Maker Spelunky werkt aan verzameling retro-spellen

Kijken op YouTube
Dus hier is indie-ontwikkelaar Derek Yu sinds de release van Spelunky mee bezig geweest. UFO 50 is een verzameling van vijftig ouderwetse spellen met 8-bit-stijl graphics. In de fictie van deze compilatie zijn ze allemaal afkomstig van één obscure ontwikkelaar die in de jaren ’80 nooit is doorgebroken. In werkelijkheid zijn het natuurlijk gloednieuwe spellen, gemaakt door Derek Yu en vier van zijn minder beroemde vrienden (Eirik Suhrke, Jon Perry, Paul Hubans & Ojiro Fumoto).

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word hier erg vrolijk van. Los van elkaar zijn deze spellen misschien niet heel erg indrukwekkend, maar als één groot pretpakket lijkt het me fantastisch. Een klasgenoot liet ooit zijn Japanse 99-in-1 spelcassette voor de NES zien, en daar doet deze trailer me heel erg aan denken. Wat een rijkdom om zo’n schatkist vol onbekende spellen te mogen verkennen. Sommigen vallen ongetwijfeld tegen, maar iedere nieuwe titel waar je op klikt zou een onbekende klassieker kunnen zijn. Ik ben nu al benieuwd wat mijn favoriete UFO 50-spellen worden.

  • Volgens de vijf makers zijn de spellen korter dan het gemiddelde NES-spel, maar zeker geen minigames. Het zijn 50 complete titels en het zou honderden uren kosten om ze allemaal uit te spelen.
  • UFO 50 verschijnt volgend jaar eerst voor pc, en later waarschijnlijk ook voor andere platforms.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Spelunky’s nieuwe look op XBLA
Lees ook:Burnout-ontwikkelaars werken aan “multi vehicle” spel
Lees ook:Klassieke shoot’em up Assault Suit Leynos naar PS4
Lees ook:Gunstar Heroes komt misschien naar Xbox Live Arcade
Lees ook:NES-spel DuckTales heruitgebracht als gouden spelcassette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.