Sega kondigt Sonic Wild Fire aan voor Wii

De geruchten waren er al langer, maar nu is het dan officieel gemaakt. Sega is bezig aan een exclusief Sonic The Hedgehog spel voor de Wii genaamd Sonic Wild Fire (werktitel). Op de Road to E3 site wordt beschreven hoe je de controller horizontaal met twee handen vast moet houden om Sonic links of rechts te sturen. Het is een setup-die ik eerder voor een racegame zou verwachten en dat is goed nieuws!

Ik heb mijn afkeer voor de verschillende 3D Sonic spellen nooit onder stoelen of banken gestoken (vreselijke, vreselijke games, tegen het onspeelbare aan). Het enige positieve aan alle Sonic Adventures, Heroes en Shadows zijn de levels waarin je met Sonic zelf op topsnelheid door de levels mag razen als een platform-geworden racegame. Heeft Sega nu eindelijk, eindelijk, eindelijk het licht gezien en een volledig spel op die manier gemaakt? Alles lijkt die kant op te wijzen.
Om te beginnen wordt dit, ongelooflijk maar waar, Sonic’s eerste solo avontuur sinds het originele Megadrive spel in 1991 (!!). Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan, maar sindsdien is de blauwe egel inderdaad altijd vergezeld geweest van allerlei overbodige sidekicks. Hopelijk wordt Wild Fire hiermee ook in andere opzichten een "back to basic" aflevering in de Sonic serie.

En dan is er dus die controlsetup. Intuïtief de controller een stukje kantelen als je naar links of rechts wilt sturen. Het werkt perfect zolang de camera achter Sonic zweeft en de snelheid er goed in zit. Om op die manier een langzaam platform-level met handmatige camera te besturen lijkt me vrijwel onmogelijk. Hopelijk een teken dat zulke levels er dan ook helemaal niet meer in zitten.

Tot slot nog een één of ander onzin-verhaal over de setting van het spel, namelijk in een arabische sprookjeswereld. Volgens Sega zorgen de heldere omgevingen vol prachtige kleurenmozaïeken, glinsterende oases, wuivende palmbomen en instortende pilaren voor "een verfrissende nieuwe kijk op de franchise." Yeah right, een dergelijke Act zat tot nu toe in bijna alle Sonic games verwerkt Sega. Niet dat het er toe doet, het gaat me puur om de gameplay, en die klinkt veelbelovender dan ooit. Ik kan niet wachten om de eerste beelden van dit spel te mogen aanschouwen.

Bron: Sega’s Road to E3

Zie ook:
- Exclusief nieuw Sonic spel voor de Revolution
- Wii controller heeft speaker
- Een exclusief Star Wars spel op de Wii
- Aha, dus zo bestuur je Twilight Princess op de Wii…
- Time magazine speelt Wario Ware Wii
- Welke wonderlijke dingen zullen er in deze kisten zitten?
- Super Monkey Ball: Banana Blitz scans
- Happy Little Trees
- Wii racespel op E3 is Mariokart?
- Rayman Raving Rabbids, screenshot van de Wii versie
- De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
- Metal Slug compilatie naar Wii

Lees ook:Exclusief nieuw Sonic spel voor Revolution
Lees ook:Zes minuten Sonic Wild Fire
Lees ook:Nieuwe Sonic Wildfire screenshots
Lees ook:Sonic and the Secret Rings eindfilmpje
Lees ook:Sega kondigt Sonic Boom aan voor Wii U en 3DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.