Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten

In een interview op de Franse radio heeft George Fornay, de directeur van Sony Computer Entertainment France, laten weten dat de PS3 rond de 500 euro zal gaan kosten. Wat hij later vertaalde naar: "tussen de 499 en de 599 euro," ik vind dat persoonlijk nogal een groot verschil. Noem me paranoïde, maar van dit soort vage formuleringen krijg ik altijd het gevoel dat de uiteindelijke prijs dichter bij de 599 dan de 499 euro zal liggen.Maar goed, het is een begin. En het is in ieder geval niet meer dan 600 euro.
Verder bevestigde hij nog maar eens dat de Playstation 3 ook in Europa vanaf November te koop moet zijn. De wereldwijde launch is een behoorlijke uitdaging voor Sony, maar hij heeft het gevoel dat het ze wel gaat lukken.

Playfrance adviseert ons om alvast 700 euro opzij te leggen als we deze kerst op een Playstation 3 willen spelen met een leuk spel en een extra controller.

Bron: playfrance

Win een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

Zie ook:
- PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- Sony prikt 8 mei voor E3 persconferentie
- Bekijk hier het Warhawk (PS3) filmpje
- Ratchet & Clank 5 video
- Must See! Bekijk hier het Lair (PS3) filmpje
- Bekijk hier het real time Motorstorm filmpje
- Bekijk hier twee Beowulf (PS3) trailers
- Playstation 3 wordt regiovrij

Lees ook:PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie
Lees ook:PS3 nauwelijks speelbaar op E3… ZEGT SPONG
Lees ook:Nieuwe PS3 controller getoond op E3
Lees ook:10 oktober: 40GB PS3 en Europese prijsdaling
Lees ook:De Cell processor volgens de makers:

18 reacties op “Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten

  1. Bart

    Bye bye sony… Dat ga ik dus echt niet betalen. Ik weet nu al zeker dat het ook wel weer 600 zal worden en niet 500. Ik ga toch maar gewoon een xbox halen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. N Stone

    bart veel plezier met je 360 ik wacht nog wel een maandje op de uiteindelijk prijs bekent makking op 8 mei.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ps3 is the best

    Ach bart haal jij maar lekker een lelijke xbox
    ik dat de playstation 3 ongeveer even duur als de xbox wordt want aders koopt bijna niemand de Ps3 en dan koopt iedereen net als die kut bart een xbox 360

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bart

    Ik zeg ook niet dat ik hem vanmiddag al ga halen. Maar als straks officieel bekend maken dat hij 599 euro kost dan ga ik hem niet meer kopen. Is gewoon teveel geld man.

      /   Beantwoorden  / 
  5. thetrue

    Laat hem 6o0 kosten dan heb je wel een bluray speler in huis en een console die niet na vier jaat wordt gedumpt door zijn opvolger.
    Ik heb mijn ps2 al van nov 2000 dat ding loopt als een zonnetje en ik vind dat ik mijn aanschafprijs van FL1100,– al eruit heb.

    Een xbox heb ik ook.gehad maar ondat micro die zo snel heeft laten vallen heb ik m verkocht en ik ga niet een 360 kopen die wordt ook weer over vier jaar gedumpt. Op de xbox komen gewoon geen eigen games meer van Micro en de TPG worden al minder terwijl op de PS2 die stroom maar blijf komen.

    Anyway 600 heb ik er voor over als je nagaat wat er inzit is het zeker de prijs waard. Mijn 1080p Hd tv is er klaar voor.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Maikeru

    Jammer die fanboy reacties en dan niet eens je eigen naam/nickname erbij zetten. Te meer ook omdat er op dit moment nog bijna niemand is die in staat is om te oordelen welke van de 3 (iedereen vergeet Revolution maar altijd) de sterkste/beste/mooiste/beste gameplay zal worden.

    Wees in het vervolg in elk geval mans genoeg om een beter naam te noemen dan PS3 is the best. Dit is maar laf.

    Ik neem aan dat jij het met deze reactie eens bent Erik??

