PS3 nauwelijks speelbaar op E3… ZEGT SPONG

Ach ja, SPOnG. Het is af en toe heel verleidelijk om hun berichten over te nemen, want ze hebben constant spectaculaire primeurs en onthullingen waar nog niemand vanaf wist. En telkens weer blijkt het één van de meest onbetrouwbare game-sites op het net te zijn. Minstens de helft van wat ze beweren is gewoon niet waar. Sony fans hoeven zich dus nog niet direct zorgen te maken.

Op dit moment hebben ze een verhaal dat de Playstation 3 maar nauwelijks in speelbare vorm aanwezig zal zijn op de E3 beurs volgende maand.
"Uit wat wij hebben gehoord blijkt dat de Playstation 3 op dezelfde manier getoond zal worden als de PSP toen die zijn E3 debuut maakte," vertelde een ontwikkelaar vorige week tegen SPOnG. "Bezoekers zullen het apparaat alleen kunnen bekijken in een zwaarbeveiligde omgeving. Mensen die verwachten dat de beursvloer bezaaid zal zijn met speelbare demopods zullen van een koude kermis thuiskomen."

Gevraagd aan Sony zelf bevestigde het bedrijf nogmaals dat de PS3 wél in speelbare vorm aanwezig zal zijn, maar dat zowel de PS2, de PSP en de PS3 allemaal evenveel aandacht zullen krijgen.

Voor u en mij is er dus eigenlijk niets aan de hand. Het worst-case-scenario is dat alleen de pers de spellen zelf mag spelen en niet de gewone bezoekers. Maar aangezien de pers in deze onze oren en ogen zijn is dat ook meer dan voldoende. Ook als je uitkijkt naar de PS3 belooft het zeker een spannende E3 te worden.

Wel zou je kunnen zeggen dat Nintendo, als zij wel massaal uitpakken met tientallen speelbare Revolution’s, nu de kans krijgt om de show te stelen bij het grote publiek. Dat is altijd goed voor wat extra hype.

Bron: SPOnG

Zie ook:
- Microsoft wil volgende GTA als Xbox360 exclusive
- PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie
- Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- Sony prikt 8 mei voor E3 persconferentie
- Bekijk hier het Warhawk (PS3) filmpje
- Ratchet & Clank 5 video
- Must See! Bekijk hier het Lair (PS3) filmpje
- Bekijk hier het real time Motorstorm filmpje
- Bekijk hier twee Beowulf (PS3) trailers
- Playstation 3 wordt regiovrij

Lees ook:Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
Lees ook:De Cell processor volgens de makers:
Lees ook:PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie
Lees ook:Keynotes Phil Harrison & Satoru Iwata erg de moeite waard, mis ze niet
Lees ook:Zo ziet de PS3 Online HUB interface eruit

11 reacties op “PS3 nauwelijks speelbaar op E3… ZEGT SPONG

  1. Sule

    ”maar dat zowel de PS2, de PSP en de PS3 allemaal evenveel aandacht zullen krijgen” Stel je voor dat Nintendo zou zeggen: De gamecube en Revolution krijgen evenveel aandacht? Niet vet. Ik weet dat de PS2 nog steeds (hele goeie) spellen krijgt, maar toch. Als ze dit jaar willen launchen moet je toch wel op de E3 echt iets spectaculairs laten zien? geld ook voor Nintendo natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Nou, dat weet ik zonet nog niet. Als PS2 bezitter vind ik het niet verkeerd eigenlijk. :)

    Het bevalt me in ieder geval beter dan Nintendo’s nog-even-snel-de-gamecube-afraffelen-en-dan-snel-door-naar-de-volgende-console beleid. Waarschijnlijk is het enige dat Nintendo dit jaar voor de Gamecube laat zien de nieuwe Zelda, en dat is toch wel tamelijk triest.

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Even een kleine correctie op je post, op E3 zijn er per definitie geen “gewone bezoekers” zoals je dat waarschijnlijk bedoelt. Het is een evenement dat niet toegankelijk is voor het publiek, maar alleen voor de pers, mensen uit de game-industrie en beroemdheden. Een toegangskaartje kost ook nog eens minstens $500, dus zelfs al zou het publiek er naar binnen mogen, zouden er maar weinig mensen die geld over zouden hebben voor een kaartje.

      /   Beantwoorden  / 
  4. DooM

    Even een kantekening, E3 2005-xbox360-ook bijna 6 maanden voor release, waar waren de speelbare demo’s van die?

    2 apples onder een lege huls …werdt daar ook zo een zeik over gemaakt??? Maar als Sony het niet met speelbare demo’s zou komen is het een grof schandaal….

    De PS3 komt er wel en ook met ingame footage op de TGS zien we wel het onderste uit de kan vlak voor de release

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Volgens mij sinds kort (1 of 2 jaar?) wel Metroidprime. Ik heb niet zo direct bronnen bij de hand, maar ik herinner me in de PU van vorig jaar een hoop geklaag over al het “voetvolk” dat de demopods bezet hield, en of het volgend jaar aub weer gewoon press-only mocht zijn.

