Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?

Een port van Rez naar de PSP. Zou het echt waar zijn? Het gerucht komt van dezelfde bron binnen Sega die pas beweerde dat er een exclusief Sonic spel voor de Revolution in de maak is. Van alle PS2-spellen waar ik PSP-versies van had verwacht… is Rez er eentje die daar helemaal niet bij zat. Rez op een handheld?!

Rez speel je niet, Rez beleef je! En Rez dient bij voorkeur beleefd te worden op een zo groot mogelijk scherm. Bij gebrek aan een grote televisie dient het spel beleefd te worden met je neus tegen het scherm aan gedrukt. Je sluit het uiteraard aan op je stereo-installatie, en zet het volume voluit. De muziek, de graphics en de gameplay zijn bij Rez amper van elkaar te onderscheiden. Alles is even belangrijk. Alles moet even intens beleefd worden.
Ook heel belangrijk voor de Rez-belevenis is de Dual Shock controller van de PS2. Die pulseert gezellig mee op het ritme van de (techno) muziek. Eerst nog zachtjes, maar naarmate de muziek opzwepender wordt trilt de controller bijkans je handen uit. Als je het helemaal goed wilt doen sluit je ook nog de Official Rez Trance Vibrator aan op je Playstation 2 (serieus, die bestaat echt). Een kleine platte vibrator die trilt op het ritme van het spel. De makers suggereren dat je hem bijvoorbeeld op je been kunt leggen, maar sommige gamers hebben er ook hele geschikte andere plekjes voor gevonden…

…zoals op hun buik! Om het gevoel in je onderbuik te simuleren als je in een club naar HELE HARDE techno-muziek luistert. Maar hoe dan ook, de PSP heeft een klein schermpje, hij kan niet trillen en je kunt er geen vibrator op aansluiten. Het lijkt me gewoon geen geschikt platform voor Rez. Binnenkort wordt de PS2-versie in een nieuwe oplage geperst en heruitgebracht. Ik stel voor dat iedereen die massaal gaat kopen, in plaats van te wachten op de PSP-versie.

Bron: Shacknews

Zie ook:
PSP in de tegenaanval
LocoRoco
Byte Hell 2000
Portable Resort
Metal Gear Acid 2 in 3D met de Solid Eye
Liberty City Stories
PSP verslaat DS

Lees ook:Ook Rez HD ondersteunt Trance Vibration
Lees ook:Video Space Invaders Extreme (ik wil dit spel!)
Lees ook:Rez HD komt naar XBLA
Lees ook:De droomwereld van Child of Eden
Lees ook:Rhythm Heaven trailer online

Eén reactie op “Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?

  1. Nick

    Je kunt er geen vibrator op aansluiten? hopelijk is het dan wel een redelijke rumble pack :P . Anyways, wat mij betreft hoeft dat soort spul niet op een psp. Een psp gebruik ik voor onderweg of iets dergelijks. Gameplay telt dan, niet de grafsische of audio imersie. Een rumblepack voegt voor mij niet vel toe..misschien dat iemand anders hier anders over denkt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.