Spelontwikkelaar Joakim Sandberg (Konjak) over Metroid Fusion


De Zweedse spellenmaker Joakim Sandberg (in de indie-scene beter bekend als Konjak – als het goed is hebben jullie in 2009 allemaal zijn uitstekende Zelda-tribute Legend of Princess gespeeld) heeft een soort videorecensie gemaakt over Metroid Fusion. “Joakim learns from Metroid Fusion” heet het filmpje. Het aardige is dat hij op een andere manier naar spellen kijkt dan een traditionele recensent. Zaken als de graphics, het verhaal en de bijzondere sfeer worden compleet genegeerd. Joakim is alleen ge├»nteresseerd in wat hij de “action flow” noemt. Na hoeveel rake kogels ontploft een vijand? Hoeveel controle heb je over de sprongen van Samus? Hoe wordt de moeilijkheidsgraad opgevoerd? Hoe houd je speler op zijn tenen zonder hem onnodig te straffen? Is het later in het spel beter om sterkere vijanden te introduceren, of grotere aantallen zwakke vijanden? Het is een ontzettend technisch verhaal en zeker niet geschikt voor gamers die gewoon willen weten of Metroid Fusion een leuk spel is, maar wel een fascinerende poging om iets onder woorden te brengen waar ik zelf al vaak mee heb geworsteld: wat maakt een spel leuk om te spelen?

Joakim’s Zweedse accent is even schrikken, maar als je eenmaal bent gewend is het filmpje goed te volgen. Ik heb bovendien nog nooit iemand zo mooi “Castlevania” horen zeggen. Tussen de spelbeelden door zie je een tekenfilmversie van Joakim. Eerst nog gewoon thuis in zijn slaapkamer, maar in de loop van het filmpje raakt hij verwikkeld in een bizar Zweeds ritueel waar ik verder niet teveel over wil verklappen. Laten we het erop houden dat er in dit filmpje meer gebeurt dan in de meeste andere spelrecensies.


Kijken op YouTube

En die beloofde WiiWare-versie van Konjak’s beste spel Noitu Love 2? Daarover heeft ontwikkelaar Golgoth al sinds april 2010 niets meer geschreven. Officieel is het project dus nog niet gecancelled, maar ik hou eerlijk gezegd mijn hart vast.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: indiegame Iconoclasts naar PS4 en Vita
Lees ook:Kijk dit: het mysterieuze spel The Phantom Pain
Lees ook:Metroid Dread bestond echt
Lees ook:Other M wordt een 2,5D Metroid avontuur
Lees ook:Metroid Prime 3 zegt: Metroid Dread is bijna klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.