PS3 in de lente, wie gelooft er nog in?

Ik in ieder geval niet. Zelfs al bedoelde Sony er alleen de Japanse releasedatum maar mee, dat gaan ze ook al niet meer halen. Neem bijvoorbeeld deze nieuwe uitspraken van nVidia:

nVidia is verantwoordelijk voor de RSX-gpu van de Playstation 3. Het bedrijf is er al helemaal klaar voor en kan elk moment beginnen met de productie. "He said that Nvidia’s RSX graphics chip for the PS3 is done and the company has production silicon for it." Maar desalniettemin verwacht nVidia voor eind april nog geen geld van Sony te zien. Dat betekent dus ook dat de productie van de PS3 in principe pas in mei kan beginnen. Dat geeft Sony nog maar 1 maand voordat in juni de zomer begint.
En in die ene maand willen ze voldoende PS3′s in elkaar zetten, verpakken, distribueren en promoten voor heel Japan? Het zou me hoogst verbazen als dat lukt, in mijn ogen heeft Sony daar een klein wonder voor nodig.

Iedereen weet dat het ze nooit gaat lukken. Alles wijst op uitstel. En toch, als een soort eigenwijze Muhammed Saeed al-Sahaf die keihard blijft beweren dat er geen Amerikanen in Baghdad zijn, blijft Sony maar volhouden dat de Playstation 3 in de lente uitkomt. Wie probeert men nu eigenlijk voor de gek te houden?

Bron: Tweakers.net

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- Playstation 3: verschrikkelijk duur om te maken
- Sony overweegt om samen met Microsoft aan games te werken
- Playstation 3 specs onthuld
- Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…
- Playstation 3 en Xbox360 ongeveer hetzelfde?
- Er bestaan geen console wars
- Vier screenshots Nextgen Sonic The Hedgehog
- Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP

Lees ook:Playstation 3 productie gaat vanaf juni van start
Lees ook:Persbericht Playstation 3 te optimistisch
Lees ook:Uitgerekend Europa moet langer wachten op PS3
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Playstation 3: verschrikkelijk duur om te maken

10 reacties op “PS3 in de lente, wie gelooft er nog in?

  1. HcT Marc

    ik wel want er zijn regels houden van sony omdat sony mag niet te laat maken hoor dus in voorjaar komt een PS3 voor Japan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Yoshi-Fan

    De mensen die dit uberhaupt ooit geloofden zijn gewoon dom. Dit kon je toch al lang zien aankomen, dat dat ding niet voor eind 2006 in de winkel zal liggen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Sony roept het al zolang, in het begin geloofde ik er nog wel in. Maar de lente komt nu toch wel heel dichtbij, en nog geen enkele journalist heeft al echt op volledige PS3 een 100% af spel mogen spelen. Ze liggen gewoon hopeloos achter op schema volgens mij.

    Hoe langer ze nu nog blijven zeggen lente, hoe lastiger het straks wordt om toe te geven dat ze het niet gaan halen. Slecht nieuws kun je maar beter zo snel mogelijk brengen denk ik altijd.

      /   Beantwoorden  / 
  4. BladieBla

    Dat ze de lente niet gaan halen lijkt wel zeker maar dat staat los van dit bericht.

    Het produceren van de PS3 staat helemaal los van het feit dat ze de kosten nog niet aan Nvdia hebben afgedragen. Sony heeft wel al Nvdia 20 miljoen betaald voor het ontwikkelen van de RSX dus dat geld heeft Nvidia al op hun rekening staan.

    Sony heeft gezegd we releasen in het voorjaar maar het hangt ook er van af wat de xbox360 doet.Lees het maar na. En die doet het niet goed, en Micro zit met een leveringsprobleem van de hardware. DUS SONY HIOEFT NIET TE RUSHEN. Ze kunnen hun zaakjes goed voorbereiden genoeg componenten op vooraad maken en zorgen dat ze tijdens de productie een constante flow hebben van onderdelen voor de PS3 zodat de fabrieken constant nieuwe PS3′s eruit kunnen poepen.

    Als ze het zo doen en ze beginnen in Juli met de productie hebben ze voor December misschien wel 8 miljoen PS3′s kunnen verschepen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    De leveringsproblemen rond de X360 lossen langzaam op, de PS3 heeft nog veel langzamer produceerbare hardware(Cell!) dan de X360 dus waar baseer je al je uitspraken op, gevoel? :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Moonblade

    PS3 veel langzamer produceerbare hardware (cell!)? Waar baseert gij uw uitspraken op?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    Aan het feit dat de cell chip veel complexer is, lagere yields oplevert en dus ook moeizamer te produceren is. Moeizamer dan de toch al niet eenvoudig te produceren triple-core in de X360. Waarom denk je dat Microsoft zo weinig kan produceren? Dat is te danken aan de complexe core en GPU.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Moonblade

    Als ge de gamesbiz een beetje in het oog houdt dan lijkt de cell chip niet echt een probleem te vormen. Ik zal u het opzoekingwerk besparen:
    http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=14679

    De reden waarom MS problemen had met het produceren van voldoende eenheden lag aan het DDR3 geheugen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    Ze zullen nu al een voorraad hebben en genoeg hebben voor launch maar het is niet echt een chip die je snel, goedkoop en met hoge yields produceert hoor :)

    Blu-Ray geeft inderdaad meer problemen aangezien ze zelfs nu nog niet helemaal uitgepraat zijn over de te gebruiken standaarden etc. (i.c.m. de industrie)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Moonblade

    Inderdaad, sony heeft al gezegd dat ‘als’ de PS3 vertraging oploopt dit ligt aan de standaardisering van de nieuwe HDMI.

    “it was waiting for the final specifications on some of the technology it is using in the PS3, such as that related to the Blu-ray DVD drive and to input and output video and sound.”

    Zolang ze geen worldwide launch van plan zijn denk ik dat de situatie niet uit de hand loopt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.