Live Arcade vs. Virtual Console

De site Revolution Report heeft weer een nieuwe patent-aanvraag van Nintendo ontdekt. Het gaat over de zogenaamde virtual console, de oude spelletjes die je op de Revolution kunt downloaden. Ik wilde er een stukje over schrijven, maar de nieuwe informatie is nogal vaag en eerlijk gezegd ook niet zo heel interessant.

Het zijn oude spelletjes. Ze krijgen misschien verbeterde graphics. Meer komen we toch niet te weten. Misschien is er ook wel gewoon niets meer over te vertellen.

Ik vind het leuker om te lezen dat Geometry Wars zo populair is op Xbox Live Arcade. De free trial is 200.000 keer gedownload, en 45.000 mensen hebben vervolgens het volledige spel gekocht. Op Xbox Live Arcade zijn ook oude klassiekers (Joust, Gauntlet) te downloaden. Maar spelletjes als Geometry Wars en Outpost Kaloki zijn helemaal nieuw. Dat is pas een opwindende ontwikkeling!

De klok 20 jaar terugzetten en oude spelletjes opnieuw beleven is natuurlijk leuk. Maar doen alsof de afgelopen 20 jaar niet zijn gebeurd is nog veel leuker. Gewoon simpele spelletjes ontwikkelen in dezelfde stijl als vroeger. Iedereen met een goed idee kan weer op zijn zolderkamer een game in elkaar zetten. Met een geweldig distributie-kanaal als Live Arcade zou het zomaar kunnen uitgroeien tot een succes. Geometry Wars is ook maar door een programmeur van Project Gotham Racing in elkaar gezet tijdens een verloren uurtje. Het is nog steeds mogelijk.

Ik weet niet wat Nintendo nog allemaal van plan is met hun virtual console, maar voorlopig hoor ik ze alleen nog maar praten over het aanbieden (voor de zoveelste keer) van hun oude spelletjes. Natuurlijk is dat wel leuk, maar toch niet echt spannend. We weten allemaal al wat we kunnen verwachten, het is alleen nog maar de vraag hoe Nintendo de details zal invullen.

Ik hoop dat iemand bij Nintendo ook een Xbox360 heeft gekocht, en heeft gezien wat er allemaal op de Live Arcade aan de hand is. Dat het ze maar mag inspireren om zelf ook nieuwe oude spelletjes te gaan maken.

Bron 1: Nieuwe patent aanvraag Nintendo
Bron 2: Artikel over het succes van Geometry Wars

Lees ook:Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
Lees ook:Geometry Wars naar Wii en DS
Lees ook:Geometry Wars: Retro Evolved 2 onderweg
Lees ook:Street Fighter II snelst verkopende Live Arcade titel ooit
Lees ook:Square-Enix’s nieuwe XBLA-shooter: 0 day Attack on Earth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.