Playstation 3 wereldwijde release in november

Lieve bezoekers, het is vandaag Playstation dag. Tijdens een evenement dat SCE’s 2006 PlayStation Business Briefing was gedoopt heeft Sony allerlei interessante feitjes bekend gemaakt over alle Playstation-producten, maar natuurlijk vooral over de aankomende Playstation 3.

En, het is allemaal erg goed nieuws. Sony verrast positief!

Om te beginnen is er de wereldwijde gelijktijdige releasedatum. Ja ja, het is echt waar. Eerder deze morgen stapte de legendarische Ken Kutaragi op het podium om aan te kondigen dat de Playstation 3 begin november wordt uitgebracht in de Noord-Amerikaanse, Aziatische en Europese regio’s.
Goed voorbeeld doet blijkbaar volgen. Zelfs de fanatiekste Europese Xbox-haters mogen Microsoft nu toch even bedanken voor hun revolutionaire pro-Europa beleid. Want ik geloof nooit dat Sony zelfs maar op het idee was gekomen om er ooit aan te denken dat ze eventueel zouden kunnen overwegen om de Playstation 3 op een dergelijke manier wereldwijd gelijktijdig te releasen, als Microsoft ze niet was voorgegaan met de Xbox360. In dat opzicht is het misschien toch wel goed om niet alleen maar Japanse console-makers aan boord te hebben.

En niet alleen maar in november, nee nee, hij heeft duidelijk gezegd begin november. Wat is begin november? De eerste week? Hooguit de eerste twee weken, daarna kun je echt niet meer spreken over het begin van de maand. Die releasedata gaan echt griezelig dicht bij elkaar liggen jongens! Als het al niet op dezelfde dag is.

Als hij eenmaal uit is gekomen zal Sony in een gestaag tempo een miljoen PS3′s per maand produceren. In totaal moeten er in 2006 nog zes miljoen exemplaren van geproduceerd (en verkocht) worden. Dat is meer dan er in de beginperiodes van de PSone en de PS2 werd geproduceerd.

Echt fantastisch nieuws. Ik had nooit gedacht dat Sony zo ver zou gaan. Helemaal nadat we hier zolang op de PSP moesten wachten. Is dit dan eindelijk het begin van een nieuwe periode? Een periode waarin Europa niet langer wordt achtergesteld op Amerika? Deze stap is in ieder geval een prachtig begin!

Bron: IGN

Zie ook:
- PS3 games vereisen harde schijf, gratis online service bevestigd
- PS1 en PS2 games in HD op de PS3
- PS2 blijft nog minstens 4 jaar bestaan
- Japanse PS3 launch uitgesteld tot november (hate to say i told you so!)
- Sony treft voorbereidingen voor downloadservice op PS3
- Dit jaar de miljoenste HDTV in Nederland
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony

Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:Sony 2x over backwards compatibility
Lees ook:PS3 in de lente, wie gelooft er nog in?
Lees ook:Playstation 3 mogelijk regiovrij.
Lees ook:Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

4 reacties op “Playstation 3 wereldwijde release in november

  1. chad

    Hej miet zo negatief is tog fantastich nieuws:D:D:D:D:D:D:D:D:D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thijzz

    Ze hebben geen keus. Ze weten ook al dat wij lang wachten en als we dan ook nog op japan moeten wachten

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Wie is er hier negatief? Ik toch zeker niet?

    “Ze hebben geen keus. Ze weten ook al dat wij lang wachten en als we dan ook nog op japan moeten wachten”

    Ja wat dan? We hadden er toch niks tegen kunnen beginnen. :p We mogen volgens mij blij zijn dat Sony het zo van plan is, want ze hadden volgens mij wel degelijk een keuze.

      /   Beantwoorden  / 
  4. sega

    Dit is echt geen fantastisch nieuws.
    sony heeft weer is staan liegen dat het niet normaal is de lente 2006 was een leugen wie weet is de wereldwijde releasedatum november 2006 ook een leugen???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.