    Of ging dat heel ergens anders over? Euhm… misschien ga ik straks nog even zoeken hoe het precies zit, maar het staat me bij dat er (voor veel geld idd) ook normale stervelingen naar binnen mochten.

      /   Beantwoorden  / 
  6. MetroidPrime

    Ik herinner me eigenlijk precies hetzelfde. Volgens de officiële website van de E3 mogen alleen “industry professionals” en pers op de E3 komen. Mensen uit de detailhandel mogen tegenwoordig wel op de E3 komen, misschien dat de PU het daarover had?

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Volgens de officiële website van de E3 mogen alleen “industry professionals” en pers op de E3 komen. Mensen uit de detailhandel mogen tegenwoordig wel op de E3 komen, misschien dat de PU het daarover had?”

    Die moeten het dan inderdaad wel geweest zijn. Ik kan het betreffende nummer niet meer vinden, maar er stond beslist wel zoiets in.

    Maar de officiële site is inderdaad duidelijk genoeg…

    “As a trade event, E3 is only open to industry professionals”

    … het zal de detailhandel dan wel zijn geweest. :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. sega gaga

    http://games.telenet.be/index.php?act=one&nid=22124
    “Een ander heikel probleem is het ontbreken van HDTV’s met de HDMI 1.3 connectiestandaard. Een HDTV met de standaard HDMI connector is immers niet compatibel met de Playstation 3 waardoor men tot nu toe noodgedwongen van de analoge beelduitgang gebruik moest maken, met beperking van de kwaliteit tot gevolg.”

    Ik hoop dat dit niet waar is ik heb pas deze Panasonic TH-42PV60E plasma tv en deze Panasonic SA-XR70 receiver gekocht met HDMI,dan denkje dat je goed zit en dan komen ze met HDMI 1.3 .

    als dit waar is dan moet ik al geen PS3 meer hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    “deze Panasonic SA-XR70 receiver gekocht met HDMI,dan denkje dat je goed zit en dan komen ze met HDMI 1.3 .”

    !!!!!!!!
    Dat zou wel heel erg zijn. Dat kan Sony toch niet van de mensen verwachten?

    Misschien geldt het alleen voor de development kits, dat die wat kieskeuriger zijn. Ik help het je hopen

      /   Beantwoorden  / 
  10. Niels

    @sega gaga

    Die quote van http://games.telenet.be/index.php?act=one&nid=22124 is gewoon een gerucht, en nog wel van spong.

    “Ik hoop dat dit niet waar is ik heb pas deze Panasonic TH-42PV60E plasma tv en deze Panasonic SA-XR70 receiver gekocht met HDMI,dan denkje dat je goed zit en dan komen ze met HDMI 1.3 .

    als dit waar is dan moet ik al geen PS3 meer hebben.”

    Dus je wil Sony in het zwarte daglicht zetten door te zeggen dat ze met een nieuwere HDMI standaard in de PlayStation 3 komen dan de huidige HDTVs nu hebben.

    Laat me niet lachen! Sony doet juist wat ik van ze verlang, dat ze een goed product gaan leveren met de laatste nieuwste technologie er in. Zodat die al niet meteen verouderd is als de PlayStation 3 uit is.

    En dat je geen PlayStation 3 wil is al langer bekend.

    Sorry dat ik het moet zeggen maar je bent niet echt een slimme koper geweest. Als ik zo’n dure tv ga kopen vraag ik me als eerste iets af, waarvoor ga ik hem gebruiken? en wat moet hij daarvoor op zijn minst kunnen?

    En ik persoonlijk zou ik zo’n tv willen kopen om er op te kunnen gamen met de PlayStation 3 en er HD-Films op te gaan kijken, voor tv kijken hoef ik zon tv niet te kopen simpel omdat de tv zenders niet op een hoge resolutie worden uitgezonden, en mijn ouders geen digitale tv abonoment hebben.

    En zolang alle specs van de PlayStation 3 nog niet helemaal bekend zijn koop ik nog niet zo’n tv. Sterker nog ik ga pas zo’n tv kopen als ik eerst de PlayStation 3 en Nintendo Revolution heb gekocht. Dan zijn die TVs al weer een tijdje uit en misschien wat goedkoper, en ik kan dan echt mijn eisen vast gaan stellen omdat ik de PS3 en Revolution dan al in huis heb.

    Dit is mijn manier van kopen, eerder heb ik zo’n tv ook niet nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  11. sega gaga

    @Niels
    Ik zet sony niet in het zwarte daglicht dat doen ze zelf,daar hebben ze mijn hulp niet voor nodig.

    dus moet ik volgen u hier naar mijn TV blijven kijken die het niet meer doet tot de ps3 uit is.

    Effe zitte zoeken het probleem is nu opgelost.

    http://www.hdmi.org/press/pr/pr_20060103.asp

    Products implementing these new versions of the HDMI specification will continue to be fully backward compatible with earlier HDMI products.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.