Revolution specs bekend

Onder voorwaarde van anonimiteit heeft IGN bij verschillende software ontwikkelaars de (hoogstwaarschijnlijk) definitieve specificaties van de Nintendo Revolution weten los te peuteren.

Voordat je de cijfers tot je neemt, schrik niet, het ziet er allemaal nogal laag uit. Maar het is belangrijk om te beseffen dat dit een hele bewuste keuze is van Nintendo. Het wordt simpelweg een ander apparaat dan de PS3 en de Xbox360. De high definition, hyper-realistische spellen waar je de virtuele zweetdruppels op de voorhoofden van de personages kunt zien staan, zijn hier inderdaad niet mogelijk. Maar Nintendo is ook helemaal niet van plan om er zulke games voor uit te brengen. Voor de spellen die Nintendo wil maken voldoen deze specs vast en zeker uitstekend.
Eerdere berichten spraken een tijdje geleden over een "souped up xbox" toen ze het over de Revolution hadden, maar het is misschien beter om te spreken over een "souped up gamecube", omdat de Revolution zo overduidelijk in het verlengde ligt van die console met zijn Gekko en Flipper chips.

De CPU getiteld "Broadway" zal op 729 Mhz draaien en de "Hollywood" GPU op 243 Mhz. De meeste bronnen lijken het er ook over eens dat de GPU geen aanvullende shaders zal bevatten. De console heeft toegang tot 24 megabyte main 1T-SRAM, en 64 megabyte aan external 1T-SRAM. In totaal dus 88 megabyte. De Gamecube had er 40, maar zowel de Xbox360 als de Playstation3 hebben toegang tot 512 MB RAM geheugen. In tegenstelling tot de Gamecube zijn het main en het external geheugen nu even snel bereikbaar. Volgens één van de ontwikkelaars "a nice touch", en ook iets waar veel Gamecube-developers over klaagden.

Deze specificaties komen eigenlijk precies overeen met het schaarse beetje informatie dat Nintendo zelf over de Revolution naar buiten heeft gebracht. De vier kenmerken: klein, stil, energiezuinig en betaalbaar lijken nu meer dan ooit haalbaar te worden.

Het lijkt er ook op dat de Revolution niet zozeer op de markt komt omdat Nintendo het al tijd vond voor een nieuwe console, maar dat het apparaat eerder uit noodzaak is geboren. Bronnen dichtbij Nintendo hebben IGN ingefluisterd dat het bedrijf aanvankelijk van plan was om met de Gamecube te doen wat Sony volgens sommige geruchten ook van plan is met de Playstation 2. Twee jaar geleden was Nintendo blijkbaar nog druk aan het experimenteren met een nieuwe controller voor de Gamecube die hetzelfde moest doen als de Revolution controller. Maar de Gamecube bleek daar toch niet krachtig genoeg voor, wat met name problemen opleverde bij snelle software.

En ziehier de Revolution. Een Gamecube die is aangepast (+ een beetje extra) om wel goed met de nieuwe controller te kunnen samenwerken. Het lijkt mij een puik plan, maar het wordt wel tijd dat Nintendo nu wat spellen gaat demonstreren die ook aan de rest van de wereld (niet alleen de Nintendo-fans) duidelijk maken waar de Revolution voor staat. En dat gaat volgende maand ook gebeuren, op de E3. Tot die tijd nog even doorbijten jongens.

Bron: IGN

Zie ook:
- Geheugen van Revolution kan uitgebreid worden via USB poorten
- Iwata belooft goedkope Revolution games
- Iwata: fan van Will Wright, geen concurrent van Sony
- Iwata: gamers zijn verveeld
- Geen wereldwijde releasedatum voor de Revolution
- Geen klassieke Rare spellen op de Revolution
- Animal Crossing komt ook naar de Revolution
- Bekijk hier het Zelda: Phantom Hourglass filmpje (direct feed)
- Iwata over de Revolution

Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen
Lees ook:Geen wereldwijde releasedatum voor de Revolution
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen
Lees ook:Iwata belooft goedkope Revolution games

18 reacties op “Revolution specs bekend

  1. Kikujiro

    RE 4 op de GC zag er al fantastisch uit. Ik neem aan dat de Revolution soortgelijke graphics makkelijk aankan en waarschijnlijk zelfs zal overtreffen. De gameplay blijft m.i. toch wel het belangrijkst. Neem bijvoorbeeld Warioware voor de GBA (of op de GC) grafisch is het niet echt baanbrekend, maar het is wel één van de leukste spellen die ik in tijden heb gespeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. the_dude

    Ik snap niet dat er nog sukkels zijn die echt zo’n ding willen hebben. Voor huidige gen spellen heb ik al een huidige gen console!!!

