Revolutionaire Wii racer op de E3

"Ik ga jullie een geheimpje vertellen," zei Reginald Fils-Aime. "Nog één klein geheimpje en hopelijk raak ik hierdoor niet mijn baan kwijt. We gaan een nieuw race-spel laten zien op de E3 waar je de controller op een hele andere manier gebruikt. Dat spel zal iedereen duidelijk maken hoe een race-spel gemaakt dient te worden voor de Wii."

De formulering verschilt een beetje per bron. Volgens andere mensen zei hij ook nog dat het mysterieuze spel anders zal besturen dan iedereen verwacht. En dat alleen de basis-controller van de Wii nodig zou zijn (dus geen nunchuck-attachment of wat voor andere attachments dan ook).
Ik ga niet eens meer vertellen over welk spel ik hoop dat Reggie het hier heeft. Dat mag onderhand wel duidelijk zijn. De liefhebbers hebben aan het bovenstaande plaatje ook genoeg en weten al precies welk spel ik bedoel.

Alsjeblieft Nintendo, make it happen. Ik heb de Gamecube versie bijna letterlijk kapot gespeeld en ik heb gewoonweg een vervolg nodig! Bij voorkeur op de Wii.

Maar goed, zelfs als het niet over het F-woord gaat, dan nog vervult het nieuws dat Nintendo zelf bezig is aan een racegame mijn hart met blijdschap. Het eerste wat ik dacht toen ik destijds de, toen nog, revmote zag was: "racegame!" Ik wou dat ik kon zeggen dat dat een grapje is, maar het is echt waar. Zo zit ik gewoon in elkaar, helaas. Ik ben echt zo geobsedeerd dat woorden als racegame regelmatig in mijn hoofd opduiken. Racegames zijn de beste games die er bestaan. Als je het mij vraagt is het dan ook niets minder dan overduidelijk dat Nintendo’s nieuwste controller simpelweg is gemaakt om perfecte analoge controle bij racegames te bieden.

Reggie sprak deze woorden trouwens tijdens een feestje in New York bij de Nintendo World Store. Hij was daar niet alleen te gast, het hele feest draaide om hem. Honderden mensen hebben urenlang in de rij gestaan om een handtekening van Reggie te bemachtigen. Bizar of niet? Hoe kan een Vice President of Sales and Marketing zo populair worden? Ligt dat echt alleen maar aan zijn legendarische E3-optreden twee jaar geleden? Hij moet in de tussentijd toch nog meer goede dingen gedaan hebben om zo lang, zo populair te blijven. Blijkbaar vinden Nintendo-fans bij hem iets dat ze bij andere Nintendo kopstukken niet vinden.

Eén ding moet ik Reggie nageven, hij beschikt wel over voldoende zelfrelativering. Zie deze komische tekst waarmee hij een foto signeerde voor één van zijn vele honderdenden fans.

Bron: gonintendo (erg lezenswaardig!)

Zie ook:
- Je moet op de Wii spelen om de naam te begrijpen
- Het internet vindt wii maar niks
- Elebits artwork
- Konami kondigt Elebits voor de Revolution aan
- Online golf spel komt offline naar de Revolution
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Revolution Light Sabre gevecht
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Belangrijk Nintendo-nieuws op 9 februari! (Revolution?)
Lees ook:Revolution-column van Reggie
Lees ook:Goedkope Revolution in 2006? Aandeel Nintendo schiet omhoog
Lees ook:Wii racespel op E3 is Mariokart?
Lees ook:Klassieke Sega games op de Revolution?

8 reacties op “Revolutionaire Wii racer op de E3

  1. q54rt

    Ik weet nie hou ze een race game op de wii willen krijgen dat moet dan wel een hele revolutionare besturing zijn. WAnt die wii control lijkt mij voor first person shoot games.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sule

    Draai hem negentig graden, hou hem aan de zijkanten vast, en beweeg hem als een stuur.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Ik zeg niks, maar bekijk dit filmpje nog eens voor een geweldige weergave van hoe het zou kunnen werken…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Paul Hu

    misschien mariokart, dat je dan met je controller je schilden kan wegschietten!!:P of dat je je tegenstanders weg kan slaan(net als double dash)

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “of dat je je tegenstanders weg kan slaan”

    Hahaha, dat is eigenlijk wel een fantastisch idee. Twee spelers naast elkaar op de bank die met de controllers in elkaars richting meppen. ;) Wat nog resultaat heeft in het spel ook! Ik bedoel, banenen weggooien door ze echt te gooien is volgens mij toch al 100% zeker. Maar vlak naast iemand gaan rijden en dan gewoon meppen zou een leuke toevoeging kunnen zijn. :p

      /   Beantwoorden  / 
  6. mumu

    [i]Ligt dat echt alleen maar aan zijn legendarische E3-optreden twee jaar geleden? [/i]

    Wat gebeurde er dan op die E3?^^

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Wat gebeurde er dan op die E3?^^”

    Heb je dat niet gezien?
    Het is niet zoiets dat er iets bijzonders gebeurde, maar meer zijn manier van presenteren waar de wereld toen voor het eerst mee kennis maakte. :) Normaal werden Nintendo-presentaties altijd gehouden door verlegen Japanners, en nu kwam Reggie opeens en het eerste dat hij zei was: “My name is Reggie and I’m about kicking ass and taking names!” Het was echt een soort WTF-moment voor iedereen die zat te kijken. :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.