Metal Slug compilatie naar Wii

IGN kopt er vandaag groot mee, SNK Playmore gaat de Wii ondersteunen. Het eerste project van de Japanse arcade-specialisten wordt een heuse Metal Slug Anthology, een compilatie van de eerste zes (misschien zeven) Metal Slug spellen. De serie begon ooit als een schaamteloze Contra/Probotector kloon, maar na zeven afleveringen heeft Metal Slug toch wel voldoende bestaansrecht opgebouwd. Het is nu gewoon een op zichzelf staande serie actiespellen. De grote schare trouwe fans roemen vooral de schitterende handgeschilderde graphics en de bijna pixelperfect vloeiende animaties.
Op het eerste gezicht was het misschien logischer geweest om die spellen aan te bieden via de Virtual Console, maar SNK heeft aangekondigd dat ze willen profiteren van de unieke eigenschappen van de Wii controller. Wat moeten we ons daar nu weer bij voorstellen?

De ontwikkelaar wil zelf alleen maar zeggen dat: "This will be a full arcade collection including many additional surprises." Hoe het spel precies gebruik gaat maken van de controller is dus nog onduidelijk, en zal waarschijnlijk pas op de E3 onthuld worden.

Het enige dat ik kan bedenken is dat de controller gebruikt zal worden om mee te richten. Dat lijkt me heel apart in een 2D-spel, en ik vraag me af of de speelervaring er niet te makkelijk door zal worden, maar nieuwsgierig ben ik zeker. De compilatie verschijnt ook de PSP, maar de uitkomst daarvan is een stuk voorspelbaarder. Het is veel spannender en interessanter om te zien wat SNK op de Wii gaat doen. Ook het vooruitzicht dat dit nog maar het begin is maakt ons erg blij. Ik kan niet wachten om te zien wat SNK nog allemaal gaat verzinnen als ze helemaal vanaf de grond aan een nieuw Wii-project beginnen.

De gebruikte screenshot komt uit de Playstation2-versie van Metal Slug 3.

Bron: IGN

Zie ook:
- Happy Little Trees
- Wii racespel op E3 is Mariokart?
- Kojima hint naar zijn Wii spel
- Revolutionaire Wii racer op de E3
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Revolution Light Sabre gevecht
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:SNK voegt Metal Slug 6 toe aan Wii compilatie
Lees ook:Nonstop explosies in Metal Slug 7 trailer
Lees ook:Als de Wii U-controller een extra camera had, zou Metal Slug er zo uitzien
Lees ook:Metal Slug Anthology trailer
Lees ook:Metal Slug Wii controller setup filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.