1 April: Dr. Watson stalkt Sherlock Holmes in nieuw spel

creepywatson
Van alle spelgerelateerde 1-aprilgrappen is dit toch wel de hartverscheurendste. Zo’n goed idee verdient het om écht uitgevoerd te worden. Een grappig filmpje is niet voldoende.

Het idee in kwestie is Dr. Watson, de assistent van Sherlock Holmes, als een griezelige stalker. Het begon in 2008 als een grappig filmpje waarin iemand enge muziek monteerde onder een slordig geprogrammeerd Sherlock Holmes-spel, maar vandaag beloofde de ontwikkelaar dat Sherlock in het officiële vervolg daadwerkelijk achtervolgd zou worden door “Creepy Watson.” Er verscheen zelfs een trailer waarin Watson voortdurend vlak achter de speler staat, net als in het beroemde filmpje. Dat was dus een grap, maar ik blijf erbij dat een getalenteerde ontwikkelaar met dit gegeven een zenuwslopend horrorspel zou kunnen maken. De manier waarop Watson zonder een vin te verroeren toch overal aanwezig is heeft iets ontzettend onheilspellends. Eén man met een bolhoed is in dit filmpje enger dan een kudde bloeddorstige zombies.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments is overigens wel degelijk echt in ontwikkeling. Het spel verschijnt later dit jaar voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Onbedoelde humor: Dr. Watson stalkt Sherlock Holmes
Lees ook:Vijftien minuten Fez
Lees ook:Nieuwe (betere) trailer voor Bit.Trip: Beat
Lees ook:Tien minuten gameplay Resident Evil: The Umbrella Chronicles
Lees ook:Kijk dit: first person Grand Theft Auto IV

Eén reactie op “1 April: Dr. Watson stalkt Sherlock Holmes in nieuw spel

  1. Randolph

    Holy… Ik schrok me dood!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.