Spelunky’s nieuwe look op XBLA


Screenshot van Spelunky zoals je hem nu nog steeds gratis kunt downloaden voor de pc (links) vs. een screenshot van de opgepoetste versie die nu in ontwikkeling is voor Xbox Live Arcade (rechts). Voor mij is het simpel: grote pixels, abstracte poppetjes, de look van een vergeten 16-bit klassieker… ik vind de oude versie mooier. Tegelijkertijd snap ik dat de retro-hype niet eeuwig kan duren en dat ontwikkelaar Derek Yu daarom vooruit wil, maar iets aan de nieuwe stijl staat me tegen. Hoe schattig en gepolijst de nieuwe Spelunky ook is, ik mis de charme van het origineel. Bekijk hieronder de rest van de nieuwe screenshots en vertel me of ik gek ben.

Oh, en Spelunky is dus een platformspel met twee briljante spelregels die het anders maken dan iedere ander platformspel: willekeurig gegenereerde levels en een hoofdrolspeler met maar één leven. Ieder potje is met andere woorden uniek. Als het ontdekkingsreizigertje sterft zijn alle levels die hij met veel moeite had verslagen voorgoed verdwenen. Bij een volgende poging is alles immers weer anders. Geen tweede kansen, dat is pas hardcore. Xbox 360-bezitters kunnen zich verheugen op een frustrerende maar o zo verslavende ontdekkingsreis.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Spelunky op Xbox Live Arcade
Lees ook:Spelunky komt naar Xbox Live Arcade
Lees ook:Spelunky 2 aangekondigd
Lees ook:Halo 3: Recon heet voortaan Halo 3: ODST (trailer)
Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.