Kijk dit: Super Hexagon op een Commodore 64


Welja, Super Hexagon is nu ook speelbaar op de Commodore 64. Het is niet de eerste indiegame die op deze manier een demake krijgt (onder andere Canabalt en Super Crate Box gingen dit spel al voor), maar Super Hexagon vind ik op een of andere manier nog indrukwekkender. Al die ronddraaiende effecten en krimpende balken… ik wist niet dat die oude Commodore het in zich had. Een klasgenoot had vroeger zo’n apparaat en zijn spellen hadden toen echt niet zulke futuristische graphics.

De Commodore 64 was een kruising tussen een spelcomputer en een pc die vooral populair was in de jaren ’80. De beschikbare spellen zagen er voor moderne begrippen nogal primitief uit, dus het is erg apart om Super Hexagon er zo soepel op te zien draaien. Ik stel me voor dat Terry Cavanagh (de bedenker van Super Hexagon) hier ook erg trots op is. We gaan er vaak vanuit dat computerspellen sinds de jaren ’80 leuker zijn geworden dankzij de krachtigere hardware, maar deze port bewijst dat Super Hexagon gewoon een ijzersterk concept was. Een concept dat al 30 jaar voor het oprapen lag, maar dat al die tijd door niemand anders is bedacht.

Voorlopig is Micro Hexagon alleen beschikbaar als ROM-bestand. Je hebt dus een Commodore 64-emulator nodig om hem te spelen. Downloaden gaat via dit zip-bestand, dat ook nog 11 andere moderne C64-spelletjes bevat. Allemaal inzendingen voor de C64 16KB Cartridge-wedstrijd.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Super Hexagon voor iPad en iPhone
Lees ook:Commodore keert terug als handheld
Lees ook:Indiegame Super Hexagon nog 2 dagen goedkoop te downloaden
Lees ook:Commodore 64 spellen naar Virtual Console
Lees ook:Dat is pas retro: Canabalt op een Commodore 64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.