Losse PS3 controllers $49.99


Motion sensors zijn blijkbaar duur. Nadat Nintendo al eerder bekend maakte dat een volledige Wii contoller (remote + nunchuck) bijna 60 Euro gaat kosten, maakte Sony vandaag op Gamer’s Day bekend dat een losse SIXAXIS controller de lieve som van $49.99 zal kosten. Als Sony die Amerikaanse prijs met dezelfde formule naar Europa vertaalt als Nintendo, zou dat voor ons betekenen 49,99 Euro per nieuwe controller.
Boze tongen beweren bovendien dat de ingebouwde batterij van de SIXAXIS in navolging van de iPod niet door consumenten zelf vervangen kan worden. Mocht je batterij een keer versleten raken zouden de enige mogelijke oplossingen zijn om het ding naar Sony op te sturen of om een complete nieuwe controller aan te schaffen.

Als het zo moet dan nog liever Nintendo’s oplossing met standaard AA batterijen. Niet bepaald elegant, maar in ieder geval beter dan een controller na twee of drie jaar af te kunnen schrijven.

Bron: eurogamer

Zie ook:
- Nieuwe lading Ninja Gaiden Sigma (PS3) screenshots
- Zeer fraaie flOw trailer
- Geen onderscheid tussen offline en online PS3

Lees ook:Sony produceert geen nieuwe Sixaxis controllers meer
Lees ook:Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
Lees ook:Sony onthult nieuwe draagbare spelcomputer: de NGP
Lees ook:Sony’s uitverkoop: Sixaxis bundels
Lees ook:Dualshock 3 te koop in Japan: zwaarder, rumble gevoeliger

3 reacties op “Losse PS3 controllers $49.99

  1. edjevink

    Punt 1: Wie zegt dat de controller(lees: de batterij) na 2 á 3 jaar versleten is en aan vervanging toe is? Wie weet houdt ie het gewoon 5 jaar vol met intensief gebruik.

    Punt 2: ALS het al zo is dat na intensief(lees: veel uren) gamen de batterij het inderdaad begeeft, dan denk ik dat je na een aantal jaar intensief gamen op de wii ook wel wat kwijt bent aan batterijen.

    Maargoed, waar hebben we het over zeg. De techniek van die lithion-batterijen is natuurlijk ook veel beter geworden de laatste jaren. Ik kan me dus ook niet voorstellen dat die batterij het na 2/3 jaar voor gezien houdt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ben

    oplaadbare AA baterij slijten ook (vaak nog sneller ook wegens overbelading tijdens opladen) en zijn ook niet echt goed koop. vind persoonlijk de 360 oplossing de beste maar vind het dan wel weer schandalig dat ik extra 25,- kwijt ben voor baterij en oplader.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Informer

    Ik kan me niet echt vinden in het bovenstaande bericht… eenvoudigerwijs omdat de batterij de controller gaat overleven. Lithium ion (mag veronderstellen dat die er in zit)batterijen zijn daar goed genoeg voor. Op den duur moet de controller wegens slijtage toch uitgewisseld worden dus zie ik ook niet zozeer het probleem zoals hierboven staat omschreven. Daarnaast nog een feit, sony heeft inderdaad problemen met een bepaalde serie lithium ion batterijen, maar dat wil niet zeggen dat het voor alle types geld. Sterker nog, sony is de uitvinder van de lithium ion batterij en dat ze nu een keer de plank hebben misgeslagen wil niet zeggen dat ze dergelijke batterijen niet kunnen maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.