Enge survival horror op de Wii U in Ubisoft’s ZombiU


Weet je nog dat horrorspel dat Todd en OctoG123 speelden in Nintendo’s merkwaardige demonstratiefilmpje voor de Wii U? Was dat stiekem een voorproefje van ZombiU? Die gisteravond door Ubisoft aangekondigde zombieshooter is tot nu toe het enige horrorspel op de Wii U. We weten het pas zeker als Ubisoft echte spelbeelden laat zien, maar het zou mij niets verbazen als spelers blijken rond te lopen met scanners die verborgen “antibodies” laat zien in de opgezwollen klieren van de zombies.

Nu denk je bij een lollige naam als ZombiU misschien dat dit een vrolijk, House of the Dead-achtig, over-de-top schietspel wordt, maar dat is dus net niet het geval. De eerste trailer is juist een naargeestig filmpje over een zombie-invasie in Engeland. Er valt niets te lachen bij de gruwelijke taferelen die hier voorbij komen. Door de bijzondere manier waarop het is gefilmd moest ik voortdurend denken aan Techland’s beroemde Dead Island-trailer. Deze is minstens even heftig en dus een prima tegenargument voor iedereen die beweert dat de Wii U alleen geschikt is voor kleine kinderen. (Alleen die titel, daar zou ik nog eens over nadenken als ik Ubisoft was).

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Horrorspel ZombiU ook naar PS4 & Xbox One?
Lees ook:Kijk dit: het engste spel op de Wii U
Lees ook:Nieuwe trailer ZombiU
Lees ook:Filmpje over Ubisoft’s Wii stuur attachment
Lees ook:1 April: Dr. Watson stalkt Sherlock Holmes in nieuw spel

2 reacties op “Enge survival horror op de Wii U in Ubisoft’s ZombiU

  1. Basioh

    Ziet er vet uit dit.
    Toch past het niet helemaal bij het grappige just-for-fun gevoel waarmee ik wii spellen speel, dit soort dingen hoor je, vind ik, te spelen met een beetje redelijke controller op een serieuze console. Het idee dat je door je controller in je tas kijkt (dat was dit spel, toch?) is ook gaaf, alleen past dit voor mijn gevoel wederom niet bij dit soort spel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat is dus precies het beeld dat Nintendo hoopt te veranderen op de Wii U. Ik betwijfel of het ze echt gaat lukken, maar het idee is dat niemand straks meer raar hoeft op te kijken van een serieuze horrorgame op een Nintendo-console. Nou ja, we zullen zien. ZombiU spreekt mij in ieder geval meer aan dan Ubisoft’s launchtitels voor de Wii destijds (Red Steel en Raving Rabbids).

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.