Playstation 3 mogelijk regiovrij.

Opnieuw zijn geruchten opgedoken dat de Playstation 3 weleens regiovrij zou kunnen worden. Simpel gezegd: dat elke PS3, van waar ook ter wereld, elk PS3-spel, van waar ook ter wereld, zou kunnen afspelen. Japanse spellen op een Europese PS3, Amerikaanse spellen op een Japanse PS3… en ga zo maar door. Een en ander is mogelijk omdat de nieuwe tv-standaarden (HDTV) ook wereldwijd gelijk worden. Michael Ephraim, Sony’s managing director uit AustraliĆ« liet zich dat vandaag ontvallen. Ik zou het fantastisch vinden als ze dit echt doorzetten! Eindelijk gewoon Japanse en Amerikaanse spellen importeren en zonder problemen op mijn Europese Playstation afspelen. Was dat ook maar mogelijk op de Playstation 2. Ik zou nu direct een exemplaar van Katamari Damacy gaan bestellen… (schiet nou eens op met die Europese release!)

Misschien was het vroeger nog echt noodzakelijk om de consoles aan te passen aan de verschillende televisie-standaarden, tegenwoordig is het alleen nog maar een kunstmatige manier om importeren tegen te gaan. Hulde aan Sony dat ze in ieder geval van plan zijn om er iets aan te gaan doen! Microsoft en Nintendo heb ik nog niet op zulke ambitieuze plannen kunnen betrappen.

Lees ook:Professor Layton and the Diabolical Box vanaf 24 augustus in Amerika
Lees ook:Europese PS3 compatible met maar beperkt aantal PS2 titels
Lees ook:De 3DS niet regiovrij?
Lees ook:Wii regiovrij
Lees ook:Maar wanneer krijgen wij onze PSN pre-paid kaartjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.