PSP films op de televisie afspelen

De verkoopcijfers van UMD films voor de PSP zijn in Amerika niet wat Sony ervan verwacht had. Zo meldt het Amerikaanse vakblad Variety. De enige films die goed presteren zijn komedies. Napoleon Dynamite is op dit moment de populairste UMD. Dat soort films sluiten goed aan bij de -jonge mannelijke- doelgroep van de PSP. Maar andere films worden domweg niet goed genoeg verkocht.
Dit ligt natuurlijk niet aan Sony zelf. Laat staan aan de pittige prijzen die voor een UMD moeten worden neergeteld. Nee, volgens Sony zijn thuiskopieerders de grote boosdoener. Als de gebruikte memorystick maar groot genoeg is kan er makkelijk een volledige DVD-film op gezet worden, die dan net zo eenvoudig op de PSP bekeken kan worden. Op die manier hebben mensen helemaal geen UMD meer nodig.

Met verschillende maatregelen hoopt Sony het tij te keren. Vanaf maart gaat Sony films aanbieden via Sony Connect in de VS. Dan kopen mensen nog steeds geen UMD’s, maar betalen ze in ieder geval wel voor de gedownloade film. Verder wil Sony een adapter op de markt brengen waarmee de films op een normale televisie bekeken kunnen worden. (Ik vraag me dan meteen af of je daarmee ook de PSP-games op de grote televisie kunt spelen? Ik kan eigenlijk geen reden bedenken waarom niet).

En tenslotte gaat Sony binnenkort ook combipacks aanbieden. Voor een kleine meerprijs krijgt men dan een film op zowel DVD als op UMD in 1 verpakking.

Allemaal leuke plannen hoor. Ik wens Sony veel succes. Maar van mij persoonlijk mogen die UMD’s zo snel mogelijk uit de winkel verdwijnen. Ze nemen alleen maar extra ruimte in op de vaak toch al zo kleine games-afdeling in speelgoedwinkels en freerecordshops.

Plus dat ik de aantrekkingskracht er eigenlijk sowieso nooit zo goed van heb begrepen. Waarom zou ik een film op UMD kopen als ik hem voor ongeveer hetzelfde geld ook op DVD kan krijgen?

Bron: Variety

Zie ook:
Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
Playstation Portable 2 op komst?
PSP doet DS na
PSP staat op de automatische piloot
Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP
Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?
Locoroco komt naar Europa

Lees ook:PSP staat op de automatische piloot
Lees ook:De film en de game op één (Blu Ray) schijfje
Lees ook:Playstation Portable 2 op komst?
Lees ook:UMD movies een totale mislukking, Sony ziet nog mogelijkheden
Lees ook:PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt

25 reacties op “PSP films op de televisie afspelen

  1. thijzz

    Omdat als je een psp heb dan soms gewoon ff in de bus bevoorbeeld ff filmpje kan kijken of gewoon op vakantie, Maar ik kan het goed begrijpen als je (volgens mij) geen psp dat je dan het onzin vindt omdat je dan dubbel kosten heb als je hem ook op dvd koopt. Aleen somige ideen van Sony zijn wel goed.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Het idee van overal films kunnen kijken is ook wel goed, ik begrijp alleen mensen niet die daar speciaal 20 euro (per film!) voor over hebben.

    Ik kan wel begrijpen waarom juist comedy’s het populairste zijn. Ik kan me voorstellen dat je je favoriete comedy wel altijd bij je zou willen hebben, dat je wanneer je maar wilt die hele grappige scene kunt bekijken enzo. Maar dan nog… als ik mocht kiezen zou ik mijn favoriete comedy’s toch liever op DVD hebben.

    En ik vind ook echt dat UMD-films niks te zoeken hebben op de games-afdeling in winkels. Gewoon tussen de DVD’s lijkt me veel logischer.

