Commodore 64 spellen naar Virtual Console


Hier zullen een hoop mensen erg gelukkig en nostalgisch van worden: de Commodore 64 wordt toegevoegd aan de Virtual Console. Over een paar weken kunnen ook spellen voor die spelcomputer gedownload worden op de Wii, te beginnen met International Karate en Uridium voor 500 Wii Points per stuk.

Zelf heb ik nooit een Commodore 64 gehad. Ik kende het ding alleen via één van mijn vriendjes. De spellen waren opgeslagen op cassettebandjes en de commodore moest eerst dat hele bandje afspelen om alle informatie in zijn geheugen te laden. Het kon rustig vijf minuten duren voordat we eindelijk begonnen met spelen. Wat voelde ik me dan altijd gelukkig als ik weer thuis kwam en mijn NES-spellen het al deden na één minuut blazen en wrijven.

Bron: Commodoregaming

Zie ook:
- Het is zover, mijn Wii is vol
- Trap er niet in: Yoshi's Story in het winkelkanaal

Lees ook:Eerste Commodore 64 spellen nu in Virtual Console
Lees ook:Dat is pas retro: Canabalt op een Commodore 64
Lees ook:Kijk dit: Super Hexagon op een Commodore 64
Lees ook:Nieuw Super Mario Galaxy speluitleg filmpje op IGN
Lees ook:Nintendo: 512MB is genoeg, mensen hoeven niet alles te bewaren

3 reacties op “Commodore 64 spellen naar Virtual Console

  1. Will

    Jjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaah!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tonto

    Bergen tapes vol met spellen had ik destijds voor dat apparaat. Je moest misschien dan wel even wachten om zo’n spel te spelen (met een turboloader ging dat evengoed best nog wel vlot) maar op 1 tape gingen nog altijd meer spellen dan op 1 NES cartridge ;D. En dan ook nog die geweldige SID (Sound Interface Device)Chip die erin zat. Ik zal altijd een grote fan blijven van dat apparaat.

      /   Beantwoorden  / 
  3. maikeru

    Ow Yeah!

    Ik had een floppy drive (5½ Inch, van die zachte dus) coo rmijn Commodore64, waar echt minstens 10 spellen per floppy op konden.

    International Karate is misschien na California Games en Winter Games wel het spel dat ik het meest op die console gespeeld heb.

    Het staat nu al vast dat International Karate door mij gedownload gaat worden (al is het maar om de door jou genoemde nostalgische gevoelens!)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.