Japanse Seiken Densetsu Collection aangekondigd voor Switch

Kijken op YouTube
Maar komt hij ook naar Europa? Dat is de grote vraag. Het is natuurlijk leuk dat Square-Enix drie populaire actie-RPG’s opnieuw uitbrengt voor de Switch, maar zonder Engelse schermteksten hebben de meeste gamers daar niets aan. Zelfs niet op een regiovrije spelcomputer.

De Mana-serie was in de jaren ’90 het actiegerichte broertje van Final Fantasy. Geen turn-based gevechten, maar Zelda-achtige real time actie in een sprookjeswereld met ongekend mooie graphics (voor die tijd) en geweldige muziek (nu nog steeds). De drie spellen in de Seiken Densetsu Collection zijn:

  • Final Fantasty Adventure (in Europa uitgebracht als Mystic Quest). Het begon in 1991 allemaal op de Game Boy met een avontuur dat misschien iets te makkelijk was, maar waar de belangrijkste elementen van de Mana-serie al wel allemaal aanwezig waren.
  • Secret of Mana. Als je A Link To The Past eenmaal had uitgespeeld, dan was Secret of Mana de logische volgende stap voor veel Super Nintendo-bezitters. Een echte RPG met ervaringspunten en tientallen wapens, maar wel gewoon met de vertrouwde hack & slash zwaardgevechten die je kende uit Zedla. Ook bijzonders: maximaal 3 spelers konden SoM tegelijk spelen in co-op multiplayer.
  • Seiken Densetsu 3. Volgens kenners nog een stukje beter dan Secret of Mana, maar helaas nooit uitgebracht buiten Japan. Dit zal ook wel het grootste struikelblok worden bij de eventuele lokalisatie van de Collection. Voor de eerste twee spellen kan Square-Enix gewoon de bestaande ROMs gebruiken, maar DS3 zou speciaal voor deze release vertaald moeten worden.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Secret of Mana remake naar pc, PS4, Vita
Lees ook:Secret of Mana naar Virtual Console (in Japan)
Lees ook:Amateuristische Dawn of Mana beelden
Lees ook:Dawn of Mana (Seiken Densetsu 4) geen RPG?
Lees ook:Werk aan Final Fantasy XIII is alweer begonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.