Werk aan Final Fantasy XIII is alweer begonnen


In een interview met een Frans tijdschrift heeft Yoshitaka Amano aangegeven dat hij momenteel alweer bezig is aan Final Fantasy XIII (dertien). Deel 12 is nog maar net uit in Japan, of het volgende project gaat alweer van start. Square-Enix houdt de vaart er goed in! Het gebeurt niet vaak dat een franchise zijn dertiende deel haalt. Ik vraag me af of Final Fantasy onderhand al op een wereldrecord zit, of bestaan er spellen met nog meer sequels?
Yoshitaka Amano was de character-designer voor de eerste zes Final Fantasy spellen. Bij de volgende zes afleveringen heeft hij zich vooral bezig gehouden met concept-art, illustraties, en iedere keer het nieuwe logo ontwerpen. Ik ga er vanuit dat zijn rol in deel 13 zich daar ook weer toe beperkt. Zijn zwierige tekenstijl leent zich doorgaans beter voor 2D als 3D graphics.

Ik had eigenlijk geen idee onder welke categorie ik dit bericht moest indelen. Er is nog niet officieel bekend gemaakt voor welke console FFXIII gaat verschijnen. Maar de Playstation 3 lijkt me een veilige gok.

Niet alleen heeft Square-Enix al jarenlang een prima relatie met Sony, maar op de Blu-Ray schijfjes die ze met de PS3 tot hun beschikking hebben kunnen ze zich ook pas écht gaan uitleven op hun fetish voor lange, prachtig gemaakte cutscenes. Eén enkele Blu-Ray disc heeft al genoeg ruimte voor vele uren aan gerenderde tussenscenes.

Los hiervan, maar ook interessant. De E3 line-up van Square-Enix!

Final Fantasy XII (PS2) – Speelbaar
Valkyrie Profile 2 (PS2) – Speelbaar
Final Fantasy VII : Dirge of Cerberus (PS2) – Speelbaar
Dawn of Mana (Seiken Densetsu 4) (PS2) – Trailer
Final Fantasy XI : Treasures of Aht Urhgan (Multi) – Speelbaar

Final Fantasy III (NDS) – Speelbaar
Valkyrie Profile : Lenneth (PSP) – Speelbaar
Seiken Densetsu DS : Children of Mana (NDS) – Speelbaar
Final Fantasy IV Advance (GBA) – Trailer
Final Fantasy VI (GBA) – Trailer
Dragon Quest Heroes : Rocket Slime (NDS) – Speelbaar

De RPG-fabriek slaat weer toe dit jaar. Maar zolang de kwaliteit van hun spellen er niet onder leidt heb ik er eigenlijk geen problemen mee ook. Sterker nog, naar de meeste van deze titels ben ik ronduit nieuwsgierig.

Bron: Jeux-France

Zie ook:
- Grasshopper maakt op Franz Kafka geïnspireerd spel voor PS3
Ridge Racer 7 komt naar PS3 (Famitsu scans)
- Iets minder beroerde Warhawk (PS3) beelden
- Minder wazige Motorstorm (PS3) tech demo
- Iets scherpere Ratchet & Clank (PS3) teaser
- "Blu-Ray doet ons aan Betamax denken"
- Metal Gear Solid 4, Gears Of War & Red Steel gepresenteerd door de makers zelf

Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake
Lees ook:Square-Enix overweegt nog meer Final Fantasy remakes
Lees ook:Final Fantasy XIII tv-commercial
Lees ook:Final Fantasy Anniversary Edition (PSP) filmpjes
Lees ook:Nieuwe trailers Final Fantasy XIII en Final Fantasy Versus XIII

4 reacties op “Werk aan Final Fantasy XIII is alweer begonnen

 1. denise

  daarbij is final fantasy 7 advant children world wide gegaan gister ..

    /   Beantwoorden  / 
 2. DX

  FF13 trailer zien ga op youtube.com

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jiar

  Hallo, Ik wil graag verhalen schrijven voor rpg games. ik heb ICT niv 3 gedaan en geslaagd, maar ik weet nix van programere. Maar ik kan aardig goeie verhalen bedenken ( volgens andere mensen ) en lijkt me leuk als ik daar wat mee kan doen. Dus weet iemand aub hoe ik op so een plek kom in nederland, en als het moet wil ik ook wel programering taal leren.
  Bedankt alvast

    /   Beantwoorden  / 
 4. Cailin Coilleach

  Wauw Jiar, je graaft wel ff een heel oud bericht op :D Je hebt geluk dat ik je post heel even voorbij zag vliegen in het menuutje, want anders hadden niet veel luit het gezien.

  Wat betreft het schrijven van het verhaal voor een RPG. *peins*

  Ik weet sowieso niet of er een bedrijf hier in Nederland is dat ook RPG games maakt. Volgens mij zit het dichtsbijzijnde bedrijf waar je wat mee zou kunnen in Engeland. Je zou eens een lijst kunne maken van RPGs en zo uit gaan zoeken welke bedrijven daar achter hebben gezeten. Da’s sowieso erg leerzaam voor je als je het vak in wilt.

  Wat betreft het leren programmeren: ik denk dat je een heel eind komt als je in C++ of C# leert programmeren (de eerste lijkt me voorlopig de beste keus). Dat zijn talen die vaak worden gebruikt en mocht je toch een andere taal moeten leren, dan heb je al een voorsprong -> de belangrijkste concepten en ideeën achter programmeren heb je dan al geleerd.

  Nu wil het toeval dat ik een kennis heb die hier in Nederland in de game industrie werkt. Zijn contactgegevens ga ik je hier niet geven, maar als je mij een mailtje stuurt met je contact gegevens en een goed verhaaltje over wat je wilt weten dan kan ik hem wel vragen of hij zin heeft om met je te praten :) Stuur je mailtje naar [email protected], met als onderwerp “IK ZOEK EEN GAME DESIGNER” (anders raak je verloren tussen alle spam).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.