Kijk dit: het mysterieuze spel The Phantom Pain


Dit is een van de vreemdste en spannendste trailers die ik in een lange tijd heb gezien. Stel je voor: een man wordt wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet wie hij is of waar hij vandaan komt, alleen dat zijn linkerarm is geamputeerd en vervangen door een prothesehaak. Dan wordt hij plotseling van zijn bed gelicht door een andere man (aan al het verband te zien ook een patiënt) die hem waarschuwt dat “the whole place is coming down.” Het ziekenhuis wordt aangevallen door soldaten die systhematisch bezig zijn om alle patiënten te vermoorden. De twee mannen kruipen samen door het ziekenhuis, verstoppen zich onder bedden en doen er alles aan om niet neergeschoten te worden. Het is eng en chaotisch, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de galopperende eenhoorn en de brandende walvis die op het einde uit de lucht komt vallen. W? T? F?

Het verhaal wordt helemaal vreemd als je bedenkt dat The Phantom Pain in ontwikkeling is bij een Zweedse studio genaamd Moby Dick, waar tot vandaag nog niemand van had gehoord. Oprichter Joakim Mogren heeft volgens zijn website bij een “major American developer” gewerkt, maar ook daarvan ontbreekt ieder spoor. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: fanatieke internetspeurders ontdekken steeds meer aanwijzingen (onder andere het kapsel van de hoofdrolspeler en het feit dat “Joakim” een anagram is van “Kojima”) dat The Phantom Pain eigenlijk een onderdeel is van de Metal Gear Solid-serie. Ik ben er nog niet uit of dat de trailer meer of minder interessant maakt. Aan de ene kant verheugde ik me behoorlijk op dat mysterieuze ziekenhuisspel, aan de andere kant stellen Metal Gear-spellen ook bijna nooit teleur. Als het echt Solid Snake is die hier wakker wordt zonder linkerarm, dan hoop ik wel dat alle gebeurtenissen in deze trailer ook echt gebeuren. Joakim kan een boze mail verwachten als later blijkt dat het allemaal maar een boze droom was.


The Phantom Pain – World Premiere Trailer VGA 10

[g.forum]

Lees ook:Ironie
Lees ook:Spelontwikkelaar Joakim Sandberg (Konjak) over Metroid Fusion
Lees ook:Metal Gear Survive aangekondigd
Lees ook:Twee Japanse Phantom Hourglass commercials
Lees ook:MGS4 wordt het laatste avontuur van Solid Snake

6 reacties op “Kijk dit: het mysterieuze spel The Phantom Pain

 1. Wormpaul

  Als ik kijk nsar het hoofdpersonage dan lijkt me dit idd een Metal Gear Solid game…

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Hij mist een arm, net als Liquid Snake. Maar het kan ook Big Boss zijn net ná Metal Gear 1, waarin hij door zijn vorige gevecht met Solid Snake zware wonden aan zijn arm en hoofd heeft opgelopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik vind het altijd knap als mensen de verhaallijn van MGS zo goed kunnen volgen. Ik heb 1 t/m 4 ook gespeeld, maar ik zou die hele saga echt niet na kunnen vertellen.

     /   Beantwoorden  / 
 3. G.Tom

  Ook staat op een gegeven moment iemand in de vlammen die me enorm doet denken aan Volgin of Psycho Mantis…

    /   Beantwoorden  / 
 4. simon

  ik denk dat het een heel vrolijk spel wordt, zit namelijk een eenhoorn in en die zijn altijd vrolijk en lief!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.