Nintendo: 512MB is genoeg, mensen hoeven niet alles te bewaren


Chris Kohler had vrijdag een uitgebreid interview met Nintendo's Perrin Kaplan en heeft daarin onder andere geprobeerd haar duidelijk te maken dat de Wii meer geheugen nodig heeft als de Wii Ware downloadservice eenmaal van start gaat. Helaas waren Kaplan's antwoorden niet erg bemoedigend…

Wired News: "Een ander probleem dat steeds duidelijker begint te worden nu er meer en meer spellen op de Virtual Console verschijnen en binnenkort ook nog het Wii Ware kanaal, is het beperkte geheugen van de Wii. Je kunt geen spellen spelen vanaf je SD geheugenkaart, het moet echt op het interne geheugen van de Wii staan. Is Nintendo al op zoek naar een oplossing die mensen meer geheugen geeft?"

Perrin Kaplan: "Ik denk dat we bij Nintendo alles wat we doen graag zo eenvoudig mogelijk willen houden. Het idee is juist dat mensen niet alle spellen die ze gekocht hebben tegelijkertijd op hun Wii hoeven te bewaren… ze kunnen er alleen die spellen op laten staan die ze ook in de toekomst willen blijven spelen. De Virtual Console zit echt heel slim in elkaar. Als je eenmaal iets hebt gekocht dan blijft het ook van jou. Je kunt het altijd gratis opnieuw downloaden. Het hangt er maar net vanaf in welke spellen je vandaag zin hebt. Dat was ook een hele bewuste keuze voor Nintendo. Door het geheugen te beperken tot 512MB konden we de prijs laag houden en de afmetingen van de Wii zo klein mogelijk."

Wired News: "Ja maar het geheugen van mijn Wii is bijvoorbeeld vol. Ik wilde laatst die Neo Geo spellen downloaden en ik kreeg de boodschap dat ik niet genoeg vrije blokken had. Het werd bijna een soort puzzelspel want ik moest goed kijken naar alles wat ik op m'n geheugen had staan en me afvragen welke spellen ik er graag op wilde houden en wat ik kon missen. Het was erg veel werk alleen om een nieuw spel te downloaden. Zijn er echt geen plannen voor een betere oplossing?"

Perrin Kaplan: "We kijken altijd of het beter kan. Maar als je koelkast vol is dan moet je er ook eerst iets uithalen voordat je er weer iets anders in kunt zetten. Zo gaan die dingen nu eenmaal. En wees nu eens eerlijk, gebruik je echt nog steeds alle software die je hebt gedownload voor je Wii?"

Een typisch Nintendo-antwoord dat niet erg veel hoop geeft voor eventuele losse hard disks waar hier en daar al over wordt gefantaseerd. Ik neem aan dat ze ergens wel een punt heeft, ik héb Teenage Mutant Ninja Turtles ook niet meer aangeraakt sinds ik het heb uitgespeeld. Maar het is gewoon zo'n machtig gevoel om je Wii aan te zetten en daar al die spellen te zien waar je zo op kunt klikken om ze te spelen! Ik zou dat niet graag willen missen.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Jetzt in der einkaufen-führung: Super Metroid!
- Super Mario Galaxy's Power-Ups onthuld

Lees ook:Kaplan: in onze wachtrij worden mensen niet neergeschoten
Lees ook:Tien nieuwe Virtual Console titels per maand
Lees ook:Nintendo: over vijf jaar doet iedereen ons na
Lees ook:Wii regiovrij
Lees ook:Nintendo Vs. de muziekindustrie?

11 reacties op “Nintendo: 512MB is genoeg, mensen hoeven niet alles te bewaren

  1. MNC

    Meh, wat weet zij nou? Ze is al opgestapt bij Nintendo.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    Mijn Wii zit ook al bijna vol..erg jammer. vind het ook echt ruk…Typisch BigN i’m affraid…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Ach… dan maar heen en weer kopiëren naar de SD-kaart. Er zit niets anders op. Persoonlijk vind ik het (nog) niet zo heel erg bezwaarlijk. Weet iemand trouwens of wij in Europa ook zo’n Metroid kanaal als in Amerika krijgen (met trailers en zo)?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Ze is nog niet opgestapt.

    Genoeg redenen om dingen niet van je Wii te deleten:
    - Wil je weer spelen dan kan dat alleen met internet verbinding.
    - Savegames kwijt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    “Weet iemand trouwens of wij in Europa ook zo’n Metroid kanaal als in Amerika krijgen (met trailers en zo)?”

    Dat is WiiWare en bij ons gewoon het Wii Software kanaal zover ik weet.
    komt binnenkort ook allemaal bij ons.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Savegames kwijt.”

    Daar had ik nog niet eens aan gedacht… dat is inderdaad een erg sterk argument om ze gewoon te willen bewaren! Worden savegames wel meegekopieerd als je een spel op een memorycard zet? Ik moet binnenkort toch maar eens zo’n ding gaan kopen want mijn Wii zit nu echt bijna vol en ik heb geen zin om alles weer opnieuw te downloaden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kikujiro

    Ik zie net dat de Metroid preview te dowloaden is via het Wii Winkelkanaal. Ook toevallig.

      /   Beantwoorden  / 
  8. oscar

    ik vind het ook jammer dat ik geen youtube filmjes of gametrailer filmpjes kan bekijken op de wii.
    volgens mij door die nieuwe internet kanaal update :(

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    “Worden savegames wel meegekopieerd als je een spel op een memorycard zet?”

    Weet ik eigenlijk niet. Tot nu toe nog niet nodig geweest. Zal misschien een aparte file zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kikujiro

    De savegames zijn wel als aparte file zichtbaar, ik durf niet te zeggen of deze automatisch worden meegekopieerd als je een kanaal (lees: spel) naar de SD-card kopieert.

    @ oscar

    Ik kon trouwens nog gewoon YouTube filmpjes zien afgelopen weekend, ook na de update. Ik had wel een aantal favorieten (Nintendo, Opera, enz.) ineens dubbel. Gametrailer filmpjes heb ik nooit kunnen zien, alleen geluid.

      /   Beantwoorden  / 
  11. MetroidPrime

    Saves zijn inderdaad een apart bestand en moeten handmatig meegekopieerd worden. Het probleem met de meeste Virtual Console spellen is dat de saves maar gedeeltelijk op een SD kaart gezet kunnen worden. De data voor de save state mogelijkheid die alle spellen hebben(behalve N64 spellen), is bijvoorbeeld niet naar een SD kaart te kopieren. Als een spel zelf geen save mogelijkheden biedt en je dus van de save state gebruik maakt, dan moet je deze op de Wii laten staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.