      /   Beantwoorden  / 
  3. thijzz

    Ja is duur veel te duur dus zon set (dvd,umd) is handig en dat psp > tv ding ook. Alleen dingen zijn nu nog te duur dat is de grotste fout.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Het punt is alleen dat er zoveel veel betere multi-media spelers zijn. Ik begrijp gewoon niet waarom iemand een PSP voor multimedia zou willen :|

      /   Beantwoorden  / 
  5. thijzz

    BETERE ? JIJ BENT GEK ! als kan er op ook games
    movies op umd op gewoon eigen films op pc of dvd en muziek, foto’s, Internet en binnen kort zelfs GPS dus denk de volgende keer eerst naar voor dat je wat zegt !

      /   Beantwoorden  / 
  6. Framboos

    Hij is helemaal niet gek, thijz, Mithrandir heeft gewoon gelijk. (en schrijft leesbaar nederlands)

    Trouwens, zo’n ding wat films en spellen op tv afspeelt is 100 euro goedkoper en noemen ze ook wel een PS2……….

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    Als multimedia speler is de PSP gewoon vrij slecht. Dit geld bijvoorbeeld ook voor telefoons met waanzinnig slechte digitale fotocamera’s erin.

    Ik koop een apparaat met een doel. Een mobiele telefoon om te bellen, een DS (of PSP..) om mobiel te gamen en bijvoorbeeld een Archos voor multimedia.

    Al die hybride apparaten, het is het allemaal net niet. (nou ja, meestal helemaal niet)

      /   Beantwoorden  / 
  8. thijzz

    Ja maar nou geef je geen voorbeeld wat slecht is aan de psp! heb jij anders een photo shower een mp3 speler een videospeler een appaart om mee te interneten en ds of psp om met te gamen :) ? Loop anders is naar een PSP in een winkel en ga naar het menu en probeer deze functie is uit. Daarnaar hoor ik je nog wel.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Erik

    De PSP heeft wel een heel mooi scherm. Wat dat betreft kan hij denk ik goed meekomen met andere portable-movie players. Maar ik heb verder niet echt ervaring met zulke apparaatjes (films en foto’s kijken onderweg hoeft niet echt voor mij), dus ik kan ook niet echt beoordelen wat beter of slechter is.

    Het enige wat me echt irriteert zijn die speciale movie UMD’s die sony je voor teveel geld probeert te slijten. Als extra bij een gewone DVD is zoiets meer op z’n plaats.

      /   Beantwoorden  / 
  10. thijzz

    Ja sony is echt zon bedrijf dat over geld voor wil hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mithrandir

    Ik heb er wel mee gepield hoor. De games zijn wel ok maar niet wat ik van een handheld verwacht, maar goed, dat is smaak. Vergeleken met goede multimedia spelers stelt het ding geen hol voor vergeleken met echte multimedia players. (vandaar mijn vergelijking met telefoons die ook foto’s maken, net zoiets) Internetten is sowieso kut op zo’n klein ding en MP3 afspelen kan nu echt met alles, van tandenstoker tot dildo.

    Mijn punt was, in multimedia is het ding niet zo sterk, terwijl men het ding vooral daarom koopt, maf toch?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mithrandir

    -dubbele woorden in me derde zin :S
    Kan je geen accounts aanmaken in de toekomst Erik ? :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Ja, het is eigenlijk een wonder dat je het al die tijd hebt volgehouden zonder edit-functie. ;)

    Ik ga daar niet zelf over, maar ik zal het idee eens opperen bij de volgende gelegenheid, het lijkt mij ook wel een verbetering.

