Nibris bestaat niet


En daarmee is dit officieel het laatste woord dat games.blog nog aan deze zogenaamde ontwikkelaar vuil maakt. Toen de Wii (toen nog Revolution) net was onthuld wist "Nibris" regelmatig in het nieuws te komen. Het Poolse bedrijf zou bezig zijn met een revolutionaire shoot'em up voor de DS genaamd Raid Over The River, en een sfeervol zwart-wit horrorspel voor de Wii met de titel Sadness. Screenshots of filmpjes zijn er nooit gekomen, maar toch bleef het bedrijf volhouden dat die twee spellen écht in ontwikkeling waren.

Maar nu Nintendo zelf heeft gezegd dat ze van niks weten, en de naam Nibris ook niet in de lijst met officieel gelicenseerde ontwikkelaars blijkt te staan (wat effectief betekent dat Nibris nooit een Wii-development kit heeft ontvangen!), kunnen we dit hoofdstuk eigenlijk wel definitief afsluiten: Nibris bestaat niet.


^ De 2007 kerstkaart van Nibris… wie er ook achter zit, hij heeft er wel veel tijd in gestoken.

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Raid over the River, bewegende beelden
- Raid Over The River voor de Revolution?

Lees ook:Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Lees ook:Raid Over The River voor de Revolution?
Lees ook:Eerste Raid Over The River screenshot
Lees ook:Raid over the River, bewegende beelden
Lees ook:EA staat achter de Revolution

9 reacties op “Nibris bestaat niet

 1. Lottie

  Shitshitshit. Vanaf het moment dat ik de eerste aankondiging in de Ngamer zag staan, had ik er al helemaal zin in. En nu komt het dus niet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ecco

  Wat een verassing. Ze waren zo aan het aandachtshoeren dat als ze daadwerkelijk iets hadden gemaakt ze dat echt wel ieder moment van de dag op iedere plek en iedere site aan het spammen waren geweest. In plaats daarvan bleef het bij niets zeggende geprerenderde plaatjes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. nathan

  Te dom…ik ga er geen woorden aan vuil maken maar dit is de laatste keer dat ik op deze ***** site kom, wat ben jij dom zeg:/

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lottie

  @ nathan: Waar slaat dat op? Daar kan erik toch niks aan doen dat dat spel niet uitkomt. ¬¬’ En deze site is helemaal niet ***** of wat dat dan ook inhoud, ik vind het juist een ontzettend goede blog.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kars

  @ natan: hij heeft nog genoeg lezers over zonder jou hoor;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Yannick

  Nathan zit gewoon in het complot, samen met Nintendo om ons allemaal verdrietig te maken dat Sadness niet bestaat!

  haha, Yannick Holmes at your service!

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  Nou nou, IEMAND is vanmorgen met het verkeerde been uit bed gestapt. :p

    /   Beantwoorden  / 
 8. bas

  Dat Nibris niet in de lijst van ‘gelicenseerde ontwikkelaars’ staat zegt volgens mij niets, zolang ze geen studio hebben die het spel gaat uitbrengen voor ze. Bijvoorbeeld Excite Truck is gemaakt door Monster Games en die staat ook niet in die lijst. Ook flikt Nintendo het wel vaker ‘van niets te weten’. Ook al krijgt Sadness de schijn van Vapourware nou, een beetje voorbarig om het hoofdstuk ‘af te sluiten’. Maar we zullen zien. Ze hebben het nieuws inmiddels niet mee, dat is wel zo ;)

    /   Beantwoorden  / 
 9. MetroidPrime

  @bas

  “Dat Nibris niet in de lijst van ‘gelicenseerde ontwikkelaars’ staat zegt volgens mij niets, zolang ze geen studio hebben die het spel gaat uitbrengen voor ze.”

  Normaal gesproken zou je voor de volle 100% gelijk hebben, maar nu niet. In januari 2007 reageerde Nibris op de IGN forums op commentaar dat het bedrijf niet bestond met de bewering dat ze nog maar net hun Wii en DS devkits binnen hadden en dat ze vanaf dat moment een licentie van Nintendo hebben. Daarbij werd een foto geplaatst van een DS Lite devkit en een Wii devkit. Dat blijkt nu niet waar te zijn.

  Het is alweer de zoveelste keer dat Nibris een vergelijkbare leugen verspreid, maar toch blijven mensen geloven dat Sadness een echt spel is. Eerst beweerde Nibris bijvoorbeeld dat Frontline Studios als uitgever voor Sadness zou gaan optreden, maar Frontline Studios gaf al aan dat ze wel in onderhandeling waren geweest, maar dat Frontline al vrij snel had aangegeven absoluut geen interesse te hebben. In tegenstelling tot wat Nibris beweerde, is Frontline nooit uitgever van het spel geweest.

  Daarnaast heeft Nibris al 7 spellen aangekondigd, maar het enige spel dat ook daadwerkelijk getoond is, is het DS spel Double Bloob. Double Bloob heeft erg veel weg van de simpele flash spelletjes die je op het internet vind en is een regelrechte kopie van een bestaand spel. De keren dat het spel getoond werd, draaide het op een illegale flashcart en niet op een devkit unit(bewijs dat Nibris geen devkits heeft). Het spel ziet er zo goedkoop uit, dat ik betwijfel of Nibris überhaupt wel een spel dat zo ingewikkeld moet worden als Sadness zou kunnen maken.

  Er zijn maar 2 mogelijkheden. De eerste is dat heel Nibris een hoax is en de tweede is dat de oprichters van Nibris dachten dat ze wel even snel een spel konden maken, ondanks gebrek aan kennis en talent. Dat laatste gebeurd wel vaker in de IT wereld, een nieuwe ontwikkelaar begint meteen aan een project waar ze eigenlijk veel te klein en onervaren voor zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.