      /   Beantwoorden  / 
  7. thetrue

    Maikeru waar maak jij je druk om?? Dit soort reacties gewoon negeren, denk aan je maagzweer.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Paul Hu

    Als de PS3 echt €600,- gaat kosten dan zullen denk ik veel mensen naar iets anders neigen, want voor €600,- heb je ook veel andere mooie spullen, ouders zullen denk ik dus niet snel een PS3 halen maar eerder naar een Xbox 360 of de Nintendo Revolution neigen. Dus ik hoop voor Son dat de PS3 gaat verkope, want anders hebben ze grote problemen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Oscar Mopperkont

    Het is natuurlijk een hoop geld, maar je krijgt er ook wel wat voor terug moet ik zeggen. Het lijkt er op dat de hardware krachtiger is dan van de Xbox360, daarnaast zit er standaard een HD van 60GB in en je krijgt er ook nog eens een Blu-Ray speler voor (die los waarschijnlijk al meer kosten dan dat!!!) Verder ging Sony het dacht ik ook nog eens mogelijk maken om Linux op het ding te draaien. Daarnaast vergeet iedereen dat mensen het 6 jaar geleden geen probleem vonden om fl 1200,- voor een PS2 neer te leggen. Tel daar de inflatie bij op en reken het om naar euro’s en je zit op €600,-.

    Het enige probleem dat Sony dit keer heeft is dat de 360 goedkoper is, ook al biedt die minder. Dus het is de vraag of mensen bereid zijn om wat extra te betalen voor een PS3 tov een 360.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Buuzne

    600 euro is gewoon veel geld. Als je vergelijkt klopt de prijs ook wel, maar als je 1 keer hoort, 600 euro dan knap er toch iets :P Blu-ray mag dan wel fantastisch zijn, maar veel mensen denken daar niet bij na. Ik heb misschien dan liever een console dat na 4 jaar niks meer is, dan zoveel geld voor een ps3. Nog even wachten op de E3.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Yoshi-Fan!

    Als ze hem niet voor minder dan 500,- Euro op de markt zetten, gaan ze het erg lastig krijgen tegen de x360. Vergeet niet dat Microsoft, tegen de tijd dat Sony de PS3 introduceerd, misschien wel iets met de prijs naar benede kan. Zelf besteed ik liever 500,- Euro aan de REVO met een aantal games erbij i.p.v. alleen al 500,- Euro neer te moeten leggen voor de hardware. En de PS3 mag dan wel een Blue-Ray speler zijn, maar ten eerste is de strijd met HD-DVD nog lang niet beslist en ten tweede is daar een HDTV noodzakelijk voor, iets wat nog maar weinig mensen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Sule

    OMG, de meeste mensen die consoles kopen zijn ouders! Voor hun kinderen, met kerstmis of in america Thanksgiving. Waarom denk je dat alle grote hardware/software releases daarop afgestemd zijn. En ouders hebben de neiging om naar de prijs te kijken. Als je tegen je ouders gaat zeiken ik wil een PS3 met dit en dit en 7 CPU’s met elk 512Kb cache en deze hardware en Blu-Ray erin, snappen je ouders er niks van. Ouders snappen alleen dat 600 euro meer is dan 400 en veel meer dan 200/250. Ze snappen ook dat je waarschijnlijk al een DVD speler hebt en een computer met windows XP inplaats van Linux en nee ze weten waarschijnlijk niks van Blu-Ray, en dat je voor 200/350/400 euro ook een paar spelletjes kan kopen. Voor het geval je dacht me te naaien, ja mijn ouders zijn zo, thank you very much. De PS3 zal waarschijnlijk aan het begin veel verkopen maar de revolution zal wanneer mensen inzien wat de fuck dat ding is het ook gaan kopen en zal het gat tussen de Rev en PS3 kleiner worden, met PS3 op een kleine voorsprong. Viva La Revolution. Amen.

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    “Anyway 600 heb ik er voor over als je nagaat wat er inzit is het zeker de prijs waard. Mijn 1080p Hd tv is er klaar voor.”

