Iwata over de Revolution

Iwata begint over de Revolution. "Waarom hebben (niet gamende) mensen er geen problemen mee om een afstandsbediening voor de TV te gebruiken, maar wel om een game-controller te gebruiken? Om die mensen te overtuigen moest de Revolution controller wireless, toegankelijk en verfijnd zijn. En revolutionair."

Heel veel spelontwikkelaars zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe console. Miyamoto had bijvoorbeeld het idee voor een controller die je met één hand kon bedienen. Maar het Metroid-team had daar grote bezwaren tegen en verzon het nun-chuck aanhangsel om toch de andere hand ook te gebruiken. Controls voor twee handen waren bovendien ook nodig vanwege de backwards compatibility.

"Sommige mensen hebben al hun geld gezet op het scherm, wij hebben besloten hoog in te zetten op de manier waarop mensen het spel besturen." De nieuwe controller zal wel erg duur zijn om te produceren.
"Om tegenwoordig een spel te maken heb je een groot team en een nog groter budget nodig. Daarom is het begrijpelijk dat er nu zoveel sequels op de markt komen. Onze industrie begint een beetje te lijken op een boekenwinkel waar alleen maar hele dure encyclopediën te krijgen zijn en geen enkel ander soort boek.

Als Tetris nog niet bestond en het werd vandaag uitgevonden, dan zouden uitgevers zeggen dat er meer levels in moesten, betere graphics en een film-licentie. (haha, briljante quote! ;) )

Toekomstige Zelda, Mario en Metroid games zullen grotere meesterwerken zijn dan ooit te voren. Zulke spellen zullen altijd blijven bestaan. Maar dat hoeven niet de enige soort spellen te zijn. Nintendo’s virtual console zal de videogame-versie worden van Apple’s iTunes. Andere consoles zullen ook zulke services aanbieden, maar het zal niet hetzelfde zijn.

Hij sluit af door te zeggen dat we over een paar weken zullen zien wat Nintendo allemaal van plan is met de Revolution. :( (Zolang kan ik niet wachten!) :p
Hij doelt waarschijnlijk op de E3.

Zie ook:
- Bekijk hier het Zelda: Phantom Hourglass filmpje (direct feed)
- Eerste wazige beelden van Zelda DS
- ZELDA DS! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
- Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
- Het volledige Nintendo persbericht.
- Iwata praat (lang) over Brain Training
- Iwata: ik weet wat Microsoft fout heeft gedaan

Lees ook:Eerste wazige beelden van Zelda DS
Lees ook:Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
Lees ook:Iwata: ik weet wat Microsoft fout heeft gedaan
Lees ook:Iwata belooft goedkope Revolution games
Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen

7 reacties op “Iwata over de Revolution

  1. Sunny

    WOW

      /   Beantwoorden  / 
  2. DayDreamer

    Ben een beetje(erg)teleur gesteld.Als ik al die game sites las zou er groot nieuws komen, zou er allemaal dingen over de Revo verteld worden. Je wil niet weten hoevaak er iets over de Revolution is geschreven.
    Had dus meer verwacht :(

      /   Beantwoorden  / 
  3. Oscar Mopperkont

    Jammer dat de controller duur wordt om te produceren…. Hopelijk wordt ie dan met een lage marge verkocht. Het leuke van Nintendo games is immers de multiplayer en met 4 dure controllers is dat ineens een stuk minder interessant.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Jammer dat de controller duur wordt om te produceren…. Hopelijk wordt ie dan met een lage marge verkocht. “

    Eigenlijk, ik zou er niet om rekenen. De hardware zelf is altijd lekker goedkoop bij Nintendo (nouja goedkoop… laten we zeggen “scherp geprijsd”), maar zodra je een los accessoire nodig hebt naaien ze je dubbel zo hard. ;)

    Controller? 30 euro!
    Wavebird? 50 euro!
    Memory Card? 25 euro!
    RGB-kabel? Begin dan maar helemaal alvast te sparen…

    Als hij specifiek zegt dat het ding duur is om te produceren, dan reken ik op een losse prijs van 50 euro. Minstens. :(

    Het beste waar we op kunnen hopen is dat ze er twee in de doos stoppen bij de console zelf.

    “Had dus meer verwacht :(

    Ik ook. Maar ja, we hebben in ieder geval Zelda DS. :) Laten we het dan toch maar positief bekijken (proberen).

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    Voor de 340490764576ste keer, nitnendo heeft alijd gezegd dat informatie vrijkomt op de E3. Niet op iets anders. Ik verwachte dus ook geen ev. info :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Maar alleen al het feit dat ze nu al hebben verteld over Zelda DS bewijst dat Nintendo ook niet altijd de waarheid spreekt, vol verrassingen zit en soms ook dingen geheim houdt. ;)

    Daardoor weet je nooit of er misschien toch al voor de E3 iets losgelaten zal worden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paul Hu

    Als Nintendo wat info over de Revolution voor de E3 bekend maakt, kan je dat eigenlijk zien als een voorproefje tot E3:P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.