IGN haar mond voorbij gepraat over Wii?


Daar lijkt het een beetje op. Vannacht zette de bekende Amerikaanse gamesite een artikel vol smakelijke geruchten over de Wii online, om het even later weer vliegensvlug van de site te halen. Er kwam kwam een excuus in beeld dat bepaalde dingen nog niet naar buiten gebracht hadden mogen worden, en dat het artikel op verzoek van de bronnen weer was verwijderd omdat: "Ze (de bronnen) de rest van deze week liever niet in de gevangenis wilden doorbrengen."
Inmiddels staat het stuk wel weer online, maar één van de interessantste uitspraken is plotseling nergens meer te bekennen. Een indirecte bevestiging dat juist dat gerucht op waarheid berustte, of schaamteloze aandachtstrekkerij van auteur Matt Casamassina? Hij is tenslotte een professional. Hij had kunnen weten dat alles wat op IGN gepubliceerd wordt, vrijwel meteen wordt opgepikt, gekopieerd en opgeslagen. Hij is toch niet gek?

Dat is dan ook precies wat er is gebeurd. Je hoeft niet lang online te zoeken om de "ongecensureerde" versie van het verhaal te vinden. Hieronder het verwijderde gedeelte:

"Insiders claim to have seen final hardware. The Broadway CPU is allegedly in the 750 CL line, a continuation of the 750 GX series. IBM may be working on a revised Broadway chip with a lower clock speed for a future Nintendo handheld — presumably one that plays GameCube discs."

Met andere woorden, de CPU ligt inderdaad heel erg in het verlengde van die van de GameCube. En in het geheim werkt IBM tegelijkertijd ook aan een lager geklokte versie van dezelfde CPU die gebruikt zal worden in een toekomstige Nintendo handheld — vermoedelijk eentje die GameCube schijfjes afspeelt.

In de rest van het artikel veel speculatie over de releasedatum. Het lijkt erop dat bijna alle bronnen elkaar tegenspreken over de exacte dag, maar iedereen is het er wel over eens dat hij ergens tussen eind oktober en half november in de Amerikaanse winkels komt te liggen. In zowel een zwarte als een witte versie, en voor 229 dollar.

Vaak verwisselt Nintendo bij het omzetten van Amerikaanse naar Europese prijzen simpelweg het dollarteken voor een euroteken, zodat een Amerikaanse prijs van 229 dollar neerkomt op een Europese prijs van 229 euro. Een bedrag waarmee Nintendo vermoedelijk nog behoorlijk wat winst binnen haalt. Dit in tegenstelling tot de Xbox360 en de Playstation 3, die gedurende de eerste jaren nog met verlies worden verkocht.

Bron: IGN

Zie ook:
- …en toen waren er acht
- De zeven Wii launchtitles van Ubisoft
- Tony Hawk’s Downhill Jam video
- Vijf Wii games in Leipzig, twee namen circuleren
- 1UP humor, Kid Icarus naar de Wii
- Twee nieuwe Red Steel screenshots
- Zeven voor de Wii van Ubisoft

Lees ook:Wii succesvolste launch ooit op Play.com
Lees ook:Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console
Lees ook:Revolution specs bekend
Lees ook:Over DOL, NTR en RVL
Lees ook:Gerucht: sommige ontwikkelaars hebben al DS2 development kits

15 reacties op “IGN haar mond voorbij gepraat over Wii?

  1. Sule

    Echt of niet, wel weer leuk dat er geheimen en speculaties rondom Nintendo ontstaat :D Altijd leuk om te speculeren. De game Boy Evolution misschien? Iwata heeft gezegd dat de volgende ”console” van Nintendo weer mee zou doen op Graphics gebied. Misschien krijgen we een PSP achtige Game Boy, Raw Power!!! Plus je hebt dan meteen een heel groot assortiment van spellen met heel goede graphics voor een handheld, RE4 spelen op de trein, minder spannend, toch leuk…. aah… please Nintendo geef ons de Game Boy Evolution. Ik heb ergens gelezen dat id (kleine letters toch?) van plan is Doom spellen die voor de telefoons uit zijn gekomen voor de DS uit te brengen… hoe vet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robbin

    Hahahah IGN toch… prachtig

      /   Beantwoorden  / 
  3. mumu

    Hij is tenslotte een professional. Hij had kunnen weten dat alles wat op IGN gepubliceerd wordt, vrijwel meteen wordt opgepikt, gekopieerd en opgeslagen. Hij is toch niet gek?

