Uitgerekend Europa moet langer wachten op PS3


Goh, wat een verrassing. Het gaat Sony niet lukken om op tijd voldoende blauwe laser dioden te produceren, dus de lancering van de Playstation 3 moest in één van de regio’s uitgesteld worden. Drie keer raden welk continent de klos is…
Ik durf te wedden dat het niet eens een discussiepunt is geweest. Zodra duidelijk werd dat de Blu-Ray spelers niet op tijd af zouden zijn zal vast niemand de vraag hebben gesteld op welk continent het uitstel eigenlijk plaats moest vinden. Die twijfelachtige eer werd natuurlijk meteen doorgeschoven naar Europa. De mensen daar zijn het wel gewend om te wachten.

Dan mag onze man bij Sony nog zo hard denken dat hij echt serieus genomen wordt (op 15 maart 2006: "Dit is de eerste keer dat een console vanaf de eerste lancering meteen in Europa beschikbaar is en vormt een bewijs van de kracht van de Europese markt en van het wereldwijde belang van dit werelddeel"), als puntje bij paaltje komt stellen we hier nog steeds niks voor.

Maar van de positieve kant, in ieder geval kan Sony nu alsnog haar "PS3 komt in de lente" belofte waarmaken! De nieuwe Europese datum valt in maart 2007, toevallig precies de eerste maand van de lente. De vraag is hoeveel potentiële PS3 kopers tegen die tijd al een Xbox360 of een Wii hebben aangeschaft.

Bron: Next Gen

Zie ook:
- Need For Speed: Carbon krijgt dynamisch ingame advertising
- This is living – de trailer
- Dit is pas leven – de Europese slogan voor Playstation 3

Lees ook:Grootscheepse Playstation 3 lancering, nog 71 dagen
Lees ook:Phil Harrison hint naar 3 maart voor Europa
Lees ook:Europese PS3 lancering op 23 maart? Gamesindustry denkt van wel
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Sony Benelux reageert op uitstel. “In Maart gaan we volledig los!”

13 reacties op “Uitgerekend Europa moet langer wachten op PS3

  1. Afello

    Lijkt het mij nog steeds de vraag of ze uberhaupt de release in Japan en Amerika wel kunnen bewerkstelligen. Voor hetzelfde geldt dat er iets mis gaat in de cell processor productie, maar ja, dat zullen ze nóóit toegeven… niet nu al in ieder geval.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Stanny

    ik vind dit gewoon lachwekkend, volop zitten beloven naar een worldwide release en 2miljoen consoles bij de release en dan de console niet kunnen releasen in een continent + 1,5 miljoen consoles minder dan vooropgesteld!!! En dit weten ze nu pas? Komaan, dat geloof je zelf toch niet?! Leugenaars en geldwolven dat zijn het bij sony… Ik wacht wel lekker tot er een bundel van de wii bekend is om die te preorderen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. ikke

    Damn !!! Ik had 4 maanden geleden al vrij genomen voor de 17e.

    Dit bewijst wederom dat uitstel hun tweede natuur is. Weer teleurgesteld in het SONY concern. Maar zoals altijd, ik zal als deze officeel uitkomt in NL hem toch meteen kopen.

    Ik heb bijna alles van SONY en uitstel geeft mij gelukkig wel de kans om een perfecte TV en weer een nieuwe Audio systeem te kopen.

    Ook al stellen ze mijen vele andere) weer teleur. Maar ALS ik PS3 heb weet ik gewoon dat het ergens voor geweest is. Ik heb zo’n 16/18 maanden gewacht op de opvolger van mijn telefoonde SE P910, en na die maanden wachten heb ik begin vorige week eindelijk de nieuwe P990 gekocht. En wat een fantastisch apparaat is dat.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Lijkt het mij nog steeds de vraag of ze uberhaupt de release in Japan en Amerika wel kunnen bewerkstelligen. Voor hetzelfde geldt dat er iets mis gaat in de cell processor productie, “

    Op dit moment verbaast echt niks me meer. En ik denk ook niet dat dit het laatste slecht nieuws bericht was over de PS3. Ook uitstel in andere regio’s? Nog langer uitstel voor Europa? Niks is uitgesloten.

    Leren ze het dan nooit? Altijd meer beloven dan ze waar kunnen maken daar bij Sony.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Lullig voor Intertoys. Op de achterzijde van de nieuwe Sinterklaascatalogus staat namelijke een enorme advertentie met als releasedate 17 november. ‘t viel me trouwens op dat er geen enkel Gamecube spel in de catalogus stond, zelfs Zelda TP niet. Nu maar hope dat de Wii wel voor de feestdagen in Europa uitkomt (ik vraag het me af).

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Lullig voor Intertoys. Op de achterzijde van de nieuwe Sinterklaascatalogus staat namelijke een enorme advertentie met als releasedate 17 november.”

    Ja inderdaad, die heb ik ook gezien. Dat kan nog gezellige taferelen opleveren als ouders hun gereserveerde sinterklaaskadootje komen afhalen.

    “Nu maar hope dat de Wii wel voor de feestdagen in Europa uitkomt (ik vraag het me af).”

    Voor kerstmis moet toch wel lukken? In 2006 is al een paar keer bevestigd, en om het net in dat allerlaatste stukje 2006 ná kerst uit te brengen zou wel heel straf zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Yoshi-Fan!

    Waarom kan Sony niet gewoon een keer eerlijk zijn? Als ze gewoon vanaf het begin hadden gezegt dat de PS3 eind 2006 begin 2007 op de markt zou komen was er niks aan de hand geweest. Nu worden ze WEER over heel het internet de grond in getrapt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. wesley

    Dit is echt een klotestreek van sony. ze zeiden van wereldwijd en zo. Nou ik zie het en waarom moet europa altijd wachten GGRRRR ik wordt nu echt doodziek van ze!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. wackman

    jammer, laat maar weer eens zien (zoals in Leipzig) hoe weinig waarde die Japanse bedrijven aan de europese markt hechten. Voor australiers is het helemaal erg trouwens..

      /   Beantwoorden  / 
  10. ben

    Lijkt mij anders redelijk logisch dat Sony de releases plant volgens de belangrijkheid van de markt.

    Wel vervelend natuurlijk, maar het is de logica zelve.

      /   Beantwoorden  / 
  11. RubGameStar

    NOU EN wie kan de ps3 nou betalen e wie wil die nou misschien wel een mooi beeld maar daar kom je er nog niet altijd me…kijk de wii heeft een beter beeld dan de cube maar slechter dan de ps3 maar de Wii-Mote is toch veel leuker dan de ps1&2 die nou alleen een beter beeld hebbe maar geen nieuwe controller ofzo..Wii is gwoon NIEUW

      /   Beantwoorden  / 
  12. Prakash

    Jammer dat juist Europa getroffen wordt, maar de Europese markt is veel meer gefragmenteerd door alle taalbarriers tussen verschillende landen. Daarnaast zijn er in Japan en de VS naar verhouding meer huishoudens met een hdtv. Een spelcomputer die high defition content kan afspelen, zal daar vooralsnog een beter verkoopargument zijn dan in Europa. Al zal Europa ook een grote inhaalslag maken op het gebied van hdtv.

      /   Beantwoorden  / 
  13. kees

    Waarom amerika wel europa niet slaat nergens op joh fuck sony joh ga nu 360 halen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.