    Jij klinkt als iemand voor wie een aanschafprijs van 600 euro inderdaad niet zo’n probleem is. :p Maar ik denk dat voor een groot gedeelte van de doelgroep zo’n bedrag echt een klein fortuin is. Hebben ze net 400 bij elkaar gesprokkeld, en dan zouden ze nog een half jaar door moeten sparen voordat ze een PS3 aan kunnen schaffen.

    En een Blu-Ray… ik weet het niet of de wereld daar nu echt op zit te wachten. De overstap van VHS naar DVD was veel groter, als je een DVD-speler kocht had je echt het gevoel dat je er op vooruit ging. Als je een Blu Ray speler moet aanschaffen omdat er straks geen gewone DVD’s meer geproduceerd worden heb je eerder het gevoel dat er geld uit je zak wordt geklopt. ;) Ik denk dat het in ieder geval op dit moment nog maar voor heel weinig mensen mee zal tellen.

    Het zou denk ik verstandig van ze zijn als Sony er toch alles aan deed om een prijs van 499 te realiseren. Ik denk dat 500 euro een psychologische grens is waar een hoop mensen niet overheen willen.

    “Ik neem aan dat jij het met deze reactie eens bent Erik??”

    Ik heb opzich niets tegen nicknames. Maar, en ik weet niet of dat gebeurd, het zou inderdaad wel laf zijn als iemand hier meerdere nicknames heeft om ook dingen te kunnen roepen die hij eigenlijk niet durft te zeggen. En sowieso heb ik liever dat iedereen gewoon netjes blijft discussieren. Ik heb net een reactie verwijderd omdat dat echt te ver ging, maar eigenlijk baal ik daarvan. Zou niet nodig moeten zijn, maar goed.

    “Zelf besteed ik liever 500,- Euro aan de REVO met een aantal games erbij i.p.v. alleen al 500,- Euro neer te moeten leggen voor de hardware”

    Als de PS3 prijs hoog uitvalt, en de revolution-prijs laag, dan kun je misschien zelfs een Xbox360 én een Revolution kopen voor hetzelfde bedrag als een Playstation 3. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  14. dennis

    ik vind de Xbox360 veel mooier dan de ps3 oook in prijs/daadwerkelijk optiesgebruik verhouding ik zga al die xtra’s toch niet gebruiken en ik speel alleen games en playstation ben in na ps1 ps2 en psp ook wel op uitgekeken

      /   Beantwoorden  / 
  15. Bas.N

    Gelukkig is dit bericht niet waar, dit is door Sony verteld. Het was verkeerd begrepen en verkeerd vertaald. We kunnen nog even ademen dus.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Kikujiro

    “En een Blu-Ray… ik weet het niet of de wereld daar nu echt op zit te wachten. De overstap van VHS naar DVD was veel groter, als je een DVD-speler kocht had je echt het gevoel dat je er op vooruit ging. Als je een Blu Ray speler moet aanschaffen omdat er straks geen gewone DVD’s meer geproduceerd worden heb je eerder het gevoel dat er geld uit je zak wordt geklopt. ;) Ik denk dat het in ieder geval op dit moment nog maar voor heel weinig mensen mee zal tellen.”

    Goed punt! Daar komt nog bij dat, in geval je optimaal gebruik wenst te maken van een Blu-Ray speler, je toch echt een HDTV in huis moet hebben. De meeste mensen hebben echter nog niet zo’n televisie in huis. Persoonlijk vind ik de beeldkwaliteit van dergelijke televisies fantastisch. Onlangs heb ik proefopstellingen bij de Mediamarkt en BCC mogen aanschouwen en het beeld was werkelijk haarscherp (beter dan ik me had voorgesteld). Voordat het grote publiek massaal overstapt op HDTV zijn we denk ik echter al een paar jaar verder. Ik verwacht dat het keerpunt komt op het moment dat de publieke en commerciële zenders overstappen op uitzendingen in HDTV (probleem hierbij is dat dergelijke uitzendingen niet met een “normale” televisie zijn te bekijken). Als de overstap in dat geval net zo lang op zich laat wachten als de overstap op uitzendingen in breedbeeld (dat valt nog steeds erg tegen), zijn we alweer aan de volgende generatie spelcomputers toe. Ik denk dat het een wijze stap van Nintendo is geweest om nog “even” te wachten met HD-games. Alhoewel dit voor de “early adaptors”, die al een HDTV in huis hebben, natuurlijk wel jammer is. Bijkomend discussiepunt is daarnaast de toekomstige standaard voor DVD’s: “Blu-Ray” of “HD-DVD”, persoonlijk zet ik in op “Blu-Ray”, aangezien deze standaard ondersteund wordt door onder andere Sony, Matsushita (Panasonic/JVC) en onze nationale trots Philips.

