Online gamen via de Wii niet meer voor alle spellen gratis


Tegen de tijd dat jullie dit lezen is het allang oud nieuws. Vergeef me, ik zat gisteren middenin een korte media blackout. Daarom lees ik nu pas dat Nintendo bij sommige spellen geld wil gaan vragen om online te spelen. Onder de naam 'Pay and Play' is het gebruik van de Nintendo Wi-Fi Connection binnenkort niet meer in alle gevallen gratis. Pay And Play titels zullen herkenbaar zijn aan een rood in plaats van een blauw logo.

Hoewel Nintendo nog niet bekend maakte om welke spellen het gaat, lijkt het een beetje vroeg om nu al in paniek te raken. Eenvoudige match-making, zoals we die tot nu toe kennen, blijft ongetwijfeld ook in de toekomst gratis. De betaalde optie zal in de eerste plaats bedoeld zijn om tegemoet te komen aan de wensen van bijvoorbeeld Square-Enix en Capcom (Monster Hunter 3). Een MMO op de Wii moet op deze manier mogelijk zijn en met een beetje geluk durft Nintendo het in Pay and Play titels aan om de regels omtrent Friend Codes en voicechat wat te versoepelen.

Ik maak me (nog) geen zorgen.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 2
- Hoe Super Mario Galaxy eruit zou zien op de SNES

Lees ook:Monster Hunter Diary’s schattige introfilmpje
Lees ook:Monster Hunter 3 verhuist van PS3 naar Wii
Lees ook:Monster Hunter Tri, misschien geen abonnementskosten in EU en US
Lees ook:Samba de Amigo heeft ‘Pay to Play’ logo
Lees ook:Stilletjes bevestigd: Monster Hunter 3 komt ook naar Europa

4 reacties op “Online gamen via de Wii niet meer voor alle spellen gratis

 1. Mark

  hmm..
  Ja..
  Uhmm…
  Als animal crossing WII gratis blijft ben ik BLIJ

    /   Beantwoorden  / 
 2. Amber

  Als nintenndo dan kapt met die friendcodes dan wil ik wel extra voor betalen maar anders vind ik het ook dom om voor online te betalen terwijl dat harstike slecht is

    /   Beantwoorden  / 
 3. kiara

  jah net als Mark heb ik ook heel veel schrik voor animal crossing want ik ben niet van plan om te betalen anders speel ik het gewoon zonder wifi connection

    /   Beantwoorden  / 
 4. MNC

  Ik maak me wel al zorgen. Het punt vanwege de friendcodes is niet “omdat ze het niet kunnen”, tuurlijk kan nintendo friendcodes weglaten, maar ze houden ze BEWUST voor de kleine kindertjes. Dus de grote kindertjes zoals wij moeten zeker betalen voor een Xbox Live achtige versie? Ik heb juist een wii gekocht met reden dat de online gratis was.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.