Sega: Wii over een paar jaar hopeloos gedateerd


Dat hoor je de laatste tijd niet vaak: kritiek op de Wii. Het leek er even op dat Nintendo helemaal niks meer fout kon doen (alleen Super Paper Mario naar Europa brengen wil nog niet zo lukken), maar Sega maakt zich toch zorgen over de gedateerde technologie in de Wii. "De Wii gaat er over een paar jaar heel erg gedateerd uitzien als ontwikkelaars steeds meer uit de Xbox 360 weten te persen en ze de Playstation 3 beter leren begrijpen." Sega voorspelt dat de Playstation 3 uiteindelijk de meestverkochte console wordt.

Wacht, zien de graphics van de Wii er nu dan nog niet gedateerd uit ten opzichte van de Xbox 360/PS3?

Bron: Reuters

Zie ook:
- Zelfs Howard Stringer denkt na over prijsverlaging
- Big Brain Academy: Wii Degree video review

Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:Playstation 3 en Xbox360 ongeveer hetzelfde?
Lees ook:Xbox 360 verslaat Playstation 3 in Japanse Weekly Sales chart
Lees ook:Sega werkt aan een nieuwe 2D Sonic The Hedgehog
Lees ook:Sega’s Road to E3

20 reacties op “Sega: Wii over een paar jaar hopeloos gedateerd

  1. Altasia

    Ik heb een beetje het idee dat ontwikkelaar bij de Wii niet eens proberen om iets moois te maken. De meeste games die ik tot nu toe heb gespeeld hadden net zo makkelijk op de GC gekunnen. Al de Wii-haters met dat het gewoon anderhalve cube was. Laat mij dan ook graffix zien die anderhalve keer zo goed zijn dan op de cube dan ben ik al happy.

    Ik denk dat SMG de lat kwa grafix wel weer wat hoger zal leggen op de Wii.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gast

    helemaal met sega eens

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marcel

    Gelukkig is Sonic op de Wii een stuk LEUKER dan op de Xbox360/PS3.

    Verder ben ik het met Altasia eens dat de meeste ontwikkelaars te weinig moeite doen voor goede graphics op de Wii.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MNC

    @Altasia: Dat gevoel heb ik precies ook. Als ze nou eens de moeite doen om er wat moois uit te knijpen, dan zullen we zo een prachtgame krijgen; iets wat we nu helaas nog weinig hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Lottie

    Achja, door de prijs van de Wii wordt je dan weer wel vrolijk.

      /   Beantwoorden  / 
  6. bladiebla

    Wii-tjes droom lekker verder, de Wii hardware is gewoon nu al gedateerd, dat is gewoon nu al duidelijk aan het worden, games als GRAW 2 the Darkness Lair GOW enz enz zullen nooit met alle pracht en praal zoals ze op de xbox360 en de PS3 te zien zijn NOOIT op de Wii kunnen draaien. Nintendo denkt de kip met de gouden eieren te hebben met de Wii, maar langzaam wordt duidelijk dat de Wii het moet hebben van de Wii-mote..als daar het nieuwe van af is dan vrees ik het ergste, de Wii mote besturing zuigt in veel gevallen en heeft nooit de precisie wat je met een controller gewoon wel hebt.De Wii spreekt een gamersgroep aan die misschien een keer in het half jaar eens een game kopen. De echte Nintendo fans zullen de Wii trouw blijven maar de mensen die de Wii wel geinig vonden en hem kochten in een impuls, ik denk dat bij die mensen de Wii over een half jaar of zo stof staat te vergaren in de kast.
    Nee Sega heeft gelijk.. de Wii is nu een hardloper, maar jhet spreekwoord zegt:
    hardlopers zijn doodlopers

      /   Beantwoorden  / 
  7. Grape

    het staat al gewoon vast dat de wii deze consolewars wint en zeker de ps3 gaat niet winnen. het is nog nooit voorgekomen dat een console die het beste begint, niet het eerste eindigt en deze keer zal dat ook niet zo zijn. ook heeft altijd de console met de minste graphics gewonnen (echt bij alle) en dat gaat deze keer dus ook gebeuren. hij is al in een stroomversnelling geraakt waar hij niet uit zal komen steeds meer titels zullen er aangekondigt worden en dat zal weer tot meer verkopen leiden, waardoor er nog meer titels komen enz. ds is zelfde verhaal net als de ps2.

    ik heb btw de wii een 360 (ps3 haal ik pas als mgs4, ff13 of god of war voor de ps3 komt of een andere zeer intressante titel)dit is dus zeker niet fanboyistisch (of hoe je dat an ook schrijft).

      /   Beantwoorden  / 
  8. Marcel

    Grape heeft gelijk, het is een wisselwerking. Een populaire console krijgt veel ondersteuning van ontwikkelaars, waardoor er meer spellen worden ontwikkeld, waardoor er meer mensen het apparaat kopen en dan is de cirkel weer rond. Neem de PS2 als recent voorbeeld.

    Daarnaast denk ik dat heel veel mensen (met name de non-gamers) het verschil tussen de graphics helemaal niet zo groot of belangrijk vinden.

    De PS3 zal bij mij vast komen, net als de PS2, maar pas als hij een stuk goedkoper is geworden.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Thomas

    Hebben we precies dezelfde discussie niet al eens gehad met de DS en de PSP?

