Nintendo’s online service goedkoper dan PS Plus & Xbox Live Gold

Kijken op YouTube
Just in: Nintendo president Kimishima tells the Nikkei Switch’s online service will be priced at 2-3,000 yen ($17.50 – $26.50) *YEARLY*. Kimishima says the yearly fees make it easier for Nintendo to support online features such as multiplayer or downloads of classic games.

We missen nog veel details (zoals de exacte prijs per regio), maar dit is een eerste indicatie van wat een online abonnement op de Nintendo Switch ongeveer gaat kosten. Een bedrag dat in Europa zou uitkomen ergens tussen de 16 en 25 euro. Flink voordeliger dan de abonnementen die Sony en Microsoft verkopen voor hun spelcomputers (respectievelijk 50 en 60 euro per jaar).

Met zo’n budgetprijs lijken de nadelen van Nintendo’s abonnement (voicechat via een smartphone-app, “gratis” Virtual Console-spellen die na een maand weer verdwijnen) ook niet meer zo onoverkomelijk. Het is allemaal niet ideaal, maar als Nintendo echt online multiplayer gaat toevoegen aan oude klassiekers (Super Mario Kart! F-Zero X!) wil ik dat toch wel graag meemaken.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo’s online abonnement uitgelegd
Lees ook:Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR
Lees ook:Dit is Nintendo’s nieuwe directeur
Lees ook:Tatsumi Kimishima over Nintendo’s volgende spelcomputer
Lees ook:Het eerste spel in de Virtual Console met online multiplayer

4 reacties op “Nintendo’s online service goedkoper dan PS Plus & Xbox Live Gold

  1. Erik

   Tja… misschien? Het klinkt leuk, maar ik vrees dat Nintendo het meteen wel had gezegd als dat ook een optie was. Ze kregen een stortvloed aan negatieve reacties op die app, dan zou het raar zijn om zo’n simpel antwoord (“de app is optioneel”) te verzwijgen.

   Maar inderdaad wel vreemd dat ‘headsets’ ook in dat lijstje staat.

     /   Beantwoorden  / 
 1. G.Tom

  Daarnaast gaat de prijs van PS+ ook een dezer dagen omhoog naar 60 euro per jaar. Ik ben opgelucht dat het hier ongeveer bij blijft, zoals ik al aangaf.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Is dat al zeker van die prijsverhoging? Voor zover ik weet was dat alleen in Amerika.

   Maakt verder ook niet echt uit. Met al die spellen die je ervoor krijgt zou 60 euro per jaar nog steeds een koopje zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.