Raid over the River, bewegende beelden


Raid over the River, Nibris, Sadness… lang geleden dat ik die woorden voor het laatst ben tegengekomen. Het is de afgelopen maanden behoorlijk stil geworden rond de Poolse ontwikkelaar die nog zoveel aandacht trok in de periode dat de Wii nog Revolution heette. Veel mensen zijn er nog steeds niet van overtuigd dat de hele studio geen grote hoax is. Ook ik durf nog niet met zekerheid te zeggen dat dat niet niet zo is, hoewel dit filmpje toch ergens vandaan moet komen.

Nibris verloor wat mij betreft een hoop geloofwaardigheid toen ze plotseling begonnen te beweren door een grote Hollywood studio benaderd te zijn die “a large sum of money” had geboden voor de filmrechten op Sadness. Ik snap dat er soms een beetje gebluft moet worden en dat dat allemaal bij het spelletje hoort, maar een Hollywood studio die uit zichzelf een obscure Poolse spelontwikkelaar benaderd waarvan nog geen enkele game is uitgegeven, en dat allemaal om de rechten te kopen op een game waar weinig méér over bekend is dan dat het helemaal in zwart wit gemaakt moet worden? Dat is geen bluffen meer, dat is liegen.

En toch zit ik nu naar een filmpje van hun DS game Raid over the River te kijken. Het is één van die games die er technisch heel indrukwekkend uitziet, maar waarvan de graphics als geheel toch een wat ongeïnspireerde indruk maken. Ook is er voor een shoot’em up een schokkend gebrek aan dingen om op te schieten. Maar toch, het spel bestaat wel. Ergens in Polen zijn blijkbaar wel degelijk programmeurs bezig om een echte game te maken. Dat is alvast meer dan waar ik de afgelopen maanden bang voor was.

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Tingle komt naar Europa
- Arthur and the Invisibles trailer
- Kirby Squeak Squad video review

Lees ook:Eerste Raid Over The River screenshot
Lees ook:Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Lees ook:Nibris bestaat niet
Lees ook:Raid Over The River voor de Revolution?
Lees ook:Games gebaseerd op films floppen meestal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.