EA staat achter de Revolution

Onze grote vriend Reggie Fils-Aime heeft gisteren in een toespraak nog eens verteld dat bijna alle 3rd party spellenmakers heel enthousiast zijn over Nintendo’s aankomende console; de Revolution. Daarbij benadrukte hij in het bijzonder het bedrijf Electronic Arts, dat blijkbaar heeft gezegd dat: "Het is een briljante controller, Nintendo is zoals gewoonlijk weer eens heel innovatief, fris en leuk bezig. Ze spelen voortdurend een voortrekkersrol binnen onze industrie… ze maken een paar van de beste spellen in de industrie… we kijken er naar uit om met ze samen te werken."
Nu is dat opzich niet zulk opzienbarend nieuws. Ik had eigenlijk niet anders verwacht. EA ontwikkelt spellen voor alles wat los en vast zit. Volgens mij is dit dan ook niet echt een teken dat men nu opeens bijzonder veel vertrouwen heeft in de Revolution. Het bedrijf speelt gewoon op safe. Mocht de Revolution een succes worden, dan zijn zij er in ieder geval vanaf het begin bij betrokken geweest.

Maar toch is het goed nieuws. Met EA weet je precies wat je kunt verwachten. De grote meesterwerken op de Revolution zullen niet van hen afkomstig zijn, maar ze staan meestal wel garant voor goede, degelijke spellen. Het in 1982 opgerichte bedrijf is uitgegroeid tot een ware spellenfabriek waar tientallen nieuwe titels per jaar van de band af rollen. Inmiddels hebben ze al zoveel ervaring dat het eigenlijk niet meer echt mis kan gaan. En op de Nintendo DS zijn ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor twee van de weinige volledig in 3D uitgevoerde spellen (Goldeneye en The Sims 2), die ook nog eens goed gebruik maken van de unieke mogelijkheden van dat systeem. Als ze op de Revolution net zo goed hun best doen levert dat vast een paar prima spellen op.

Zie ook:
Nog meer Revolution
Raid Over The River voor de Revolution?
Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution.

Lees ook:Revolution gegarandeerd 2006 in Europa
Lees ook:Klassieke Sega games op de Revolution?
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Revolution krijgt ook een browser
Lees ook:MCV zegt: eind maart nieuwe Revolution details

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.