Happy Little Trees

Nintendogal heeft Joseph Hatcher van AGFRAG geïnterviewd. Als je je het nog wist, AGFRAG is het bedrijf dat de rechten heeft verworven om een Bob Ross spel te maken voor de Wii. Het doet me heel erg veel goed om te lezen dat die Joseph zelf ook lijkt te beseffen wat de aantrekkingskracht van Bob Ross is. Niet alleen zijn schilderijen, maar ook de man zelf. Of vooral de man zelf, eigenlijk.

"Millions of people have fallen asleep to Bob Ross because most of the people who watch the TV show don’t watch it to learn to paint but to relax. Kind of funny but it’s true."

Inderdaad! Zo is het precies!
Ik heb echt nog nooit tegelijk met het programma met Bob Ross mee staan schilderen. Ik heb zelfs geen enkele belangstelling om zulke schilderijen te maken. Ik ben duidelijk één van die most people die het vooral kijkt om te ontspannen. En omdat ook de makers van het spel zich dit nu beseffen, kan dat de uiteindelijke game alleen maar ten goede komen! Ik verwacht een heel ontspannen en kalmerend spel. Geen harde muziek of een flitsende presentatie, please

Daarnaast krijgt AGFRAG ook de volledige medewerking van de Bob Ross Foundation, wat ook goed nieuws is, omdat ze daarmee toegang hebben tot al het bronmateriaal. Dat zal zeker helpen om het spel zo authentiek mogelijk te maken.

"Yes, they’ve given us full access to the intellectual properties including the TV shows (spanning from 1982-1993), voice, actual painting techniques, all the transcripts in all languages the show has been broadcast in, so that could potentially help us with localization."

Omdat AGFRAG zelf geen spellen uitgeeft, is het belangrijk dat er ook een uitgever werd gevonden die zich aan zo’n aparte titel durfde te wagen. Maar dat lijkt gelukkig geen probleem. Hoeveel precies wil Joseph niet zeggen, maar meer dan vijf en minder dan vijftien uitgevers hebben zich inmiddels al gemeld. Dat moet dus ook wel goedkomen.

Het hele spel zal gespeeld worden met alleen de freehand Wii controller, attachments zullen niet nodig zijn (ik zag al zo’n oversized transparant palet voor me dat hij altijd gebruikte). En bobzijdank geeft Joseph ook aan dat ze het spel zo simpel en leuk mogelijk willen houden. Precies waar ik op gehoopt dus, geen photoshop met een Bob Ross-sausje, maar gewoon een leuk ontspannend spelletje rondom onze favoriete schilder.

"It’s not going to be like trying to really paint, but there will be paintings from his show that will be utilized into the games where in some of the modes you’ll actually be painting to learn with Bob Ross like on the TV shows. Color palettes, we’re still working on. We’re wanting this to be very easy and intuitive, turn it on, and start playing the game."

Als alles gaat zoals gepland dan zullen we misschien al op de E3 wat meer informatie krijgen, maar daarover klinkt Joseph nog een beetje twijfelachtig. Eerlijk gezegd vermoed ik dat het weleens later zou kunnen worden.

En tot slot, het allerbeste nieuws:

"Yes, we will be using as many colorful and light-hearted phrases that he says as possible to help bring the experience to the user in a more enjoyable light. Like the "happy little tree" comments and all the others, yes."

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit begint echt killer-app potentieel te krijgen. Als ze het goed uitwerken tenminste, ook qua controls en dergelijke. Zodat het echt solide aanvoelt. Dan kan dit zeker mensen geïnteresseerd krijgen in een Wii die dat normaal gesproken nooit zouden overwegen. Je zou bijna gaan hopen dat Nintendo zelf één van die ‘meer dan vijf, minder dan vijftien, uitgevers is. Zullen ze zich daar in Japan wel voldoende beseffen wat voor een unieke kans dit is? Kennen ze Bob Ross eigenlijk überhaupt wel in Japan?

Bron: Nintendogal

Zie ook:
- De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?
- Wii racespel op E3 is Mariokart?
- Rayman Raving Rabbids, screenshot van de Wii versie
- De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
- Metal Slug compilatie naar Wii
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?
Lees ook:Niemand weet wat voor spel Transmigration is
Lees ook:Happy Little Trees in LittleBigPlanet
Lees ook:“The goal of Megaman Universe is for you to play as the Megaman of your dreams”
Lees ook:Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game

3 reacties op “Happy Little Trees

  1. Yoshi-Fan!

    Denk dat Reggie Iwata daar wel van op de hoogte heeft gestelt dat deze game in de VS een flinke impact op de verkoop cijfers kan hebben. We zien het wel. Dat de game er komt is iig zeker nu er zich voldoende uitgevers hebben gemeld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Dat de game er komt is iig zeker nu er zich voldoende uitgevers hebben gemeld.”

    True, dat is inderdaad een hele geruststelling. :) Ik hoop alleen op een grote uitgever omdat die er wat meer geld in kunnen pompen. Hoe gepolijster hoe mooier toch? Ik kan me ook een hele simpele Bob Ross game voorstellen die eruit ziet als een flash-spelletje op internet… maar ik hoop toch op een mooi professioneel uiterlijk.

    Zelfs als het héél slecht wordt wil ik het nog steeds hebben, al is het maar als curiositeit. :p Maar het zou fijn zijn als het echt een leuk spel was waar je lang plezier van kunt hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ferry

    Ben benieuwd of er ergens een ‘little squirrel’ in het spel komt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.