Wii racespel op E3 is Mariokart?

Oplettende lezers herinneren zich misschien dit bericht nog wel, waarin ik vertelde dat onze grote vriend Reggie heeft verteld hoe Nintendo op de E3 een racing-game gaat laten zien die "iedereen duidelijk zal maken hoe een race-spel gemaakt dient te worden voor de Wii.". Mijn bron was de site gonintendo.

En het bericht klopte ook, Reggie heeft dat inderdaad gezegd. Maar op een één of andere manier heeft gonintendo het voor elkaar gekregen om te vergeten erbij te vertellen dat Reggie dat pas zei nadat iemand hem vroeg hoe Mariokart zal werken op de Wii. Dat plaatst zijn Reggie’s uitspraak in een totaal ander licht.
Het betreffende gesprek met Reggie is nu ook in video vorm opgedoken, zodat ik eindelijk zelf kon horen wat er precies is gezegd.

Reggie wordt ondervraagd door een horde Nintendo-fans. Op een gegeven moment vraagt één van hen iets wat ik absoluut niet kan verstaan, maar gelukkig herhaalt Reggie de vraag:

"How will you be able to drift on Mariokart games? We’re gonna… uh… Okay. I’m gonna give one little secret. Only one little secret. Hopefully I won’t lose my job. We’re gonna show… a racing game… at… E3, where you use the… core controller… in a very different way. That will anwser all your questions as to how you play a racing game. And with that, I gotta go. Thank you all, thanks for coming!"

Ik vind het een hele opvallende uitspraak, maar denk ervan wat je zelf wilt. Ergens kan ik me bijna niet voorstellen dat Nintendo nu al met een nieuwe Mario Kart bezig is. Met Metroid, Smash Bros, Mario en Zelda Twilight Princess zijn er al vier gigantische Nintendo-franchises vertegenwoordigd. Mario Kart lijkt me eerder iets dat ze uitstellen om het publiek volgend jaar mee gek te maken. Aan de andere kant zul je mij natuurlijk niet horen klagen als er op dit moment toch ook al aan Mario Kart Wii wordt gewerkt. Hopelijk door hetzelfde team dat aan Mario Kart DS heeft gewerkt, want dat was echt de beste Mario Kart in een hele lange tijd!

Dit is het filmpje van Reggie die vragen beantwoord. Het race-spel fragment begint na acht-en-een-halve minuut.

Zie ook:
- Rayman Raving Rabbids, screenshot van de Wii versie
- De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
- Metal Slug compilatie naar Wii
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Kotaku opvallend positief over MySims Racing
Lees ook:Wachten tot we van Nintendo online mogen
Lees ook:VC Mario Kart 64 – dubbele snelheid glitch
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Nieuwe Super Smash Bros. Brawl trailer

12 reacties op “Wii racespel op E3 is Mariokart?

  1. Oscar Mopperkont

    Mario Kart! Hulde! Alleen dat spel zou mij al doen overhalen om de Wii aan te schaffen. Elk ander spel mogen ze uitstellen, en laat MK gewoon lekker een launchtitel zijn. Dan kunnen ze de menigte volgend jaar mooi met een ander spel gek maken.

    Denk ook dat een ander spel meer geschikt is om mensen mee gek te maken. MK is zeer populair, maar als je de verkopen op de DS ziet, dan doet het spel het goed, maar het is niet de grootste kaskraker. Dus laat MK maar lekker een launchtitel zijn. Ik kan niet wachten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Brian

    Het is allaaaanng bevestigd dat er aan een mario kart game bezig is voor de Wii

      /   Beantwoorden  / 
  3. DarthVader

    Super Smash Bros. Wii is volgens mij belangrijker dan Mario Kart, maar teveel Mario games op de launch… dan hou je niks meer over.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Elk ander spel mogen ze uitstellen, en laat MK gewoon lekker een launchtitel zijn”

    Nou ja, achteraf had ik zelf misschien liever gehad dat Mario Kart DS een paar maanden later was verschenen. Je ziet nu dat ieder Wi-Fi spel dat Nintendo uitgeeft er steeds beter gebruik van maakt. Bij Metroid Prime Hunters is er nu al voice chat en een normale lobby waar je contact kunt leggen met andere spelers. In vergelijking daarmee is Mario Kart online veel beperkter, en dat is toch wel jammer.

    Maar goed, die ervaringen die ze opdoen met online op de DS komen natuurlijk ook van pas bij het implementeren van online elementen op de Wii… dus ja, je hebt eigenlijk gewoon gelijk. Laat ze dit spel maar zo snel mogelijk uitbrengen! :D

    “Het is allaaaanng bevestigd dat er aan een mario kart game bezig is voor de Wii”

    Oh? Bron? Buiten het feit dat natuurlijk iedereen kon voorspellen dat dit spel er zou komen, kan ik me niet herinneren ooit ergens een specifieke aankondiging te zien.

    En al helemaal niet dat het op de E3 2006 aanwezig zou zijn (als Reggie het inderdaad over mario kart heeft).

      /   Beantwoorden  / 
  5. Paul Hu

    en nu hopen dat je elkaar ook kan slaan:D

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Nou ja, dat klinkt nog niet echt alsof ze hem al in ontwikkeling hebben, ze waren er alleen nog maar over aan het nadenken.

    Maar goed, het is wel een bevestiging dat hij zal komen dus okee…

    *stand corrected

      /   Beantwoorden  / 
  7. Yoshi-Fan!

    Nintendo heeft al gezegt dat het eerste half jaar erg belangrijk is voor de Wii. Ze hebben geleerd van de fouten van de Cube en de NDS om weinig tot geen sterke titles bij de launch beschikbaar te hebben. Iwata heeft zelf gezegt dat er een aantal grote fouten bij de Cube zijn gemaakt en dat ze deze niet zullen maken met de Wii. Het is dus niet ondenkbaar dat er zowel Mario Kart als Mario 128 als Metroid Prime 3 als Super Smash Bros. launchtitles zijn. Of iig redelijk snel uit zullen komen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Dat is waar, die uitspraak herinner ik me ook nog.

    “Het is dus niet ondenkbaar dat er zowel Mario Kart als Mario 128 als Metroid Prime 3 als Super Smash Bros. launchtitles zijn. Of iig redelijk snel uit zullen komen.”

    Zou wel fantastisch zijn zeg. :D Stel je voor dat je al die spellen op launchday tegelijkertijd mee naar huis kunt nemen!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Adam

    dat zou super zijn ik zou zoals de japanners voor deuren gaan slapen als ze de erste 100 klanten die games geven

      /   Beantwoorden  / 
  10. Dree

    > Ze hebben geleerd van de fouten van de Cube
    > en de NDS om weinig tot geen sterke titles
    > bij de launch beschikbaar te hebben

    Je mocht eigenlijk hopen dat ze die fout al na de launch van N64 haddewn ingezien.

    Ik ga er van uit, gezien de filosofie dat Wii iedereen aan moet spreken er games voor iedereen uitkomen. Waarschijnlijk ook een titel met een niet-spel idee als Nintendogs of Brain-Age.

      /   Beantwoorden  / 
  11. freddy

    nou maar dan vindt ik de naam niet meer leuk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.