Wii Demo Channel? Zelfde gerucht als twee maanden geleden


We willen natuurlijk allemaal graag dat Nintendo een Demo Channel aan de Wii toevoegt, maar laten we wel proberen ons hoofd koel te houden. Gelukkig doet gonintendo precies dat, en herinnert ons er even aan dat het spannend-klinkende gerucht van vandaag (Enthüllt: Wii-Demos als Download) precies hetzelfde verhaal is, ook van een Duitse site, met dezelfde bron – of eigenlijk op dezelfde manier zonder een bron – als twee maanden geleden (Enthüllt: Wii-Demos als Download).

Een speciaal kanaal om gratis demo’s van toekomstige spellen te downloaden, en we kunnen ze opslaan in het interne geheugen van de Wii of op een SD Memory Card. Exact dezelfde details.

Twee maanden geleden eindigde het gerucht met de woorden dat Nintendo binnenkort meer bekend zou maken, en zo eindigt het vandaag weer. Misschien over twee maanden meer nieuws, of nog een keer hetzelfde nieuws!

Bron: gonintendo

Zie ook:
- De Eledees komen in april
- Bonanza Bros, Gain Ground, Comix Zone, Gradius – wow!

Update: Bah! En nu publiceert diezelfde Duitse site weer een verhaal over een lijst die zou bewijzen dat onder andere Mario Kart Wii en Animal Crossing Wii nog in 2007 uitkomen. Alleen is die lijst klakkeloos overgenomen van – daar zijn ze weer – gonintendo, die tenminste het fatsoen hebben om er in dikke vette letters bij te zetten dat het een extreem onbetroubaar gerucht betreft. Doe mij een plezier en geloof voortaan niks meer dat van Wii Are Free afkomstig is!

Lees ook:Kan het? Zou het? NiGHTS naar de Wii?
Lees ook:Comix Zone, Bonanza Bros, Gain Ground: aanstaande vrijdag op VC
Lees ook:Gerucht 2: Nights Into Dreams naar Wii
Lees ook:Gerucht: Nintendo Switch heeft 720p touchscreen
Lees ook:Ook wij krijgen de mooie Kororinpa boxart!

12 reacties op “Wii Demo Channel? Zelfde gerucht als twee maanden geleden

  1. viktor

    die xbox 360 demo’s zijn erg gunstig

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Inderdaad, demo’s zijn een geweldige reclame voor nieuwe games, en een fantastische service voor gamers. Nintendo zou er in mijn ogen ook verstandig aan doen om zo snel mogelijk speelbare demo’s aan te bieden. Maar ik zie het voorlopig nog niet gebeuren. Zulke dingen duren altijd wat langer bij Nintendo.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Luie Wolf

    En eigenlijk is dat belachelijk in het geval van de Wii. Is niet Nintendo zelf degene die schreeuwt: ‘Playing is believing!’
    Zou het dan niet handig zijn dat wanneer ik nog niet echt geloof in, bijvoorbeeld, de besturing van Excite Truck, ik simpelweg de demo download ? Als het spel goed is hoeft dit natuurlijk geen problemen op te leveren… dat gezegd hebbende… zou the big N zelf niet in zijn games geloven?

    Tuurlijk wel! Belachelijk! Ze hebben alle reden toe om trots te zijn op hun creaties! Nintendo, schiet verdorie op met dat demokanaal!

      /   Beantwoorden  / 
  4. bas

    ik denk dat dat vies tegen kan vallen als je alleen het interne geheugen van de Wii zou gebruiken, dat is vol voor je het weet. En direct downloaden naar SD is tot nu ook niet mogelijk, wel? Mooi gerucht, maar ik denk niet dat zoiets technisch mogelijk is. Of demo’s moeten ineens zo gecomprimeerd worden dat ze ‘even’ te downloaden zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik denk dat niemand hier dat niet niet met je eens is Luie Wolf. Speelbare demo’s hebben in mijn ogen alleen maar voordelen. Maar op de ene of andere manier ziet Nintendo dat altijd weer anders. Iedere andere fabrikant zou een nieuwe console die online kan meteen lancerem met een goede online game, maar Nintendo wacht liever eerst een half jaar. Zo zal het ongetwijfeld ook gaan met de demo’s.

