MGS4 wordt het laatste avontuur van Solid Snake

Gamespot mocht alvast een exclusieve eerste blik werpen op de DVD Metal Gear Saga Vol.1. Een kadootje van Konami voor de fans. Iedereen die een pre-order plaatst voor het aankomende Metal Gear Solid 3: Subsistence op de Playstation 2 krijgt de DVD er gratis bij.

Schrijver Carrie Gouskos was danig onder de indruk van wat hij zag. Konami heeft het voor elkaar gekregen om een duidelijk en samenhangend overzicht te geven van de verhaallijnen in alle Metal Gear spellen. Zowaar geen geringe prestatie. Persoonlijk moest ik elk van die spellen afzonderlijk al minstens drie keer spelen voordat ik een beetje grip op het verhaal kreeg.

Op de DVD staan verder ook nog interviews met de makers, waaronder natuurlijk ook de geestelijke vader van de serie zelf: Hideo Kojima.

Kojima onthult in het interview dat Metal Gear Solid 4 op de Playstaton 3 nu echt, echt, echt, echt zijn laatste Metal Gear spel wordt. Hij sluit niet uit dat een ander team daarna verder gaat met de serie, maar dat zal dan wel zijn zonder iedereen’s favoriete spion. Metal Gear Solid 4 wordt "het zesde en laatste hoofdstuk uit het verhaal van Solid Snake."

Het is niet bepaald de eerste keer dat Kojima aankondigt dat hij geen Metal Gear spellen meer wil maken. In feite riep hij dat al na het allereerste spel op de NES. Sindsdien is het een heuse traditie geworden dat hij bij elk nieuw deel in de serie aankondigt dat dit zijn laatste is.

Maar toch, ooit is het natuurlijk echt de laatste. Wie weet meent Kojima het deze keer wel. In MGS4 krijgen we een Solid Snake te zien die oud, grijs en bitter is geworden. Hij heeft al teveel meegemaakt in zijn leven en is moe van het vechten. Klinkt eerlijk gezegd als de perfecte setting voor een waardig afscheid…

Bron: Gamespot

Zie ook:
Kojima heeft het mis – games zijn wel kunst
Training voor Metal Gear Solid 4

Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:Zie Metal Gear Solid 5 een kwartier in actie
Lees ook:Gametrailers bespreekt Metal Gear Solid: Peace Walker
Lees ook:Big Boss, ben jij dat?
Lees ook:EDGE’s Metal Gear Solid 4 review online

8 reacties op “MGS4 wordt het laatste avontuur van Solid Snake

 1. Niels

  In een interview vertelde hij onlangs die ie na MGS4 écht niet meer mee doet. Hij heeft nog zat ideeën voor andere games en die wil hij graag nog voor z’n pensioen realiseren. Ik denk persoonlijk dat hij het deze keer meent.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Na Metal Gear Solid 3 was hij ook écht van plan om te stoppen. Dat deel was het derde deel van een trilogie. MGS1 ging over ‘genes’ (genetische informatie, in hoeverre je wordt gevormd door erfelijke factoren.

  MGS2 ging over ‘memes’. Hoe zeer een mens gevormd wordt door de ideeën die hij leert tijdens zijn leven.

  En MGS3 tenslotte ging over ‘scenes’, het effect van je omgeving op je ontwikkeling. Dat zijn alledrie de factoren die bepalen wie je bent, en in een interview zei Kojima dan ook dat hij nu alles had verteld wat hij wilde vertellen. Het klonk behoorlijk overtuigd.

  Maar het overweldigende gesmeek van de fans (en waarschijnlijk ook van Konami) heeft hem nu dus toch weer over gehaald om een 4e deel te maken.

  Ik wil maar zeggen, ik geloof echt wel dat Kojima het iedere keer meent als hij zegt dat hij met de serie wil stoppen. Maar zijn omgeving wil liever dat hij toch doorgaat, dus laat hij zich steeds weer overhalen. Ook deze keer (ik heb dat interview ook gelezen) weet ik zeker dat hij er graag mee zou stoppen. Voor een artiest is het veel spannender om nieuwe dingen te proberen. Maar ik weet ook zeker dat zodra MGS4 af is, dat de directeur van Konami bij hem aan de telefoon hangt om te zeggen: “Ah toe Hideo, nog eentje? Maak nog even een MGS5… Pleeeeease.” En ik sluit niet uit dat hij zich dan toch weer laat overhalen. ;) Maar we zullen zien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Niels

  Ja goed.. daar zit ook weer wat in :) Het is geloof ik ook vooral Konami en zijn collega’s die hem zo graag aan een MGS zien werken. Wij fans natuurlijk ook, maar wij kunnen hem niet een riante bonus aanbieden natuurlijk :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Ja, aan de ene kant ben ik ook wel heel benieuwd wat voor soort spellen hij allemaal zou maken als hij niet zoveel tijd aan Metal Gear hoefde te besteden.

  Maar aan de andere kant zijn het toch ook wel hele goede spellen. :p Het zou jammer zijn als de serie helemaal stopte.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mithrandir

  En dan te bedenken dat ik 2,3 en 4 niet gespeeld heb/zal spelen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik

  Ik heb 3 ook nog steeds niet gespeeld. :o
  Wel gekocht, maar ik heb het doosje nog niet eens open gemaakt. Ik zit steeds te wachten op een periode dat ik het echt een paar avonden achter elkaar kan spelen. Alleen lijkt zo’n periode steeds maar niet aan te breken. ;)

  2 viel me wel een beetje tegen trouwens. Wel een goed spel opzich, maar niet genoeg Solid Snake. :p

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bert de Vries

  Carrie is een vrouw

    /   Beantwoorden  / 
 8. michiel

  die solid snake kan je in paar uur uit rushen deel 3 & een slap verhaal mgs1 was echt nieuw

  en daar hadden ze toen al moeten stoppen
  beste voor iedereen wie weet hadden ze iets veel leukerzzz gemaakt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.