Geen klassieke Rare spellen op de Revolution

Op de GDC heeft Matt van IGN met een paar mensen van Rare en Microsoft gesproken, en ze gevraagd naar iets waar heel veel mensen al langere tijd over piekeren. Zullen al die fijne spellen die Rare voor de Nintendo64 heeft gemaakt ook te downloaden zijn op de Virtual Console service van Nintendo?

Het antwoord dat Matt kreeg is helaas nogal teleurstellend. "…die voor eens en voor altijd bevestigden dat er geen licenties van Rare op de Virtual Console van de Revolution zullen verschijnen. Wat betekent dat? Games die we er in ieder geval niet zullen zien zijn bijvoorbeeld Jet Force Gemini, Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Banjo Tooie en Conker’s Bad Fur Day. Niet op de Revolution. En spelers zullen er hoogstwaarschijnlijk ook geen Goldeneye 007 voor zien verschijnen, tenzij zowel Rare als de nieuwe eigenaar van die licentierechten, EA, het erover eens worden dat het spel naar Nintendo’s platform moet gaan.

Een klein lichtpuntje: elke titel die door Rare is ontwikkeld maar waarvan de rechten voor 100% bij Nintendo liggen kunnen zonder problemen wel via de Virtual Console geleverd worden. Denk aan spellen als Donkey Kong 64 en Diddy Kong Racing."
Uit het feit dat Goldeneye 007 misschien nog wel mogelijk zou zijn als Rare en EA allebei toestemming zouden geven, leid ik af dat in al die andere gevallen Microsoft de dwarsligger is.

En dan schrijft Matt ook nog eens heel nadrukkelijk "Not on Revolution." achter het lijstje met no-go spellen. Betekent dat dat Microsoft er eventueel wel wat voor zou voelen om ze via Xbox Live Arcade aan te bieden? Of begin ik nu spoken te zien?

Bron: Matt’s blog

Zie ook:
- Geweldig! Banjo Kazooie 3 in aantocht
- Het nieuwe speeltje van Rare, Viva Pinata
- Retro games op de Revolution. Kopen, huren of lenen?
- Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft

Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:In de lente een nieuw spel van Rare
Lees ook:Nintendo heeft geen behoefte aan 3rd party klassieke spellen op de Revolution?
Lees ook:Waarom Goldeneye XBLA werd geannuleerd
Lees ook:Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution

5 reacties op “Geen klassieke Rare spellen op de Revolution

  1. Mithrandir

    “Betekent dat dat Microsoft er eventueel wel wat voor zou voelen om ze via Xbox Live Arcade aan te bieden?”

    Dat lukt ook niet, aangezien dan Nintendo kan tegensputteren omdat die bijna altijd een aandeel in de game hebben gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Dan gaan ze dus voorgoed verloren voor het nageslacht. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Yoshi-Fan

    En daar mag je M$ voor bedanken. Ik hoop dat Bill er fijn door slaapt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Nintendo zou ook gewoon toe kunnen geven om de spellen op Xbox Live Arcade uit te brengen. :p Maar dat doen ze om dezelfde reden niet, niemand wil de concurrent graag helpen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Jammer, ik zou het best wel leuk hebben gevonden om ooit nog eens een keertje ouderwets achter Banjo-Kazooie te gaan zitten. In ieder geval was BK één van de betere N64 games. Click Clock Wood (enorme boom/4 seizoenen) was één van mijn favoriete levels. DK64 ben ik nooit zo’n fan van geweest (te veel verzamelwerk). Ik zie het niet als zo’n hele grote ramp dat bepaalde Rare games niet via de Rev gespeeld kunnen worden, zou leuk zijn geweest maar ik lig er niet wakker van. Per slot van rekening zullen er genoeg andere games te downloadenzijn, los van alle originele Rev games die nog uitkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.