    Ik ga lekker een PS3 kopen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Mijn punt is:

    Games met ultra realistische graphics hoeven noodzakelijkerwijs nog géén goede games te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Afello

    Ik snap niet dat er nog sukkels zijn die echt denken dat de toekomst van gaming in betere graphics ligt. Naar mijn mening is dat stilstand. Bijna alle interessante ideeën die je kunt bedenken met de huidige generatie knopjescontrollers zijn zo’n beetje wel geweest. Sterker nog, de innovatieve gameplay van de laatste tijd bestaat uit een compleet uitgeklede bedieningsmethode (denk aan Katamaru, het enige wat je doet is je bal rondrollen met de joysticks). Zou Katamaru interessanter zijn met hypergelikte graphics? Dacht het niet inderdaad. Kijk naar de PSP, velen zullen toch toegeven dat er weinig interessants op is ondanks de “vette” graphics. En het meest interessante spelletje op de PSP had notabene op de DS gekunt (LocoRoco)! Op de DS daarentegen groeit de bibliotheek van innovatieve software met de maand, allemaal ondanks de “mindere” graphics… echt waar, vertrouwen in betere graphics is oogkleppenwerk en stupide naïviteit. En daarnaast denk ik dat het wachten is op de eerste shooter op de Revo, dan zijn al die stoere “kill kill kill” gamers binnen no time overgestapt!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Afello… Ik ben het helemaal met je ééns!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan

    Deze specs zijn echt gewoon te slecht voor woorden!!.Deze specs had mijn pc van 6 jaar geleden ook tsss. En voor innovatievere gameplay heb je volgens mij ook echt wel veel power nodig.Ik vind graphics ook zeker veel toevoegen aan de gameplay ervaring.Hopelijk als de controller van de revolution echt zo goed is als ze beweren dan hoop ik dat sony en microsoft ook met zo’n controller op de markt komen. Dan heb je tenminste vette games op een console met veel power en die op de toekomst is voorbereid (hdtv)

      /   Beantwoorden  / 
  7. tony

    ja maar jou pc doet meer dan alleen spelletjes genereren. terwijl de rev dat ALLEEN MAAR doet. de rev heeft ook een powerpc cpu dat is vergeleken met de intel van de xbox veeel beter geloof me. en xbox 360 en ps3 hebben al die power nodig voor hun hd. geloof me voor een gewoon crt televisie zijn deze specs erg goed.

      /   Beantwoorden  / 
  8. björn

    Denk er ook aan dat het hier om een IBM processor gaat en die hbben een hele andere structuur als de intel.

    kijk naar de vorige generatie IBM powermac G5 van apple die had een processor van 1,6 GHZ maar was sneller en kon meer doen dan een 2,8 GHZ of sneller van INTEL

    De gamecube games waren dan ook tegen en sommige zelfs Xbox kwaliteit aan. terwijl de gamecube de helft zo sterk was als de xbox.

    Reken er maar op dat de REV spellen veel mooier worden dan de huidige generatie xbox spellen!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Oscar Mopperkont

    Volgens mij is het gewoon een 1 april grap. De specs zijn exact maal 1.5 (wel heel toevallig) en dan ook nog eens het verhaal dat de architectuur gelijk is gebleven en het verhaal dat de controller voor de GC gepland zou staan. Dat is mij allemaal een beetje te toevallig op 30 maart….

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Dat vraag ik me ook af Oscar. Een hoop toevalligheden, maar ik vind het aan de andere kant ook weer niet een extreem ongeloofwaardig verhaal. Als het na zaterdag nog steeds waar blijkt te zijn zal dat me in ieder geval niet extreem verbazen.

    En het maakt me ook niet uit verder. Zelfs al was het letterlijk een gamecube zou ik nog steeds die controller uit willen proberen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mithrandir

    Kan wel zien dat niemand hier (maar ook op andere fora) ook maar iets weet van cpu’s, gpu’s e.d. :) De 730mhz Rev. zal een stuk meer power hebben dan de 733mhz Xbox1 hoor. Mhzén zeggen niets. Ga er van uit dat het ding rond de 1,5x tot 2x zo snel is als een Xbox1. Dat kan dan prima zorgen voor hele mooie games. Daarnaast is de Rev. de enige met een vernieuwing in gameplay. hij komt er bij mij dus zeker in.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Paul Hu

    dat klopt inderdaad dat mgz niks zeggen over de CPU, kijk maar naar AMD CPU’s, ze zijn lager geklokt maar presteren soms wel beter dan een (veel) hoger geklokte Intel CPU, en de architect van de GPU zou toch een hele nieuwe architect krigen die niet vergelijkbaar zou zijn met de huidige GPU’s. Dus we kunnen beter wachten tot E3

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Ik heb er inderdaad niet bijster veel verstand van, maar hoe komt het dat de mensen die er wél verstand van hebben bij werkelijk alles zeggen: “Oh, maar dat zegt niks”? :p Er moet toch *iets* zijn dat wel iets zegt?

      /   Beantwoorden  / 
  14. Kikujiro

    1 april grap… bijzonder scherp opgemerkt. Zou best wel ééns kunnen!

      /   Beantwoorden  / 
  15. darkrman

    Zo alss ik duss alz ei niet sterker dan een gewone xbox (gaaaaaaaaaaap)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Paul Hu

    @ erik,
    het arcitect van core in een chip telt meer dan het aantal mgz die een chip kan draaien

      /   Beantwoorden  / 
  17. Mithrandir

    “Zo alss ik duss alz ei niet sterker dan een gewone xbox (gaaaaaaaaaaap)”

    Nee, zoals ik dus al zei ongeveer 2x zo sterk als de huidige Xbox. Ruim voldoende voor het beoogde doel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.