    Maar fouten kunnen gemaakt worden, toch?
    Zeker omdat het online is en meteen geplubiceerd kan worden, in tegenstelling tot een papieren krant of tijdschrift, waarvan de persen gestopt kunnen worden om met een bijl alle oplages te lijf te kunnen, om vervolgens het gebouw plat te branden.
    Zoiets.

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    de prijs van 229 EURO als het natuurlijk waar is valt me ook nog best mee, daar kan ik wel naar uit kijken in tegenstellen voor de mensen die sparen voor een playstadion die waarscheinlijk tussen de 400 en 600 euro gaat kosten (toch ?)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Maarten

    ik ga er ook vooor spaaren hoor alleen ik weet niet of ik de besturing wel leuk vind ik vind het eigelijk wel fijn om passief games te spelen games worden dan wel wat actiever dus ik weet nog niet

      /   Beantwoorden  / 
  6. RubGameStar

    Wil jij kans maken op een nintendo wii, ps3 of xbox360. bel dan nu 041163619 en beantwoord deze vraag.

    Hoe heet het bekendste nintendofiguur met de rode pet?

    a. mario
    b. link
    c. samus

    bel 041163619 en geef antwoord en je ontvang je spelcomputer meteen als hij uitkomt. je hebt veel kans want we geven alle drie de spelcomputers 100 keer weg.

    WEES ERBIJ MENSEN

    heb ik ook gedaan, dan hoor je zo’n blije computer

      /   Beantwoorden  / 
  7. denise

    je krijgt inderdaad een beetje het zelfde als bij de eye toy, dan zag je mensen op straat langs lopen die naar je kijken van uh wat die die creap aan het doen ? omg wat ik heb ik een spierpijn van dat eye toy gehad …

      /   Beantwoorden  / 
  8. Mr Offbeat

    wii is stom.. [punt]

    duzzzeuh @RubGameStar steek dat ding in je ***
    met je nep nummer spam zooi.

      /   Beantwoorden  / 
  9. micha

    jij bent stom als je de Wii stom vind.. [punt]

      /   Beantwoorden  / 
  10. denise

    meningen mogen toch verschillen ?

      /   Beantwoorden  / 
  11. micha

    dat mag maar je hoeft tog niet in iets dat over de wii gaat te zeggen dat hij stom is

      /   Beantwoorden  / 
  12. denise

    zoals ik erik al eens heb horen zeggen,
    fanboys moet je niet op letten, die gaan wel eens vaker door het lint

      /   Beantwoorden  / 
  13. MLCM__

    wii is fucked up fet.. en srry.. spierpijn? :S
    dat zegt denkik meer over jou dan over d wii.. enuh.. kleine polsbeweginge zijn ook goed..
    en ik hoop dat ninty ook nog zoals bij n64 zo’s grfx upgrader erindoet (h).. heb j overpoosj mooiere spelle!.. en idd DS REVOLUTION MOET KOMEN!..:P
    nou inidd.. wii rulez.. en ps3 ook een beetj.. die heeft dan nog uber mooie grfx.. blue-ray en krijgt een eye-toy die 3d kank zien ofzow:S..
    maar met eye-toy 3d moet j egt alles bewege.. :|
    kijk met eye-toy doe j gwn een hand omhoog is genoeg.. neej eye-toy 3d moet j ook nasar voruh en 8er.. srry das was intenzief..;)

      /   Beantwoorden  / 
  14. Paul Hu

    vraagje, wat moet je met een draagbare gamecube? de spellen zijn er toch voor gemaakt om lekker thuis op je luie reet te gamen? het is wel een leuke gimmick… maar meer nut zie ik er niet echt in.

      /   Beantwoorden  / 
  15. erik

    “vraagje, wat moet je met een draagbare gamecube? de spellen zijn er toch voor gemaakt om lekker thuis op je luie reet te gamen?”

    Wat moet je met een PSP? Min of meer hetzelfde concept, en die loopt ook prima. :) Daarnaast ga ik er vanuit dat, mocht dit waar blijken te zijn, Nintendo vooral ook veel nieuwe spellen voor dat apparaat zal uitbrengen. Dat hij gamecube-spellen afspeelt is dan een leuke bonus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.