Nintendo’s online abonnement uitgelegd

switchonline
Nintendo Switch Online subscribers will have ongoing access to a library of classic games with added online play. Users can play as many of the games as they want, as often as they like, as long as they have an active subscription.

Nintendo’s duidelijkste uitleg tot nu toe, over wat Switch Online-abonnees precies kunnen verwachten van hun gratis spellen. Eerder klonk het alsof iedereen één spel per maand zou krijgen (die je daarna weer moest inleveren), maar nu lijken abonnees onbeperkt toegang te krijgen tot een verzameling klassieke spellen. De eerste drie zijn Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario, en later volgen nog meer titels. Allemaal met online multiplayer. In eerste instantie gaat het alleen om 8-bit NES-spellen, maar Super NES-spellen zijn volgens Nintendo ook “under consideration”.

Verder maakte Nintendo bekend dat een abonnement op Switch Online in Amerika 19,99 dollar per jaar gaat kosten. De Europese prijs is nog niet bekend, maar ik neem aan dat wij een vergelijkbaar bedrag gaan betalen. Naast de gratis spellen heb je Switch Online ook nodig om online te spelen (nu nog gratis, maar vanaf 2018 niet meer) en om voice chat te gebruiken. Bij Sony en Microsoft kosten vergelijkbare abonnementen respectievelijk 50 en 60 euro per jaar, dus Nintendo is erg scherp geprijsd.

Wat dit nieuws betekent voor de traditionele Virtual Console is nog niet bekend. Momenteel kun je geen retro-spellen kopen op de Switch, en Nintendo heeft ook nog niets aangekondigd.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo’s online service goedkoper dan PS Plus & Xbox Live Gold
Lees ook:Nintendo Switch: 3 maart, 299 euro
Lees ook:Nintendo Switch presentatie op 13 januari
Lees ook:Online gamen via de Wii niet meer voor alle spellen gratis
Lees ook:Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console

7 reacties op “Nintendo’s online abonnement uitgelegd

  1. Inno Vation

    De Europese prijzen voor Switch Online zijn inmiddels bekend gemaakt.

    https://www.nintendo.nl/Nintendo-Switch/Nintendo-Switch-Online/Nintendo-Switch-Online-1183143.html

    Wat betreft de collecties klassieke games met extra online functies en de traditionele Virtual Console, stond in Famitsu het volgende;

    Q: Is the “Classic Game Selection (temp. name)” different from the Virtual Console (VC)?

    A: The “Classic Game Selection (temp. name)” is different from VC, having new functionality added to classic games. The sale of VC on Nintendo Switch is still TBA.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ah mooi, inderdaad 20 euro per jaar. Erg netjes!

      De Classic Game Selection is uiteraard niet hetzelfde als Virtual Console, maar het kan er wel gevolgen voor hebben. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat het weinig zin heeft om Super Mario Bros. 3 nog los te verkopen op de Switch, aangezien die toch al gratis is voor alle abonnees. En als er straks nog een paar populaire Nintendo-spellen aan de collectie worden toegevoegd, dan zouden alleen de minder bekende spellen overblijven voor VC. Is het dan überhaupt nog wel de moeite waard om ze in de eShop te zetten?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        Ik verwacht dat de Virtual Console niet beperkt blijft tot NES, SNES en Nintendo64 spelen, maar doorgaat met GameCube en Wii spelen.
        Dat Wii spelen werken op de Switch, bewijst het spel ARMS. Vorige week en vandaag ARMS Global Testpunch gespeeld, en dat ging prima. De motion controle is zeer nauwkeurig. Dat de JoyCon ook op de televisie als aanwijs-pijl gebruikt kan worden, bewijst het spel World of Goo.

        https://youtu.be/Ix7-YTj4ZUI

          /   Beantwoorden  / 
      2. Kikujiro

        Blijft de VC ook niet gewoon toegankelijk voor mensen zonder een online abonnement? Lijkt me wel logisch eigenlijk. Mensen zonder dit abonnement kunnen de Classic Game Selection niet spelen, dus die zouden dan de versies zonder online functies uit de VC kunnen spelen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          De eShop is in ieder geval wel toegangelijk voor niet-abonnees (volgens Inno Vation’s link in de eerste reactie), dus ik neem dat dat ook geldt voor de virtual console.

          Het blijft natuurlijk speculeren, want op dit moment is er nog geen virtual console op de Switch.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    eShop, Virtual Console, Classic Game Selection, Nintendo Switch Online, apps om te kunnen chatten, 3DS, 2DS, 3DS XL, New 3DS, New 3DS XL, 2DS, New 2DS XL … Wat is gamen toch ingewikkeld aan het worden (of ik wordt oud, dat kan ook natuurlijk)!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Je vergeet de PlayStation 4 Pro en de Xbox One Scorpio. ;) Het wordt er inderdaad niet eenvoudiger op. Vroeger hoefde je alleen te kiezen in welke kleur je je spelcomputer wilde hebben.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.