Real Networks ontwikkelt spellen voor de Xbox360

De amerikaanse gigant Real Networks, vooral bekend van de RealPlayer, heeft aangegeven ook spellen voor de Xbox360 in ontwikkeling te hebben. Dat zullen ongetwijfeld spelletjes voor Live Arcade worden, want Real is tegenwoordig helemaal hip met de casual games markt. Vandaag nog kwam het bedrijf in het nieuws omdat ze de Nederlandse spelletjes-site Zylom.com hebben overgenomen voor 17,2 miljoen Euro.
En Real is deze week ook een van de sponsors van Casualty ’06 in Amsterdam. "A conference for casual game developers, publishers and distributors." Real neemt deze nieuwe business dus wel degelijk heel serieus.

En waarom zouden ze het ook niet serieus nemen? De casual market groeit enorm. Vooral onder vrouwen zijn de simpele internet-spelletjes razend populair. Om die reden zijn Real en Zylom dan ook van plan om zich in de toekomst steeds meer op spelletjes te richten waarin mensen met elkaar moeten samenwerken in plaats van tegen elkaar te strijden. Want dat laatste is iets wat vrouwen minder aanspreekt.

Naast de Xbox360-spelletjes (die we rond juni mogen verwachten) gaat Real zich de komende jaren ook sterk richten op spelletjes voor mobiele telefoons.

Bron: Emerce

Zie ook:
Virtueel voetbal met je eigen voet
Europa wordt de belangrijkste markt voor games
Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
Bill Gates niet bang voor Playstation 3

Lees ook:Strijd om de casual gamers
Lees ook:New Xbox Experience te groot voor Xbox 360 zonder harde schijf
Lees ook:De jacht op niet-gamers
Lees ook:Geen Wii’s voor Gameshop
Lees ook:Live Arcade vs. Virtual Console

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.