Vijf Wii games in Leipzig, twee namen circuleren


Het verhaal gaat dat Nintendo vijf nieuwe Wii games op de Leipzig Game Convection zal laten zien. Ik heb het inmiddels al zo vaak gelezen dat ik het steeds meer begin te geloven. En in dat licht worden ook geruchten over nieuwe Wii-titels van Nintendo zelf een stuk interessanter. 1 + 1 = 2 en dat soort dingen, het ene gerucht maakt het andere geloofwaardiger.
IGN heeft van "sources close to Nintendo of Europe" gehoord dat er bij de Next Level studio een nieuwe versie van voetbalspel Super Mario Strikers in ontwikkeling is. Dat klinkt ons logisch in de oren. Mario Strikers is tenslotte nog maar een hele jonge serie. Het Gamecube spel was het eerste deel, en toch al redelijk succesvol voor Nintendo. Om op dat momentum door te bouwen door nu al vroeg met een nieuwe versie te komen, lijkt een verstandige zet. Andere Nintendo sportspellen als Mario Tennis en Mario Kart gaan al veel langer mee, en zullen over twee, drie of vier jaar toch wel voor voldoende opwinding zorgen.

Hoe dit spel gebruik moet maken van de Wii controller kan ik me nog weinig bij voorstellen. In dit geval vind ik het eigenlijk veel interessanter dat de Wii het eindelijk mogelijk maakt om online tegen elkaar te voetballen. Gezien de tegenvallende 1speler stand in de Gamecube versie, is dat misschien wel precies wat er nog ontbrak.

Cubed3 ondertussen, bericht dat er in de nieuwste editie van EGM wordt gesproken over een mogelijke opvolger van Luigi’s Mansion. Ik zal maar meteen toegeven dat ik absoluut geen fan ben van het origineel voor de Gamecube. Ik speelde het pas ruim drie jaar na de releasedatum, en zo zonder enige "nieuwe console hype" bleef er maar een heel middelmatig spelletje over. Vond ik. Het grootste minpunt was volgens alle recensies dat het spel zo kort duurde, maar ik was eigenlijk blij toen het zo snel voorbij was.

Maar zelfs ik moet toegeven dat de formule wel uitermate geschikt lijkt voor de Wii remote + nunchuck. Met in één hand een zaklamp, en in de andere hand een stofzuiger zou Luigi’s Mansion 2 zomaar ineens stukken leuker kunnen worden dan het origineel. Ik krijg er bijna zin in.

Bron Super Mario Strikers: IGN
Bron Luigi’s Mansion 2: Cubed3

Zie ook:
- 1UP humor, Kid Icarus naar de Wii
- De zeven Wii launchtitles van Ubisoft
- Tony Hawk’s Downhill Jam video
- Twee nieuwe Red Steel screenshots
- SNK Playmore voorlopig nog geen Next Gen
- Excitetruck controlschema
- Rez 2 met motionsensors?

Lees ook:Remake van Luigi’s Mansion naar 3DS
Lees ook:Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid
Lees ook:Luigi is het zat
Lees ook:Japans Luigi’s Mansion arcadespel in actie
Lees ook:Eerste beeldmateriaal Battalion Wars 2

4 reacties op “Vijf Wii games in Leipzig, twee namen circuleren

  1. anthony

    yay! luigi’s mansion! ik vond het harstikke leuk! vooral mr luggs. ( die dikke ) en spooky de hond!ik had flink wat frustratie met sir weston, maar king boo viel wel mee.

    1

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    luigi’s mansion was inderdaad leuk, bij die king boo ben ik blijven hangen maar verder echt veel plezier beleeft aan dat spel, het was niet te moeilijk en ook niet te makkelijk :)
    wel was het veel te kort binnen 2 dagen wisten ik en mijn broertje het tot het “eindgevecht”te schoppen

      /   Beantwoorden  / 
  3. Carrotpie

    Mario Strikers heb ik nooit egt top gevonden. Daarom heb ik het ook niet gekocht. Wel een keertje bij mijn vriend gespeeld maar de FUN factor was er snel vanaf. dat vonden zei ook.

    En Luigi Mansion 2? Dat word geheid een topper! Luigi Mansion was opzich al een gave game, ook al was ie kort. Het blijft het eerste GC spel en dat werkte super!
    Van Luigi Mansion 2 verwacht ik dan ook nix minder dan

    -2 mansions
    -sidekicks playable (toad bijvoorbeeld die is klein, dan kan ie door een muizenhol kruipen voor schakelaar of andere shit)
    -donder op met bowser, verzin een egt gave eindbaas! King Boo met./.. um.. gehersenspoelde Mario!!! JAAAAAH!
    en nog veel meer =)

      /   Beantwoorden  / 
  4. mensje

    Ik vind Luigi sowieso al cooler dan Mario!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.