      /   Beantwoorden  / 
  6. bas

    ik denk dat het makkelijker zou werken wanneer Nintendo zo nu en dan cd’s met demo’s erop zou verspreiden. Vroeger had Nederland nog een officieel Nintendo blaadje, niet? Wat is daar toch mee gebeurd?
    Of ze moeten stimuleren om de kiosk systemen in winkels beter bij te werken naar nieuwe titels.

    Ik denk, als je het hebt over een Demo kanaal, dat Nintendo zich beter kan wagen aan een “Nintendo kanaal”, waar ze nieuws items, videos (low-res?) en extras kunnen bieden over toekomstige Nintendo titels.

      /   Beantwoorden  / 
  7. bas

    Erik, kun je mijn email adres verwijderen uit voorgaande post? (ivm spam, dat was een foutje!)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Luie Wolf

    Zo Bassie Baten, zal ik je eens even komen spammen? Whahaha… kuch… flauw

    Is het iemand opgevallen dat iedere demo-pod, zoals die in de winkels staat, niet speelbaar is? Het enige dat je kunt doen is als een gaar schaap kwijlend voor dat beeldscherm gaan hangen en je afvragen of het ook lekker speelt. Misschien heb ik de speelbare demopods over het hoofd gezien of misschien zijn deze gewoon niet beveiligd genoeg om onbewaakt in Rotterdam neer te zetten, maar wederom gemiste kans. Waarom schreeuwt Nintendo zo hard dat playing believing is? (wauw, dat was een belachelijk allegaartje nederlands/engels)
    Ik durf te wedden dat in Amerika (en Japan helemaal) al die dingen speelbaar zijn… NoE snapt het gewoon niet altijd helemaal…

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    “Vroeger had Nederland nog een officieel Nintendo blaadje, niet? Wat is daar toch mee gebeurd?”

    Niet succesvol genoeg (en dit was toch in de hoogtijdagen van Nintendo). Eerst was het een gratis blaadje, vervolgens kreeg het een andere naam en moest je er een abonnement opnemen, maar uiteindelijk hielden ze dat ook maar een paar jaar vol.

    “ik denk dat het makkelijker zou werken wanneer Nintendo zo nu en dan cd’s met demo’s erop zou verspreiden”

    Waarom? Met een download-service bereik je iedere op internet aangesloten Wii. Met een cd’tje is dat maar zeer de vraag. Tenzij ze besluiten om bijvoorbeeld [N]-Gamer te sponsoren en daar elke twee maanden een schijfje bij te doen, dan heb je ook een aardig bereik maar ik denk nog steeds dat een downloadservice efficienter is.

    “Ik denk, als je het hebt over een Demo kanaal, dat Nintendo zich beter kan wagen aan een “Nintendo kanaal”, waar ze nieuws items, videos (low-res?) en extras kunnen bieden over toekomstige Nintendo titels.”

    Dat klinkt ook leuk, maar eigenlijk is dat dus gewoon nintendo.nl. :p Als ze die site zouden optimaliseren voor de Wii browser zijn ze er al.

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    “Ik durf te wedden dat in Amerika (en Japan helemaal) al die dingen speelbaar zijn… NoE snapt het gewoon niet altijd helemaal…”

    Ik gok dat het probleem hem vooral zit in Wiimotes die dan gestolen zouden worden. Of als ze er een touwtje aan vastbinden mensen die de batterijen eruit stelen of iets. :p Je moet tegenwoordig overal rekening mee houden. Maar ik ben het met je eens dat het belachelijk is. Grote imposante demopods en dan kun je er niet eens op spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. bas

    ik ben alleen bang dat wanneer ze demo’s via download gaan aanbieden, dat met 1 demo het geheugen al vol zit van de Wii. Zeker als er straks wat meer spelletjes uit de virtual console op staan. Ik heb ook ergens gelezen dat de Wii moeite heeft met grote SD kaarten boven de 2GB, maar ik kan dat niet bevestigen… Die SD cards zouden dan de enige oplossing zijn, denk ik.

    Ja, jammer dat ze geen eigen blaadje meer hebben. De nederlandse N-gamer vind ik ook niet geweldig, helaas.

    Over die kanalen, in principe is het nieuwskanaal ook niks anders dan een nieuwssite, en het weerkanaal niets meer dan een weer-site, alleen dan wat mooier aangekleed. Een apart Nintendo kanaal zou in mijn ogen op dezelfde manier kunnen werken.

      /   Beantwoorden  / 
  12. MNC

    DS demo’s zouden leuk zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.