PS3-exclusiviteit Final Fantasy XIII nog niet zeker


De ontwikkelkosten van games zijn geëxplodeerd, het wordt steeds moeilijker om een spel exclusief voor één console uit te brengen, behalve natuurlijk onze eigen spellen. Maar de Playstation 3 heeft bij de lancering al direct 30 spellen en we verwachten dat er daar in de loop van het jaar nog eens 200 bij komen. En tot slot, wat betreft Final Fantasy XIII, daarover kan ik zeggen dat de exclusiviteit op dit moment wordt besproken.

Zo sprak George Fornay, directeur van Sony Computer Entertainment Frankrijk. Ik dacht hetzelfde als wat jij nu denkt: was die exclusiviteit dan nog niet zeker? De zoveelste PR-blunder van een hooggeplaatste Sony medewerker, of vond Square-Enix het echt tijd om na twee generaties Playstation weer eens verder te kijken?

Bron: Siliconera

Zie ook:
- Sam & Max naar Virtual Console en XBLA (en Playstation Store)
- PS3 backwards compatibility lijst online

Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Speelbare Final Fantasxy XIII demo bij Blu-ray release Advent Children
Lees ook:Dragon Quest X naar de Wii
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake
Lees ook:Europa wordt de belangrijkste markt voor games

2 reacties op “PS3-exclusiviteit Final Fantasy XIII nog niet zeker

  1. DooM

    Dat valt ook wel te verwachten, het maken van zo een productie is gewoon mega en het geld moet terugverdient worden, de installbase van de PS3 zal nog niet groot genoeg zijn als de game uitkomt.
    Nu kunnnen xboxfans wel gaan juichen maar hun “ëxclusieve” games zullen ook gewoon multiplatform gaan,immers Saints Row komt ook al naar de PS3….
    En dan heb ik het over Third Party Developers, en dat is SE en Konami ook.
    Of Hideo zijn MGS naar de 360 brengt is afwachten. Hij zei immers dat als hij zijn game in 1080p gaat uitbrengen hij aan 50 GB bijna nog niet genoeg heeft.

    Deze ronde zal alles anders zijn er zal geen console meer zijn die meer als 100 miljoen keer meer is verkocht als de concurrentie, en de meeste Third Party games zullen gewoon multiplatform zijn, of een van de console makers moet een enorme zak geld bij een devvie op de stoep leggen.

    Deze ronde zullen de first en second party games het verschil moeten gaan maken. En als je eerlijk bent heeft Sony meer first en second party developers in huis, en heeft daar ook hard aan gewerkt tijdens de PS2 periode…….

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Goede analyse, volgens mij heb je grotendeels gelijk.

    “Deze ronde zal alles anders zijn er zal geen console meer zijn die meer als 100 miljoen keer meer is verkocht als de concurrentie, en de meeste Third Party games zullen gewoon multiplatform zijn, of een van de console makers moet een enorme zak geld bij een devvie op de stoep leggen.”

    Dat zullen we inderdaad veel vaker gaan zien.
    Maar van FF XIII had ik het niet verwacht (en verwacht ik het eigenlijk nog steeds niet…ik denk dat sony op dit moment aan het onderhandelen is hoe enorm die enorme zak met geld precies moet zijn).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.