Amateuristische Dawn of Mana beelden


Dankzij al dat spannende Next-Gen nieuws, de Xbox die zo goed als dood is en Nintendo die is vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een Gamecube, zou ik bijna vergeten dat de Playstation 2 nog wél springlevend is. Eén voorbeeld van een interessant spel dat er nog voor uit gaat komen (en er zijn er veel meer) is Dawn of Mana, waarvan hier anderhalve minuut amateuristische gameplay beelden van de Tokyo gameshow.
Je moet een beetje door de beeldkwaliteit heen kijken (het was blijkbaar zelfs teveel moeite om recht voor het scherm te gaan staan), maar dan zie je hier toch echt een rechtstreeks 3D vervolg op Secret of Mana, de SNES RPG waar zoveel mensen mooie herinneringen aan koesteren.

Of dat spel nu echt zo goed was zal ik maar in het midden laten, belangrijker is dat Dawn of Mana eigenlijk meteen weer diezelfde sfeer weet op te roepen. Weids uitgestrekte groene landschappen die worden bevolkt door veel monsters die véél hits nodig hebben om te sterven. De fans zweren er al jaren bij. Afgaande op deze beelden heeft Square’s Seiken Densetsu team ook een flinke tik gekregen van de Kingdom Hearts molen. Maar voor het soort mensen dat hier warm voor loopt is dat waarschijnlijk eerder een aanbeveling dan een minpunt.

En dan nu, het filmpje!

Zie ook:
- Heatseeker… Burnout met vliegtuigen?
- Nieuw God of War 2 filmpje
- Seaman 2 aangekondigd voor Playstation 2

Lees ook:Dawn of Mana (Seiken Densetsu 4) geen RPG?
Lees ook:Griezelen met quick time events in Until Dawn
Lees ook:Secret of Mana naar Virtual Console (in Japan)
Lees ook:Rockstar promoot Canis Canem Edit op Youtube
Lees ook:Secret of Mana remake naar pc, PS4, Vita

5 reacties op “Amateuristische Dawn of Mana beelden

 1. MetroidPrime

  Ik was altijd een groot fan van Secret of Mana, maar dit vind ik er eerlijk gezegd niet uitzien. Het ziet er allemaal net iets te vrolijk uit in 3D. Grafisch werkt Mana IMHO veel beter in 2D.

  Ik vraag me ook af of er ooit een sequel komt die de sfeer van het derde deel kan evenaren. Hopelijk wordt Secret of Mana een Virtual Console launch titel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Cailin Coilleach

  Ik herken idd veel van dingen als Secret of Evermore en Secret of Mana… Ziet er inderdaad wel erg vrolijk uit en sommige effecten vind ik wat overdreven (zoals die dikke BAMF! rookwolk elke keer als iemand “sterft”)..

  Maar… zit er inderdaad wel leuk uit ja…

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  doet me ergends denken aan spyro the dragon…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Voordeel van de grote game-droogte op Gamecube-gebied is dat je nu wel lekker goedkoop Gamecube games kunt aanschaffen die je in het verleden om de een of andere reden gemist hebt. Laatst bijvoorbeeld voor 15 Euro p/st Metroid Prime en Killer 7 aangeschaft.

    /   Beantwoorden  / 
 5. erik

  Ik ben misschien geen groot Mana kenner, maar zoals ik het me herinner zat Secret Of Mana toch ook best wel vol met overdreven vrolijke effecten? Vooral zijn manier van lopen in dit filmpje herken ik ook onmiddellijk van het 16bit spel.

  “Laatst bijvoorbeeld voor 15 Euro p/st Metroid Prime en Killer 7 aangeschaft.”

  Killer 7!!!
  Ja Metroid Prime is ook wel!!!, maar aan Killer 7 heb ik op één of andere manier nog mooiere herinneringen. Goede aankopen inderdaad. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.