Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen

Dit is een onderdeel van een serie artikelen over Christopher Grant van Joystiq die voorspellingen doet voor 2006. Helemaal onderaan staan links naar zijn andere voorspellingen.

Voor de downloadbare games voorspelt Joystiq een hele grote toekomst. Xbox Live Arcade is al een doorslaand succes, en wordt in 2006 alleen nog maar groter. Er zullen steeds meer en steeds betere spelletjes voor beschikbaar komen. Opvallend genoeg verwacht Christopher dat er uiteindelijk ook ‘echte’ next gen spellen op zullen verschijnen. In eerste instantie misschien nog in maandelijkse afleveringen.
Nintendo’s Virtual Console wordt een gigantisch succes. Oudere gamers zullen massaal een Revolution aanschaffen alleen maar om de spelletjes van vroeger weer te kunnen spelen. Jongere gamers zullen hem niet speciaal om die reden aanschaffen, maar uiteindelijk ook helemaal verslingerd raken aan de klassiekers uit het 8- en 16-bit tijdperk.

Sony is natuurlijk ook niet gek, en gaat iets soortgelijks voor de Playstation 3 opzetten. Christopher voorspelt dat het niet zo ambitieus zal zijn als de plannen van Nintendo en Microsoft, maar de casual gamer zal toch wel tevreden zijn met overbekende dingen als Patience en misschien wat andere kleine minigames.

Bron: joystiq

Zie ook:
Joystiq voorspelt de toekomst
In 85% van de huishoudens een Revolution
Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console
Live Arcade vs. Virtual Console

Lees ook:In 85% van de huishoudens een Revolution
Lees ook:Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console.
Lees ook:Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
Lees ook:Live Arcade vs. Virtual Console
Lees ook:Street Fighter II snelst verkopende Live Arcade titel ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.