Raid Over The River voor de Revolution?

Okee, dit is interessant. Een kleine spelontwikkelaar genaamd NIBRIS is op dit moment bezig met een spel dat Raid Over The River gaat heten. Het ziet er op de screenshots uit als een ouderwetse vertical scrolling shooter met moderne graphics. Met als originele "twist", dat jij in de lucht vliegt en vijanden op de grond moet uitschakelen.

Maar het wordt pas echt opmerkelijk als we lezen dat NIBRIS dit spel alleen maar voor de Nintendo Revolution en de Nintendo DS wil uitbrengen. Versies voor de Playstation 3 of de Xbox360 zijn al bij voorbaat uitgesloten.


De site revolutionreport.com nam contact op met NIBRIS om te vragen hoe het precies zit. En wat blijkt? Alle medewerkers van het bedrijf zijn gewoon verzot op Nintendo. "Nintendo is our life. We have all of the Nintendo consoles; we are fans." En dus is het natuurlijk hun jongensdroom om straks het Original Nintendo Seal Of Quality op hun eigen spel te zien staan.

Op dit moment kunnen ze overigens alleen nog maar werken aan een PC-versie van het spel. Een Revolution development kit is nog niet aanwezig. En een uitgever is er ook nog niet voor gevonden, hoewel ze er wel al met verschillenden in gesprek zijn. Uiteraard is het spel ook bij Nintendo Of Europe zelf aangeboden. Maar die vonden het spel niet echt in hun "target", wat dat ook mag betekenen.

Betere publiciteit had NIBRIS zich niet kunnen wensen. Hun eigen site is op dit moment al over de maximale toegestane bandbreedte heen. Nintendo fans van over de hele wereld wilden "de eerste beelden van een Revolution spel" wel eens zelf bekijken. Het bedrijfje staat nu ook voorgoed bekend als dat sympathieke groepje Nintendo-fanaten die zo graag zelf met de Revolution zouden meedoen. Veel mensen hebben waarschijnlijk nu al besloten dat ze Raid Over The River zullen kopen, al was het alleen maar om die fijne jongens van NIBRIS te steunen.

Iedereen die de screenshots toch nog wil zien kan terecht op gonintendo.com

Lees ook:Nibris bestaat niet
Lees ook:Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Lees ook:Eerste Raid Over The River screenshot
Lees ook:Raid over the River, bewegende beelden
Lees ook:EA staat achter de Revolution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.