NES-spel DuckTales heruitgebracht als gouden spelcassette


Oh wow, Capcom heeft DuckTales opnieuw uitgegeven op een gouden spelcassette. Die kleur is eigenlijk gereserveerd voor Zelda-spellen, maar vanwege de aanstaande release van DuckTales Remastered heeft Nintendo blijkbaar een uitzondering gemaakt. In 2008 deed Capcom iets vergelijkbaars voor Mega Man 9, maar die spelcassette was nep (er zat een CD-ROM in verstopt). Dit is het echte werk: een gouden spel dat je in je NES kunt steken om DuckTales te spelen.

Zelf een exemplaar bemachtigen zal niet meevallen: er bestaan maar 150 gouden spelcassettes die alleen worden uitgedeeld aan journalisten. Er belanden er ongetwijfeld een paar op eBay (website Ars Technica is bijvoorbeeld van plan om hun exemplaar te veilen voor het goede doel), maar die worden vast niet goedkoop. Wij gewone stervelingen zullen het moeten doen met deze foto’s en saaie grijze spelcassettes.

Ondertussen verschijnt DuckTales Remastered deze week voor Wii U, PlayStation 3 en pc. (Een Xbox 360-versie volgt in september). Helaas zijn de eerste recensies niet zo enthousiast. GameSpot denkt dat jongere gamers niet zullen begrijpen waar zo’n traag en gedateerd platformspel zijn reputatie aan te danken heeft, terwijl Eurogamer voorspelt dat oudere gamers zich zullen ergeren aan de soms wat onoverzichtelijke graphics en de vele overbodige tussenfilmpjes die ontwikkelaar WayForward heeft toegevoegd. Dat wordt de komende weken dus toch eBay in de gaten houden voor die gouden spelcassette.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Umbrella Chronicles 1.000.000 keer verkocht
Lees ook:Bandai’s Nintendo Transformers uit de jaren tachtig
Lees ook:Welk New Super Mario Bros. 2 pre-order cadeautje kies jij?
Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:Gouden 3DS XL aangekondigd voor bij de nieuwe Zelda

Eén reactie op “NES-spel DuckTales heruitgebracht als gouden spelcassette

  1. Spelletjes

    Waarom moeten ze zo’n suf spel remasteren en met een gouden cassette verschepen? Er zijn toch veel betere spellen waarmee ze dit hadden kunnen doen?!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.