    … en we weten allemaal wie die strijd aan het winnen is

      /   Beantwoorden  / 
  10. Barrie

    De enige reden dat de wii verkoopt is omdat hij zo goedkoop is, op een paar toppers na bied het platform echt zeer weinig en ja graphics bepalen naar mijn mening uiteindelijk toch de toekomst niet een of andere debiele controller die iets nieuws moet tovoegen en waarmee je je omstanders voor het hoofd kan slaan zoals mij ooiit gebeurd is, dat is ook de reden dat ik het ding trouwens niet meer mag!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Tom

    Nou Barrie,
    Dat vond ik echt een heel goed geschreven reactie, heel onpartijdig, en ook heel goed wetenschappelijk onderbouwd…

      /   Beantwoorden  / 
  12. anner

    loop ik naar de toys r us, loopt er een klein jongetje, niet groter dan mijn pink, met de laatste wii weg!!! nu moet ik nog een week wachten voordat ik m heb!! (aan de ander kant, nog maar een week ^_^ yeeahh)

    binnenkort zit ik lekker elk weekend(en elke avond:P) aan zelda:D

      /   Beantwoorden  / 
  13. Para

    Bladiebla :Quoted
    Wii-tjes droom lekker verder, de Wii hardware is gewoon nu al gedateerd, dat is gewoon nu al duidelijk aan het worden, games als GRAW 2 the Darkness Lair GOW enz enz zullen nooit met alle pracht en praal zoals ze op de xbox360 en de PS3 te zien zijn NOOIT op de Wii kunnen draaien. Nintendo denkt de kip met de gouden eieren te hebben met de Wii, maar langzaam wordt duidelijk dat de Wii het moet hebben van de Wii-mote..als daar het nieuwe van af is dan vrees ik het ergste, de Wii mote besturing zuigt in veel gevallen en heeft nooit de precisie wat je met een controller gewoon wel hebt.

    Uhm. De Wii was kwa Graphics op de bekendmaking al gedateerd dus wat lul je?
    Ga aub een FPS spelen met de Wiimote. En merk het verschil kwa knuppeltje.
    Als je de feiten niet weet. Reageer dan aub niet.

      /   Beantwoorden  / 
  14. gast

    ik ben het met bladiebla eens. (niet over de wii-mote dan, want daar krijg ik geen klachten over)
    ik werk bij een gamestore als multimedia beheerder, ik wordt helemaal gek van de vraag naar de wii en om mensen telleur te stellen dat hij niet in vooraat is dus nu is hij zeker de populairste maar zie er maar een toptitel als FIFA/PES7 erop te spelen dat zijn toch echt de toppers als ik naar de cijfers kijk… HALO en GTA gaat niet naar de wii heb ik begrepen en daar ga je ook al aardig de mist mee in ik durf de wii een jaartje te geven… daarna zal bij mij in het magazijn de wii’s opstapelen omdat niemand hem meer wilt… meschien zal der dan nog een leuke mario uitkomen eens in het jaar dan zullen ze weer stijgen maar alsje de toekomst in gaat kijken wint de high definition het en vooral omdat ik nu al mensen hoor die geen game meer kopen omdat ze het constant bewegen moe zijn geworden het chille gamen wint het van het fanatiken gamen hoe je het went of keert… maar der zullen vast verschillende meningen zijn en ik zal ook zeker kritiek krijgen hierop maar ik spreek uit ervaring en uit de cijvers die ik aflees van mijn bedrijf… enja nintendo staat boven aan maar onderschat sony niet jongens kom op. december dan zullen xbox 360 en sony de wii voorbij varen…

      /   Beantwoorden  / 
  15. Marco

    Ze denken dat ze goed weten hoe de markt in elkaar steekt daar bij SEGA. Jammer dat ze dat een aantal jaren geleden niet wisten toen hun eigen consoles op de markt waren. De laatste flopte genadeloos, onterecht dat wel. En het huidige spellenaanbod van SEGA heeft ook al zijn glans verloren.
    Je kunt je dus voorstellen dat ik grote vraagtekens heb staan bij de visie van SEGA.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Selwyn

    Sega mot niets zeggen, uit de geschiedenis is wel gebleken hoe goed zij een console op de markt konden brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Goos

    De xbox 360 is stokoud vergeleken met de wii

      /   Beantwoorden  / 
  18. ikke

    De Wii is gewoon een concurrent van de PS2, niks meer, niks minder. Dus geen appels met peren vergelijken a.u.b.

      /   Beantwoorden  / 
  19. otherotter

    hm,.. ik vind vooral de controler gevoelig om gedateerd te worden,.. hij is namelijk nog net iets te langzaam,.. ik denk dat ze dat probleem over 4 jaar wel hebben opgelost,.. bij de volgende generatie van nintendo. en ag de xbox en ps3 hebben me ook nog niet overtuigd. en ik vind sega nou niet het bedrijf die ik vertrouw op inzicht van hardware en marketing.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Richard

    Nogal onzinnig om de Wii en de PS3 met elkaar te vergelijken. Ik dacht dat iedereen er nu juist wel over eens was dat Nintendo een heel andere (deels nieuwe) groep gamers aanspreekt. De PS3 en de XBOX 360 zijn echte concurrenten; de Wii is een heel ander ding. Meer gericht op casual gamen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.