    “Het zou denk ik verstandig van ze zijn als Sony er toch alles aan deed om een prijs van 499 te realiseren. Ik denk dat 500 euro een psychologische grens is waar een hoop mensen niet overheen willen.”

    Mee eens, alhoewel ik spelcomputers rond release toch altijd wel vrij prijzig heb gevonden. Hier geldt ook weer dat op het moment mensen massaal op de next-generation consoles gaan aanschaffen de prijzen al aanzienlijk zijn gedaald. Vooral voor de echte “die hards” die zo snel mogelijk het nieuwste van het nieuwste in huis willen hebben is de prijs even slikken.

    Wat het fanboy-gedrag betreft. Op alle consoles X-BOX, PS2, Gamecube, PSP, DS, X-BOX360, PS3 en de Revolution zijn en zullen goede games (worden) uitgebracht. Wat dat betreft zul je, om alle top games te willen spelen, alle spelcomputers in huis moeten hebben. Ik heb er het geld niet voor over en daarnaast helaas ook niet de tijd. Mijn punt is in ieder geval dat het erg moeilijk is om een bepaalde spelcomputer als “beste” uit te roepen. Ieder spelcomputer heeft wel games die erg de moeite waard zijn en niet voor andere consoles worden uitgebracht.

      /   Beantwoorden  / 
  17. erik

    “De meeste mensen hebben echter nog niet zo’n televisie in huis. “

    En als ze er wel zijn staan ze in de huiskamer, nog niet op de jongenskamers waar de meeste PS3′s terecht zullen komen.

    “beter dan ik me had voorgesteld).”

    Ik heb ook verschillende proefopstellingen gezien. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van hoe scherp het beeld is. Maar toch vind ik het beeld van een ouderwetse beeldbuis nog steeds het mooiste. Niet scherper, maar wel warmer en minder flets. Ik wil pas een plat scherm wanneer het die kwaliteiten ook in zich heeft. (Zal vast wel een keer komen, die dingen worden elk jaar beter).

    “Ik denk dat het een wijze stap van Nintendo is geweest om nog “even” te wachten met HD-games.”

    Ik vind het moeilijk in te schatten hoeveel geld Nintendo daar nu daadwerkelijk mee bespaart. Als het echt 100 euro op de prijs van de console scheelt dan, ja zeker een goed besluit. Maar als het maar een paar tientjes is dan hadden ze het net zo goed, beter, wel kunnen doen.

    “Hier geldt ook weer dat op het moment mensen massaal op de next-generation consoles gaan aanschaffen de prijzen al aanzienlijk zijn gedaald.”

    Daar heb je natuurlijk gelijk in. Maar dat zijn nu eenmaal niet het soort mensen die op internet komen zoeken naar info over games. ;) De doelgroep van deze site bestaat waarschijnlijk grotendeels uit early adapters.

    Discussies over welke console het beste is zijn van alle tijden. Maar het komt uiteindelijk altijd aan op de games, die zijn belangrijker dan alle andere eigenschappen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Kikujiro

    “Ik vind het moeilijk in te schatten hoeveel geld Nintendo daar nu daadwerkelijk mee bespaart.”

    Ergens een paar weken geleden heb ik ergens een quote gelezen (wie, wat, wanneer, ben ik even kwijt)waarin verondersteld werd dat het ontwikkelen van games in HD duurder is en hierdoor weer zijn weerslag vindt in de prijs vaneen computerspel. Ik weet niet of dit klopt, maar dit zou voor Big “N” ook een reden geweest kunnen zijn… (vergroot daarnaast ook de winstmarge). Maar goed… ik weet niet wat hiervan waar is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.