Playstation Portable 2 op komst?

De PSP is alweer meer dan een jaar oud. Hoogste tijd voor een nieuwe versie. Want als Nintendo de wereld iets heeft geleerd, dan is het wel dat je een handheld constant moet blijven vernieuwen. Het kan altijd kleiner. Beter. Zuiniger. Een portable spelcomputer is een constante work-in-progress.

Maar wat valt er nog aan de PSP te verbeteren? Het ding is 1 groot scherm met wat knopjes aan de zijkant. De enige manier om hem nog kleiner te maken zou het verwijderen van de knopjes zijn.
Volgens een Japanse nieuws-site is Samsung op dit moment bezig met het maken van NAND Flash Memory voor de PSP2. En dat niet alleen, Samsung claimt dat Sony van plan is om Flash hard drives te gebruiken in plaats van de UMD-spelers van de huidige PSP.

Hoewel het nog maar een vaag gerucht is, is het wel een interessante gedachtengang. Zonder een UMD-drive doet de PSP veel langer met een batterypack. Spellen en films download je (ik neem tenminste aan dat dat Sony’s bedoeling is?) en zet je zolang als je wilt op het interne geheugen van de PSP. Misschien gaat het voor de veiligheid allemaal wel met een speciaal (geen standaard USB) kabeltje via de PS3. Het wordt interessant om te zien of dit gerucht daadwerkelijk ergens op gebaseerd is.

Bron: Gamersreport

Zie ook:
PSP doet DS na
PSP staat op de automatische piloot
Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP
Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?
Locoroco komt naar Europa

Lees ook:PSP films op de televisie afspelen
Lees ook:PSP 2 krijgt ingebouwde camera
Lees ook:Wii Demo Channel? Zelfde gerucht als twee maanden geleden
Lees ook:PSP staat op de automatische piloot
Lees ook:Kotaku: vernieuwde PSP kleiner, 8GB intern geheugen

15 reacties op “Playstation Portable 2 op komst?

  1. Samsung Hater

    Ik denk dat sony nog niet van plan is om de PSP 2 uir te brengen, die is net uit weinig mensen hebben nog [die wachten tot het goedkoper] wordt, maar wel slim vna Samsung om te zeggen er komt een nieuwe, zo dalen de aankoopcijfers nog meer van de PSP die mensen wille dan liever op de PSP 2 wachten.

    Ik weet zeker dat die wel komt, want zo gaat het tegenwoordig in de technologie, je koopt het nu over 2 weken al oud, maar dit is wel een beetje te vroeg PSP is een heel nieuw die moet het zeker nog wel een jaar de concurrentie met andere apparaten aangaan [hoop ik]

    Samsung–> slimme zet, maar Sony is een beter
    en mooiere bedrijf.

    Sony–> blijf bezig met deze PSP door meer dingen eraan toetevoegen, de PSP en accessoires goedkoper te maken dan gaan mensen het kopen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik zou dat niet te hard zeggen. De Nintendo DS krijgt nu ook al (amper een jaar na de release) een nieuwe versie met de DS Lite. Bovendien zelfs als Sony het vandaag officieel aan zou kondigen duurt het toch nog wel een paar maanden voordat hij theoretisch echt in de winkel zou liggen.

    Maar waarom denk je dat Samsung en Sony een soort vete hebben? Het zijn toch helemaal geen concurrenten van elkaar?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul Hu

    Maar waarom eigenlijk een psp 2 ??? Hun moeten maar eerst de PSP populaire proberen te maken, De psp kan eigenlijk alles al, dus waarom zou je een nieuwe PSP uitbrengen??

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Zou wel erg snel zijn om nu al met een volledig nieuwe versie te komen. De DS Lite is welliswaar een vernieuwde uitvoering van de originele DS, maar de werking van het apparaat blijft hetzelfde (alleen ander design/beter scherm). Bij de PSP2 wordt ook het gameformaat aangepast. Flash in plaats van UMD. Volgens mij ben je dan min of meer gedwongen je oude PSP vaarwel te zeggen. UMD games zullen volgens mij dan niet meer worden gemaakt. Sony kan beter wat meer aandacht besteden aan het maken van betere (lees: originele) games voor de PSP in plaats van allerlei ports van PS2 titels. Wees nu eerlijk, hoeveel top games zijn er het laatste halfjaar (of laatste jaar Amerika meegerekend) uitgekomen?

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik ben het volledig met Kikujiro eens.

    Behalve dat er voor dit jaar inmiddels toch al wel een paar hele toffe games voor de PSP zijn aangekondigd. Unieke games ook die niet op de PS2 verschijnen.

    En ja, dit worden wel een beetje speculaties over speculaties, maar ik neem aan dat Sony in het geval van een PSP2 ook wel met een apparaat of een stuk software zal komen om UMD-games te kopieren naar een formaat dat op de PSP2 opgeslagen kan worden.

    Maar het is wat mij betreft ook nog steeds veel te vroeg voor een nieuwe versie.

      /   Beantwoorden  / 
  6. psp 2

    ik denk dat het net als ds lite gewoon iets kleiner want het is te vroeg

      /   Beantwoorden  / 
  7. sam

    psp2 komt niet sony zou failliet gaan te veel mensen hebben al een psp en by the way het is een gerucht,dat heeft sony zelf gezegd

      /   Beantwoorden  / 
  8. midas

    ik hoop het voor sony dat ze failiet gaan

      /   Beantwoorden  / 
  9. sam

    waarom??

      /   Beantwoorden  / 
  10. psp kapot

    ik hoop dat er snel een nieuwe komt mijn psp is net kapot in het water gevallen :(

    had hem gekocht 3maanden voor dat hij in nederland was. :(

    ..soms doet hij het ff maar de knopjes willendan niet zo goed mee werken

      /   Beantwoorden  / 
  11. reuma

    Het is al zeker de psp 2 word gemaakt door samsung er zitten een paar nieuwe snufjes op zoals 2.0 megapixel camera ingebouwde email lezer en ingebouwde msn en er gaan ook wat knopjes weg dat is het. de beginprijs word geschat rond 500 euro

      /   Beantwoorden  / 
  12. troelala

    Er stond in de krant en ik heb het ook op een site gelezen, dat de psp rond de 170 euro zou gaan kosten. Hoe kom jij dan in gods naam aan 500 euro?

      /   Beantwoorden  / 
  13. henk

    ja maar jij bent dik

      /   Beantwoorden  / 
  14. pietsnot

    Die 500 euro klopt echt hoor, er zit dan waarschijnelijk ook een camera in, uitschuifbaar beeldscherm, en daaonder toetsenbord, en extra analogy stick!
    Maar er is nu ook net de Nintendo Dsi uitgekomen, en die is net xo goed.

      /   Beantwoorden  / 
  15. pietsnot

    En bovendien, daar gaat sony WEEEER DE fout in, omdat eerst toen de allereerste nintendo ds en psp tegelijk uitkwamen de nintendo ds veel beter verkocht, dat kwam omdat de psp toen 250,- euro kosste! IK had toen zelf ook de nintendo ds gekocht, psp was veel ste duur. Dus daarom verkocht de psp niet zo…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.