Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console


Volgens Eurogamer krijgt de Nintendo Switch een Virtual Console voor GameCube-spellen. Dat heeft gamesjournalist Tom Phillips gehoord van 3 verschillende bronnen. Eentje wist zelfs al te melden welke spellen Nintendo als eerste gaat verkopen: Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion en Super Smash Bros. Melee. De emulatie wordt verzorgd door Nintendo European Research and Development (met de geinige afkorting NERD), dezelfde studio die verantwoordelijk was voor de Mini NES Classic Edition.

 • Het volgende spel dat wordt voorbereid voor de Virtual Console wordt, volgens Eurogamer’s anonieme bronnen, de GameCube-versie van Animal Crossing. Inclusief de speelbare NES-spellen die daarin verstopt zaten.
 • Het is nog niet duidelijke welke oude spelcomputers nog meer worden toegevoegd aan de Switch Virtual Console. Volgens de geruchten werkt Nintendo wel weer aan een upgrade-programma, zodat spellen die je op de Wii U hebt gekocht voor een klein bedrag verhuizen naar de Switch.
 • Welke GameCube-spellen moet Nintendo nog meer naar de Switch brengen? Mijn eerste gedachte was F-Zero GX. Daarnaast zou Pikmin ook leuk zijn, en misschien de eerste Metroid Prime? Om eerlijk te zijn heeft Nintendo niet heel veel interessante spellen gemaakt voor de GameCube. Ik herinner me vooral een eindeloze stroom Mario Party’s en Mario-sportspellen.
 • Oeh! En Paper Mario: The Thousand-Year Door. Was ik bijna een van mijn favorieten vergeten.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Voorlopig geen Virtual Console op de Switch
Lees ook:Nintendo’s online abonnement uitgelegd
Lees ook:Programmeerbare knoppen in de Wii U Virtual Console
Lees ook:Het eerste spel in de Virtual Console met online multiplayer
Lees ook:Amerikanen willen Earthbound op Virtual Console

6 reacties op “Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console

 1. davince

  Eternal Darkness staat nog steeds op mijn bucket-list. Zou ik wel een HD versie van willen hebben ;-)

  Of Billy Hatcher and the Giant Egg ?
  Of Kirby: Air Ride ?

  Aan de andere kant is dat hele virtual console niet aan mij besteed. Kost een hoop geld endan kun je het nog steeds niet in de hand houden.
  Ik speel liever het origineel op de originele console zolang ze geen toegevoegde waarde bieden zoals HD textures, hogere framerate, etc

    /   Beantwoorden  / 
  1. micha

   HD versie kan je vergeten. De spellen worden niet opnieuw gemaakt alleen maar over gezet.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Niet echt verrassend, maar wel goed nieuws als het waar is. Vooral Zelda-fans die Dark Souls nog niet kennen, zullen aangenaam verrast zijn.

   Als de Switch krachtig genoeg is voor DS3, dan komen er ongetwijfeld nog meer ports van bestaande PS4/Xbox One spellen. Een beetje zoals de beginperiode van de Wii U, toen iedereen z’n geluk kwam wagen met ports van PS3/Xbox360-spellen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Pikmin 1 en 2 en RE 0, RE 1 en RE 4 (de laatste 3 niet van Nintendo natuurlijk) zijn mijn favorieten. Pikmin is toch wel één van de meest originele spellen uit het Gamecube tijdperk (de tweede vond ik zelfs nog leuker) en de Resident Evil op de Gamecube was mijn eerste kennismaking met die serie, aangezien ik nooit een PS heb gehad.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Ja, als andere ontwikkelaars ook meedoen, wordt het wel interessant natuurlijk. Viewtiful Joe, Killer 7, Skies of Arcadia, Baten Kaitos, Beyond Good & Evil, de Prince of Persia trilogie…

  “Ik speel liever het origineel op de originele console zolang ze geen toegevoegde waarde bieden zoals HD textures, hogere framerate, etc”

  Ja, als je de originelen nog hebt staan, heeft het weinig zin om ze in de virtual console te kopen inderdaad. Maar er zijn genoeg gamers die die hele generatie hebben gemist, of die hun oude spelcomputers alweer hebben verkocht. Daarnaast blijft oude hardware ook niet eeuwig werken, dus ik ben blij dat de klassiekers op deze manier toch bewaard blijven. (Al wordt het wel een beetje vervelend om met iedere nieuwe console weer te moeten betalen voor dezelfde spellen).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.