Sony treft voorbereidingen voor downloadservice op PS3

Verschillende bronnen hebben bij GamesIndustry.biz aangegeven dat ze gesprekken met Sony hebben gevoerd over de digitale distributie van spellen. Die gesprekken gingen nu nog vooral over de technische kant van het verhaal en om te kijken wat er anno 2006 zoal haalbaar is. Er zijn nog niet zozeer concrete plannen. Maar het geeft wel aan dat Sony er serieus over nadenkt.

Zoals gewoonlijk bij de Playstation 3 is er dus nog veel onduidelijkheid, maar het lijkt erop, volgens een bron bij een van de grote third party ontwikkelaars, dat het Sony specifiek gaat om het aanbieden van PSone en PS2 titels via een digitaal netwerk.
Heel erg verrassend is dit nieuws niet. Via Xbox Live Arcade kunnen Xbox360-bezitters op dit moment ook al klassieke arcade games, minigames en demo’s voor nieuwe titels downloaden. En ook Nintendo benadrukt steeds dat het aanbieden van hun volledige backcatalogue een van de belangrijkste kenmerken van de Revolution gaat worden. Sony wil straks vanzelfsprekend niet op de proppen komen met een PS3 die als enige console geen eigen download-service heeft.

Een voor de hand liggend probleem is daarbij dat een klassiek Nintendo-spelletje een stuk minder ruimte in beslag neemt dan een recente Playstation 2 game. Het zullen flinke downloads worden. Dat probleem lost zichzelf in de loop der tijd weliswaar gedeeltelijk op door het sneller worden van internetverbindingen, maar toch. Tegen een NES-spelletje dat binnen een paar seconden binnen is gehaald zal Sony nooit op kunnen boksen.

Maar de bronnen van GamesIndustry wisten te vertellen dat Sony ook de mogelijkheid laat onderzoeken om hun oude PS2 titels opnieuw te masteren waarbij het mogelijk moet worden om bijvoorbeeld het eerste level al direct speelbaar te maken zodra het binnen is. De latere gedeeltes van het spel kunnen dan op de achtergrond gestreamd worden terwijl spelers toch al aan de slag kunnen met het spel. Dat zou in ieder geval een elegante oplossing zijn. Hoewel ik denk dat de meeste mensen het eigenlijk niet eens zo heel erg zullen vinden om te wachten.

Wellicht horen we aanstaande woensdag meer over deze service, tijdens de mysterieuze persconferentie in Tokyo.

Bron: GamesIndustry

Zie ook:
- Dit jaar de miljoenste HDTV in Nederland
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- Playstation 3 productie gaat vanaf juni van start
- President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
- Europese winkeliers hebben geen haast met de PS3
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt

Lees ook:Geen Playstation 3 info, CES toch nog interessant voor de liefhebbers
Lees ook:Activision werkt al vanaf oktober 2005 aan Revolution-game
Lees ook:Kaz Hirai: 380 spellen komen nog vóór maart naar de PS3
Lees ook:PSP films op de televisie afspelen
Lees ook:Wat we van Sony niet mochten weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.