Alle E3-persconferenties – hoe laat en op welke sites?


Zondag 3 juni, 24:00 uur Nintendo Direct Pre E3-presentatie
Voorafgaand aan de echte persconferentie onthult Nintendo’s directeur Satoru Iwata in deze speciale webcast alvast wat nieuwe informatie over de Wii U. Wat hij precies gaat zeggen weet nog niemand (update: nu wel). Het zou een korte opfriscursus kunnen zijn over wat de Wii U ook alweer kan, maar hopelijk mag Iwata al iets spannenders verklappen. Een naamsverandering? Een releasedatum? Een prijskaartje? Kom om middernacht kijken!

Maandag 4 juni, 18:30 uur Microsoft persconferentie
Grote aankondigingen over de opvolger van de Xbox 360 hoeven we volgens Microsoft nog niet te verwachten. Deze persconferentie staat vooral in het teken van alle spellen die het komende jaar verschijnen voor de huidige hardware: Halo 4, Gears of War: Judgment, Forza Horizon, Fable: The Journey en hopelijk een paar spectaculaire verrassingen. Voor Xbox Live Gold-leden is deze presentatie ook te volgen op de Xbox 360.

Maandag 4 juni, 22:00 uur EA persconferentie
Hopelijk hou je van schietspellen, want EA pakt dit jaar uit met demonstraties van Crysis 3, Medal of Honor: Warfighter, Dead Space 3 en de “Armored Kill”-DLC voor Battlefield 3. Racefans kunnen zich verheugen op Need for Speed: Most Wanted (niet te verwarren met het gelijknamige spel uit 2005) en zelf ben ik vooral benieuwd naar SimCity (niet te verwarren met het gelijknamige spel uit 1989). Dankzij de nieuwe GlassBox-engine wordt dit de meest gedetailleerde SimCity aller tijden. Inclusief individuele inwoners die iedere ochtend hun huis verlaten om naar hun werk te gaan.

Maandag 4 juni, 24:00 uur Ubisoft persconferentie
Deze persconferentie draait waarschijnlijk grotendeels om Assassin’s Creed III, maar directeur Yves Guillemot heeft vast ook een paar andere verrassingen gepland. Rayman Legends is al gelekt, maar misschien wordt dit het jaar waarin Beyond Good & Evil 2 officieel wordt aangekondigd? En uit welk spel komt deze mysterieuze screenshot?

Dinsdag 5 juni, 03:00 uur Sony persconferentie
Zet je wekker extra vroeg (of blijf heel laat op) voor Sony’s persconferentie om 3 uur ‘s nachts. Net als bij Microsoft staan er geen nieuwe spelcomputers op het programma, maar vooral heel veel trailers van aankomende spellen. (The Last Of Us, God of War: Ascension, PlayStation All-Stars: Battle Royale). Daarnaast ben ik erg benieuwd wat Kevin Butler heeft te melden over de noodlijdende PlayStation Vita. Is het al tijd voor een drastische prijsverlaging, of kijkt Sony het nog een paar maanden aan? (Weet ook dat ik diep teleurgesteld zal zijn als er dit jaar wéér niets gezegd wordt over The Last Guardian).

Dinsdag 5 juni, 18:00 uur Nintendo persconferentie
Nintendo heeft gezegd dat bij de de Wii U (in tegenstelling tot de Wii) de “core gamers” op de eerste plaats komen. Dit moet dus haast wel een persconferentie worden waar de nieuwe Mario’s, Zelda’s en Pikmin’s je om de oren vliegen. Op 3DS-gebied zijn er ook nog een paar beloftes in te lossen (Animal Crossing, Luigi’s Mansion 2, Paper Mario 3D), dus dit wordt een spannende presentatie. Hopelijk laat Satoru Iwata dit jaar de taartdiagrammen en verkoopcijfers achterwege en begint hij meteen met de trailers. Als de maker van dit filmpje dan ook nog een voorspellende gave blijkt te hebben ben ik een hele gelukkige gamer.

In het geval van overbelaste servers worden al deze personferenties (behalve Nintendo’s pre E3-presentatie) ook gestreamd bij GameTrailers en GameSpot.

[g.forum]

Lees ook:Sony prikt 8 mei voor E3 persconferentie
Lees ook:Aanvangstijden E3-persconferenties met links naar de livestreams
Lees ook:Nintendo lost opslagproblemen Wii op – toch SD kaartjes
Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:Nintendo’s E3-persconferentie wordt een Zelda-stream

4 reacties op “Alle E3-persconferenties – hoe laat en op welke sites?

  1. Kikujiro

    Tsjonge… alweer een jaar voorbij. Ik was al bijna vergeten dat de E3 weer voor de deur staat. Die Sim City lijkt me wel wat eigenlijk… Vraag me ook af wanneer de eerste console/handheld (hoe je het noemen wilt) in tablet formaat wordt gelanceerd en door wie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Is er dan een speciale gaming tablet nodig? Ik weet niet wat dat zou toevoegen aan het bestaande landschap. Voor de iPad en Android-apparaten zijn al zoveel spelletjes beschikbaar. Dan zou hij echt van Nintendo ofzo moeten zijn zodat je weet dat de spellen heel goed worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Nou ja, dat bedoel ik eigenlijk… Ik wil een nPad, PadStation/PlayPad of xPad…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Hm… ik ben misschien ouderwets, maar vooralsnog ben ik juist blij dat zoiets niet bestaat. Hoe langer ik kan blijven gamen met traditionele knoppen, hoe beter. Maar het gaat natuurlijk wel een keer gebeuren. Wanneer weet ik niet, maar er komt een moment dat niemand het nut meer inziet van een draagbaar apparaat om alleen op te gamen.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.