      /   Beantwoorden  / 
  14. thijzz

    @Mithrandir Ja maar met een dildo kan je niet gamen en films kijken enz we hadden het toch over multimedia ?. Maar wanneer is het volgens jou dan een “multimedia player” dan ?
    Wij hebben hier een portelbe dvdspeler die is echt niet beter dan me psp hoor echt niet!
    En als je er foto’s of muziek op wil zetten moet je eerst dvd branden, dat is ook niet handig. En die games die op de demodisc staan zijn ook niet zo goed alleen die van londen studio, voetbal game en fire up of zo.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Mithrandir

    bv. een Archos. Er zijn echter nog vele andere merken. Een portable DVD speler is niet wat ik bedoel met multimedia speler.

    ps: Met een dildo kan je weer andere dingen die niet met een PSP kan ;) Je hoor mij niet zeggen dat een PSP niet multimedia is. Ik zeg alleen dat als dat zo belangrijk voor iemand is dat een PSP een domme keus is :)

    Je hoeft het niet met me eens te zijn hoor, gelukkig hebben mensen verschillende meningen :P

      /   Beantwoorden  / 
  16. erik

    “@Mithrandir Ja maar met een dildo kan je niet gamen”

    De Rez Trance Vibrator komt aardig in de buurt. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  17. thijzz

    Maar WAAROM is het een domme keus :) ?

      /   Beantwoorden  / 
  18. barry

    kvind het een aantal domme opmerkingen van die gast die het heb geschreven als je veel reisd ken je die films kijken en een portable dvd is tye groot om in je zak tre stoppen en die umd zijn gewoon cool en mag de winkels helemaal vol van liggen net als xbox en xbox 360 spellen en kvind de psp persoonlijk nog mooier beeld geven dan de meeste portable dvd players de nitendo ds en advance mogen ze er uit gooien goedkope zooi of alleen in kinderspeelgoed winkels verkopen dat is eg een beetje kinderspeelgoed ik spaar die umd film wel net als dvd films

      /   Beantwoorden  / 
  19. Paul Hu

    @ thijzz
    Wij hebben hier een portelbe dvdspeler die is echt niet beter dan me psp hoor echt niet!

    1: Merk van je portable DVD speler
    2: Prijs van je portable DVD speler

    Dat zijn factoren die allemaal met kwaliteit te maken hebben, dus geen goed voorbeeld

    @Barry PSP

    ”die umd zijn gewoon cool en mag de winkels helemaal vol van liggen net als xbox en xbox 360 spellen en kvind de psp persoonlijk nog mooier beeld geven dan de meeste portable dvd players de nitendo ds en advance mogen ze er uit gooien goedkope zooi of alleen in kinderspeelgoed winkels verkopen dat is eg een beetje kinderspeelgoed ik spaar die umd film wel net als dvd films”

    1:”die umd zijn gewoon cool”
    Dus je koopt ze omdat ze ”cool” zijn?

    2:”de nitendo ds en advance mogen ze er uit gooien goedkope zooi of alleen in kinderspeelgoed winkels verkopen dat is eg een beetje kinderspeelgoed”

    Wat is het nou, een beetje kinderspeelgoed of gewoon kinder speelgoed

    3: Hoe durf je tegen de Nintendo DS te F*CKEN, Elke handheld is apart, volgens mij heb je nog nooit een DS aangeraakt!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Mithrandir

    Jullie zijn allemaal ongelooflijk leesblind ofzo ;)
    Ik heb het nergens over portable DVD spelers, ik heb het over portable multimedia apparaten. Ga daar nu eerst even fijn op googlen voordat iedereen weer loopt te schreeuwen.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Paul Hu

    @Mithrandir
    Misschien heb jij nooit iets over Portable DVD spelers gehad, maar thijzz wel:P

      /   Beantwoorden  / 
  22. Mithrandir

    I know.. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  23. Anti game-nerts

    Hee jonges,
    ik heb zelf ok een PSP.. die hek gewonne bij SLAM FM afgelope week ;) .. bes relaxt.

    *KNIP*

    Prima, leuk voor je. Maar laat het daar dan bij, en ga de mensen hier niet beledigen.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Mithrandir

    Gelukkig kan ik het zelf betalen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  25. Anti game-nerts

    Mja fijn voor je, anders laat je je broertje (Ali) er toch een jatte ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.